Страница 1 от 1

Помогнете да открия една песен !!! :-)

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 10:31
от митко
Здравейте, всички музикални фенове. Големи и малки. Преди няколко дена по радио STAR FM чух една българска песен, която се загнезди в сърцето ми, сковала го е и не го пуска. А, аз не мога да я открия. Писах на радиото, но явно нямат навика да отговарят на подобни запитвания. Отказаха да стоплят сърцето ми. Дано успеете вие.
Помня само няколко реда от текста на песента, просто защотото слушах блажено и се наслаждавах на музиката.
Ето изрезката от текста: "...Ден и нощ, ти винаги бе със мен ........ наричах те свой приятел..." Ами това е то. Звучи като стара група, но някак си - много хубав запис, добре продуциран, с много интересни беквокали, както звучат Игълс, дори има и хавайска китара в записа .. звучи много добре. Беквокалите звучаха много на заден план и с много "хал" както се записваше през 70-тте, но не изключвам възможността да е нова група с нов запис. Може да е стара група, а самата песен да не е много известна .. нещо като Тангра .. Фактор ... Монолит ...
Нямам представа, но обезателно искам тази песен да звучи в колата ми ... у нас и често да я слушам, защото е прекрасна. Дано някой от вас разпознае думите и каже коя е песента, и кой я изпълнява !
Много ви благодаря!

Re: Помогнете да открия една песен !!! :-)

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 16:41
от steli4eto

Re: Помогнете да открия една песен !!! :-)

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 21:11
от митко
За миг си помислих, че някой е разпознал текста. Благодаря ви за отговора, но аз никъде не съм споменал, че е РАП песен, а и не срещнах никъде фразите, които съм посочил. Фразите са дословни и става въпрос за сериозна песен, музикантска, много напомняща на песните на Игълс, Тангра, Монолит ... горе-долу в такъв стил. С много добър звук, истински музикални инструменти, без ЛУПОВЕ, СКРЕЧОВЕ и всякакви подобни. Така силно се надявам някой меломан да я разпознае.

Re: Помогнете да открия една песен !!! :-)

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 23:36
от blue_shadow
Митко, аз на твое място бих слушал радио Стар ФМ със смартфон под ръка. Има програми за идентификация на песни - Shazam, Track ID. В повечето радиа въртят едни и същи парчета доста често и няма начин пак да не пуснат твоята песен!

Re: Помогнете да открия една песен !!! :-)

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 20:07
от митко
Да, благодаря. Правя го това нещо още от следващия ден .. вече три дена но така и не я пуснаха.
Но, има едно радостно НО този път. Взеха, че отговориха от радиото на мейла ми. Охааа, и ето какво се получи.
Песен на ТАНГРА се оказа, стара и не много известна(поне аз не бах я чувал). Казва се "Пътища" Ето линкче, който иска да я чуе.
Все на някой ще хареса .. хах. По стила им, без да искам съм налучкал групата.

http://www.youtube.com/watch?v=3iM8gJVW5go