Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Всичко за Косата

Форум за жени!

Re: Всичко за Косата

Мнениеот mirrea » 11 Яну 2010, 18:36

Дааам мили дами, косата си иска и грижи от време на време, направих си маска: 1 яйце, 1л. оцет, 2л. зехтин, като внимавах да не втривам в корените, защото те не са сухи и ефекта е налице и то от един път-хубава, мека и лъскава коса :) , след няколко дни мисля да си направя отвара от коприва, или от лайка и да я изплакна след измиването с нея...
Аватар
mirrea

Мнениеот theclansman » 11 Яну 2010, 18:52

^ и това всичко си го слагаш на главата?!?!?!?! добре че, не ми се налага :D
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот kalispera » 11 Яну 2010, 23:43

megalamer написа:A аз какви мерки да взема, че да ми поникне наново коса? Главата ми е като летище, един косъм няма...

АМи единственият начин е да си присадиш коса, въпреки че се продават разни илачи китайски, които обещават, че като си мажеш главата с тях, ще ти поникне коса, но аз много-много не вярвам.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот kalispera » 11 Яну 2010, 23:45

mirrea написа:Дааам мили дами, косата си иска и грижи от време на време, направих си маска: 1 яйце, 1л. оцет, 2л. зехтин, като внимавах да не втривам в корените, защото те не са сухи и ефекта е налице и то от един път-хубава, мека и лъскава коса :) , след няколко дни мисля да си направя отвара от коприва, или от лайка и да я изплакна след измиването с нея...

Мирея, ти цялото ли яйце слагаш или само жълтъка? Защото знам, че белтъка не се слага.
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 12 Яну 2010, 01:06

kalispera написа:Мирея, ти цялото ли яйце слагаш или само жълтъка? Защото знам, че белтъка не се слага.

Цялото го сложих, за първи път, досега не съм го слагала цялото, но тъй като така пишеше в рецептата така направих и аз.
Аватар
mirrea

Мнениеот svetlana » 16 Яну 2010, 16:54

МИРЕЙКА аз също знам че само желтъка се слага защото белтъка като почнеш да си миеш косата с топла вода се пресича едва ли не и не можеш да го махнеш от косата. При тебе стана ли така с белтъка???
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
Аватар
svetlana

Мнениеот mirrea » 16 Яну 2010, 18:01

Не,не се пресече,не я изплакнах с много топла вода.
Аватар
mirrea

Мнениеот mirrea » 31 Яну 2010, 18:52

Прическа според формата на лицето

http://pri4eski.net/index.php?option=co ... mid=153779

П.П. Ето една наистина полезна статия...
Аватар
mirrea

Мнениеот kalispera » 31 Яну 2010, 22:34

Миреа, случайно открих един онлайн магазин за козметика, в който има изключително разнообразни продукти за коса на хубави марки. Понеже знам, че грижата за косата ти е слабост, искам да те попитам дали си пазарувала от този сайт и ако - да, дали си доволна?
http://www.feelunique.com/hair-care.html
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 31 Яну 2010, 23:15

kalispera написа:Миреа, случайно открих един онлайн магазин за козметика, в който има изключително разнообразни продукти за коса на хубави марки. Понеже знам, че грижата за косата ти е слабост, искам да те попитам дали си пазарувала от този сайт и ако - да, дали си доволна?
http://www.feelunique.com/hair-care.html

Не, не съм. Калиспера косата ми е слабост да, но в този смисъл на понятието слабост, аз не я "мъча", защото някои може да разбира, че съм луда по фризьори и че всеки ден съм на прическа...минала съм го тоя период.
Не я къдря, не я горя с маша, не я суша със сешоар, или ако се налага само на хладка струя, не я боядисвам често и ако го правя го правя с максимално щадящи косата бои, по често оцветител използвам( 2 пъти в годината и 1-2 пак годишно я боядисвам), много съм капризна към фризьора, понеже я подържам малко над средната дължина не се налага да ходя често, имало е случаи в които за една пострижка съм ходила в Стара Загора, доскоро ходих в София, сега уж съм доволна от мойта приятелка, защото много важно е, че ножиците и са хубави, а велинградчанки повечето работят с евтини ножици и евтини балсами и шампоани и откакто правя тези неща косата ми е хубава и жива.
Скоро си купих една серия на Лореал и съм много доволна а съм сменила много марки.
Като съвет мога да ти кажа ако искаш наистина хубав професионален шампоан и балсам за коса вземи си от някой добър фризьор професионална серия на Лореал, аз си взех веднъж след един лудешки експреримент имах нужда от съживяване, бях я къдрила и косата ми стана отвратителна. Това беше преди 4 години някъде, шампоана струваше около 40 лв 250 мл. а балсама около 80лв. май пак толкова мл. НО си заслужаваше. Също професионалните продукти на Лореал наистина могат да ти променят типа на косата, така че не бива да се прекалява, на мен от суха ми стана нормална, но ако продължиш може да стане мазна.
На теб за какъв тип коса ти трябва? И имаш ли наистина нужда от нещо по-качествено, не си ли доволна от Лореал, знам че това ползваш?
Даже виждам че в сайта го има Лореал професионалния.
Аватар
mirrea

ПредишнаСледваща

Назад към Eва