Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изневярата и Предателството

Форум за жени!

Re: Изневярата и Предателството

Мнениеот megalamer » 09 Юни 2010, 21:39

petronii написа:...След смъртта неговата съдба за вечността (вечен живот или вечна смърт) не може да бъде променена.
Нека всеки сам направи своя избор и да остави другите да вярват или да не вярват в каквото си искат.

А ти от къде знаеш, че след смъртта има вечен живот и вечна смърт? Контактуваш ли с някого от тези измерения?
Аватар
megalamer

Мнениеот e-trn » 09 Юни 2010, 21:49

Колко се забавлявам!
Кое му е ясното на бог? Колко е ясно, че има бог? Говориш наизуст!

Човек може и да е положително предубеден, това, че не може да осъзнаеш истинското значение на думата, не е мой проблем. Самата конструкция на думата говори сама по себе си и ако в нашето гнило общество тя най-често се използва за "отрицателна" предубеденост, аз не съм виновен за това :)

Да ти обясня и нещо друго, аз не смятам така ОТПРЕДИ. Като дете бях достатъчно промит за да вярвам в бог, да се моля, да ходя по църкви, да тая някакво страхопочитание (чети страх), всички глупости, които идват с религията. Като ми узря мозъка и когато прилагам разум, реших, че няма бог. Това не е предубеденост, разбираш ли?

Моля ти се, аз не искам да виждам бога, за да повярвам в него. Нито мога да видя електрон с очите си, но мога да го "видя" емпирично по много начини и затова знам, че има електрони, знам какво представляват, как действат. Ако не видя бог поне трябва да има индиректни обективни доказателства за неговото съществувание. А твоите аргументи за любовта са заучените в такава ситуация, предъвкани и изплюти. Любовта е човешко субективно усещане, тя е някакво абстракно понятие, което не твърди само по себе си, че има материално проявление (освен последствието от нея и освен биологичното обяснение за нея, с които ти не си наясно). А за субективните ти усещания не знам да се впускам ли да ти обяснявам защо това не е начинът за установяването на съществуванието или наличието на нещо. Но нека ти дам една ситуация - лудите живеят в собствен свят, хора с психически разстройства или под действието на наркотици освен, че виждат, много често УСЕЩАТ някакви неща... Това, че ги усещат, значи ли, че те са реални? Помисли. Един луд усеща, че извънземни нападат земята, той не ги вижда, но има усещането или предчувствието, че това ще стане. Обаче това е нереално, нали?

Разбира се, аз много добре знам кой е Васил Друмев, с "еди кой си" изразих неприязънта си към тази част от неговата личност, която е служела цял живот на измислени доктрини и вери, освен това така изразих ирелевантността на това кой точно митрополит е казал така, което автоматически генерализира мнението ми и избягва "обръщането към авторитет". Това, че не си ме разбрал говори много за тебе. А за общата ми култура, там просто нямаш думата, защото, за да не те обидя, ще ти кажа, че ако метафорично ти си дете в предучилищна възраст, аз съм професор.

Както при всички други подобни обсъждания, ти пропусна да говориш по същество и да отговориш директно на моите въпроси. Това е поради невъзможността да проявиш каквато и да е рационалност, която се изисква при един истински спор. Ето защо и не може да спориш с мен от слабост и просто защото в спорът се иска рационалност, тъй като спорът се диктува от логиката и рационалността, каквито във "верите" липсват.

За съжаление ти си типичния пример за сляпо вярващ човек, който повтаря втълпените му мисли, за съжаление колкото и да ти говоря, се съмнявам, че дори може и да започнеш да проумяваш за какво иде реч. Но аз ти казах, няма нужда да пробваш да ме разбереш, просто остани с твоята вяра, сигурен съм, че ще ти е по-лесно. Човек трябва да е силен, за да осъзнае възприемчивата реалност и да живее в нея.

