Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изневярата и Предателството

Форум за жени!

Изневярата и Предателството

Мнениеот mirrea » 24 Окт 2009, 00:58

Кое е изневяра кое предателство,какво се случва със чувствата ти ако се случи?
Как бихте,или сте реагирали?
Аватар
mirrea

Re: Изневярата и Предателството

Мнениеот dora » 24 Окт 2009, 11:17

Много е трудно да се даде определение за изневярата, толкова е различно за всеки един човек. Зависи от ситуацията, която те е накарала да я направиш. Лекомислените изневери , от типа- да си прекараш хубаво, да се възползваш от възможностите на другия , за да те нареди на работа или нещо друго, да му вземеш паричките и т.н - ПРОСТО НЕНАВИЖДАМ !! !Изневерите, направени от болка, заради това, че си наранен от любимия или нещо друго, води до още по- голяма болка и последствия. А има изневери, които стават без да ги мислиш, без въобще да смяташ , че си способен на това- като по филмите, някакъв плам, да речем дори и влюбване от пръв поглед, при който не си съумял да контролираш емоциите си- подле или съжаляваш, или си объркваш живота или заключваш спомена...Не знам, така мисля аз, но най- добре знае този, на който му се е случвало...и в крайна сметка, при всеки е различно, дори за това , че по характер всички сме различни , а това води до различен поглед върху нещата.
Аватар
dora

Мнениеот kalispera » 24 Окт 2009, 16:42

mirrea, поставила си два въпроса - за изневярата и за предателството и то много общо, което позволява широко разгръщане на темата. Изневярата и предателството в любовта или приятелството имаш предвид?
Моето най-общо мнение е, че при определени обстоятелства всеки е способен да изневери и предаде партньора/приятеля си и съответно всеки е потенциална жертва на предателство. Разбира се, най-много боли, когато е причинено от най-близкия човек. Човек се чувства наранен, защото е предадено доверието му; защото се оказва, че е живяла с илюзорната сигурност в другия; защото се е оставил да бъде заблуден и измамен; защото е дал всичко от себе си, а не е получил същото насреща.
Ето такива най-общи мисли ми идват по темата. Но, може би, ако я конкретизираш, може да я избистрим по-добре ;)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 24 Окт 2009, 19:30

Има хора, които разделят двете понятия, т.е. имат иневярата за много по-лека от предателството.За мен двете понятия се припокриват,затова съм поставила темата така.
П.П. Става въпрос за изневярата и предателството от любимия човек.
Аватар
mirrea

Мнениеот dora » 24 Окт 2009, 19:45

Миррея, пак се намесвам в темата. Лично аз , ако разбера , че са ми изневерили, първата мисъл ще ми е, че са ме предали...просто любимият не е мислил за мен, предал е всичко хубаво и интимно между нас, макар че гледната точка на мъжете е съвсем различна. Казват, че било моментно, че за тях нищо не означава, че физическата изневяра не значела нищо...И още, ако обстоятелствата са такива, че трябва да продължа живота си с него, винаги ще стои нещо между нас и НИКОГА вече няма да го чувствам толкова близък.
Аватар
dora

Мнениеот kalispera » 24 Окт 2009, 20:57

Да, в интимен план изневярата е равна предателство, когато ние сме потърпевшите. Но дали, ако ние сме изневерили, ще го възприемем като предателство към партньора? Тогава, може би, ще сме на друга позиция и ще намерим доста логично оправдание за постъпката си.
Според мене, всеки един случай на изневяра е индивидуален, има специфични особености и причини, които са довели нещата до там и не можем да правим генерални изводи. А мислите ли, че има разлика между еднократната изневяра, редовните изневери с различни хора и една дълга, тайна, паралелната връзка с друг човек?
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 25 Окт 2009, 13:17

kalispera написа:А мислите ли, че има разлика между еднократната изневяра, редовните изневери с различни хора и една дълга, тайна, паралелната връзка с друг човек?

Разбира се, че има.Според мен най-опаснен вариант е последния.
Аватар
mirrea

Мнениеот svetlana » 25 Окт 2009, 17:36

Миреа прочетох какво те тревожи и искам да те успокоя и д ати кажа да не се притеснаваш защото тоя дето ти е изневерил ще си получи възмездието а ти понеже си добра ще получиш голяма истинска любов и ще бъдеш мноооооооого щастлива :mrgreen:
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
Аватар
svetlana

Мнениеот mirrea » 25 Окт 2009, 19:00

:lol: :lol: :lol:
Пада ми се,като пускам такива теми...
Светле миличка,това е само тема,нищо не ми се е случило,не се притеснявай за мен.
Пуснах темата съвсем безпричинно,може ли форум без такава тема ;)
Аватар
mirrea

Мнениеот kalispera » 27 Окт 2009, 17:46

Хаха, ами Миреа, това е положението - пада ти се, тя Светлето вече те ориса :lol:
Аватар
kalispera

Следваща

Назад към Eва