Колко се забавлявам!
Кое му е ясното на бог? Колко е ясно, че има бог? Говориш наизуст!
Човек може и да е положително предубеден, това, че не може да осъзнаеш истинското значение на думата, не е мой проблем. Самата конструкция на думата говори сама по себе си и ако в нашето гнило общество тя най-често се използва за "отрицателна" предубеденост, аз не съм виновен за това
Да ти обясня и нещо друго, аз не смятам така ОТПРЕДИ. Като дете бях достатъчно промит за да вярвам в бог, да се моля, да ходя по църкви, да тая някакво страхопочитание (чети страх), всички глупости, които идват с религията. Като ми узря мозъка и когато прилагам разум, реших, че няма бог. Това не е предубеденост, разбираш ли?
Моля ти се, аз не искам да виждам бога, за да повярвам в него. Нито мога да видя електрон с очите си, но мога да го "видя" емпирично по много начини и затова знам, че има електрони, знам какво представляват, как действат. Ако не видя бог поне трябва да има индиректни обективни доказателства за неговото съществувание. А твоите аргументи за любовта са заучените в такава ситуация, предъвкани и изплюти. Любовта е човешко субективно усещане, тя е някакво абстракно понятие, което не твърди само по себе си, че има материално проявление (освен последствието от нея и освен биологичното обяснение за нея, с които ти не си наясно). А за субективните ти усещания не знам да се впускам ли да ти обяснявам защо това не е начинът за установяването на съществуванието или наличието на нещо. Но нека ти дам една ситуация - лудите живеят в собствен свят, хора с психически разстройства или под действието на наркотици освен, че виждат, много често УСЕЩАТ някакви неща... Това, че ги усещат, значи ли, че те са реални? Помисли. Един луд
усеща, че извънземни нападат земята, той не ги вижда, но има усещането или предчувствието, че това ще стане. Обаче това е нереално, нали?
Разбира се, аз много добре знам кой е Васил Друмев, с "еди кой си" изразих неприязънта си към тази част от неговата личност, която е служела цял живот на измислени доктрини и вери, освен това така изразих ирелевантността на това кой точно
митрополит е казал така, което автоматически генерализира мнението ми и избягва "обръщането към авторитет". Това, че не си ме разбрал говори много за тебе. А за общата ми култура, там просто нямаш думата, защото, за да не те обидя, ще ти кажа, че ако метафорично ти си дете в предучилищна възраст, аз съм професор.
Както при всички други подобни обсъждания, ти пропусна да говориш по същество и да отговориш директно на моите въпроси. Това е поради невъзможността да проявиш каквато и да е рационалност, която се изисква при един истински спор. Ето защо и не може да спориш с мен от слабост и просто защото в спорът се иска рационалност, тъй като спорът се диктува от логиката и рационалността, каквито във "верите" липсват.
За съжаление ти си типичния пример за сляпо вярващ човек, който повтаря втълпените му мисли, за съжаление колкото и да ти говоря, се съмнявам, че дори може и да започнеш да проумяваш за какво иде реч. Но аз ти казах, няма нужда да пробваш да ме разбереш, просто остани с твоята вяра, сигурен съм, че ще ти е по-лесно. Човек трябва да е силен, за да осъзнае възприемчивата реалност и да живее в нея.
Но ме изкефи де.. определението - отявлен агресивен атеист, ура за етикетите, те са част от системата за контролиране на хората, но това е много дълга и широка тема.