Но ме изкефи де.. определението - отявлен агресивен атеист, ура за етикетите, те са част от системата за контролиране на хората, но това е много дълга и широка тема.
Bang!
Аватар
e-trn

Мнениеот e-trn » 09 Юни 2010, 22:13

За да допълня нещо от предишния ми пост... Сетих се, че принципно по писанията в корана или други писания, описващи живота на мухамад може да се направи диференциална диагноза за слепоочна епилепсия. Ако някой не знае, нека накратко да кажа, че освен "физическите" последствия от това състояние, има и психически проявления (които са директно свързани с физиологичното действие на епилепсията в слепоочния дял на мозъка), част от които са халюцинации, усещане за енергии, висши същества, извънземни, богове от всякакъв характер, измислени светове и реалности...
Bang!
Аватар
e-trn

Мнениеот kalispera » 09 Юни 2010, 23:07

:lol: :lol: :lol: :lol:
Тази тема определено ме забавлява, по-точно не темата, защото вие излизате от нея, а развитието й към божествените истории.
Само ми липсва Светлана и циркът ще стане пълен :lol:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот theclansman » 10 Юни 2010, 00:01

petronii, целта с която ти показах клипчетата, по скоро беше, да видиш, как твоята религия е ОТКРАДНАТА/ВЗАИМСТВАНА от други преди нея. а и не само христянството, ами и речи-кажи с всички останали религии. една и съща история, зачеване да девица, 12 последователи.......... и да тази история сме я чували някъде. на човек си му е вродено, да се кланя/почита нещо. още първобитните хора, са обожествавали, по причудливи дървета или скали, и тем подобни глупости.......

п.с: съгласен съм с предните постове, къде по дяволите :twisted: , има доказателство, че има бог, и че прави чудеса и т.н.
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот petronii » 10 Юни 2010, 12:52

Явно в спора има или няма Бог не можем да намерим допирни точки, което води целия спор към задънена улица. Освен това какъв съм аз като обикновен ученик, за да споря с професора. Нямам никакви шансове. Само искам да цитирам един друг професор - руския учен проф. Марциновски, който е казал следното: "Не пишя, за да защитавам или оправдавам вярата в Бога. Подобна мисъл би била безумие. Пиша, за да защитавам човешкото достойнство. В името на човешкото достойнство, трябва не да се оправдае, а да се обоснове вярата в Бога."
И тук за себе си затварям тази тема и се връщам към изневярата и предателството. Изневярата е нещо повече от предателство. Тя е самоубийство за собствената душа. Изневерилият попада във водовъртежа на греховете и веднъж изневерил, ще го направи пак и пак - винаги, когато има възможност. На такъв човек не може да се вярва, няма как да му имаш доверие. Лошото е, че все повече се чуват гласове, които "оправдават" изневярата. Какво толкова е станало, това е човешко и т.н. Оправдания винаги могат да се намерят, но кой иска да му изневеряват? Едва ли има хора, които желаят това. Изневярата показва, че връзката между двама души се е скъсала и нещата са се променили и то в лоша посока. Да, изневярата може и да се прости, ако все още е остранала частица любов, но горчилката ще стои и ще напомня за изневярата и последвалото разочарование..
petronii

Мнениеот OPP » 13 Юни 2010, 18:46

пак сте се почнали! :rofl: ще се спукам от смях....

petronii написа:В името на човешкото достойнство, трябва не да се оправдае, а да се обоснове вярата в Бога.
ало петрони, твоя ник като некой петронии велики или II-ри , III-ти ми звучи :-D а тва дето цитирам от твоя пост е тъпотия отвсякъде поне за МЕНЕ ! ;)

e-trn написа:Бог се открива на човеците в лицето на Иисус Христос и единствено чрез Него може да се премахне разделението между Бога и човека.
аре пак щуротия. разделението между хората МОЖЕ да се премахнае САМО ако ке премахнат религиите бе петрончо. иди го кажи на некои фанатизиран като теб ислямист, че само в исус христос да видиш кво ще стане.

религията е нагаждачество и оправдание за МЪРЗЕЛ и НЕСПОЛУЧИЕ и тем подобни сложни думи. със ЗДРАВе ... :clap:
Bitch get a job if you wanna be rich !
Аватар
OPP

Мнениеот teodora55 » 07 Окт 2015, 11:45

Аз съм на мнение,че ако човек изневери, то тогава с връзката е свършено, губи се целият смисъл.
Аватар
teodora55

Предишна

Назад към Eва