Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Всичко за Косата

Форум за жени!

Re: Всичко за Косата

Мнениеот kalispera » 31 Яну 2010, 23:54

Миреа, да ти кажа честно не съм супер възхитена от Лореал, ползвала съм шампоан и балсам за обем, шампоан и ампули против косопад, балсам за третирана коса и нещо като течните кристали в лилава опаковка беше, което го слагаш само по връхчетата на косата - мирише много хубаво и уж за крайчетата на косата беше. А също така и спрей, който я прави устойчива на топлина - сешоар, маша, преса и т.н., въпреки че аз ползвам само сешоар и то много много рядко. Също като тебе, избягвам всички възможни агресивни процедури, не ползвам никакви гелове, пяна и др.стилизанти. До сега съм я боядисвала само няколко пъти. Косата ми е с мазни корени и сухи краища и е с доста тънък косъм, лесно се заплита и вески косъм си има собствено мнение - не може да застене в гладка, правилна форма, ами все стърчи нещо,понеже ми е леко чуплива. Да се оплача и от още нещо - косопад, за който съм ползвала всякакви възможни медицински шампоани, ампули, серуми и хранителни добавки. Освен медицинска козметика, съм ползвала и серия на Керастаз против косопад, но пак нямаше ефект. Разбира се, това е сериозен проблем, който може да има по-дълбока причина и не може да се излекува само външно, така че съм си направила необходимите изследвания, но за сега причина не се открива.
Питах те за сайта, защото в България по-трудно се намират тези марки, а някои все още ги няма. До сега съм си купувала продуктите на Лореал от фризьорски салони и от сайта "златна рибка", не съм пазарувала от чужд сайт :wink:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 01 Фев 2010, 00:32

Типа на косата ти е почти същия като моя, само че мойта е по-към нормална, и моя косъм е тънък и е леко чуплива, или по скоро както я направя така стои, може да стои и права.
Навремето, като отидох в Гърция от стрес и на нервна почва(или поне така казаха всички лекари)беше започнала да ми пада коса по цели кичури, на места направо нямаше въобще, добре че местата бяха по-скрити и не се виждаше, изпитвах ужас и бях много уплашена.
Започнах да мажа местата с чесън, после с листо от алое, ходих на дерматолог и на вътрешен лекар, вътрешния лекар каза че нямам нищо, дерматолога тогава предположи че е от стрес(сега аз чак стрес не съм усетила но ми беше напрегнато), сложи ми една инжекция на мястото и после ми изписа крем за ставни възпаления представи си...
А дерматолога беше един от най-добрите в Атина... и мазах със всички мазила, като почиствах с дестилирана вода и ми мина, след известно време пак се появи на друго място, пак мазах и пак ми мина, слава богу от много време не се е появявало такова чудо.
Та защо ти разказвам всичко, ако си неспокойна вземи се поуспокой, и знай че щом мойто е минало твойто няма как да не мине... потърси добри лекари, причината може да не е нито дерматологична, нито в косата и ако всичко е наред, гледай да си спокойна!
Има една марка LR-немска е, фирмата работи на принципа на каталожната търговия, т.е. продуктите им ги няма в магазините, те имат много хубави шампоани с алое вера, и имаха точно такъв против косопад, може да ти помогнат, пробвала съм ги ей така от любопитство, но освен мен няма кой да ти го достави...
ето тук можеш да разгледаш продуктите им: http://www.lrworld.com и ако си заинтересувана ще те пратя при една позната която също им е дистрибутор, виж им каталога, че с моя нет не мога да видя дали имат в момента такъв продукт точно.
Аватар
mirrea

Мнениеот mirrea » 01 Фев 2010, 01:21

L' Recapin мисля че се казваше шампоана и ампулките, пробвала съм ги на баща ми, и колкото и неверочтно да звучи на места около косата му започна да излиза бебешки мъх, но тъй като тогава те нямаха филиал в Бг. продуктите бяха малко скъпи и той не си купи повече, но за този продукт гарантирам на 100%. Въобще тяхната козметика е медицинска и продуктите са много качествени, малко цената е по-височка но пък действат...
Аватар
mirrea

Мнениеот mirrea » 01 Фев 2010, 15:19

Моля за съвет. Коя прическа ви харесва най-много? Мнението на мъжете също ме интересува разбира се:-)
Като се абстрахирате от цвета на прическите, тъй като руса няма да се направя никога вече, патила съм си...
Моя цвят е тъмно кестеняв лятото от слънцето на места става светла...
Моля за съвет :) , аз съм си харесала 2 прически, но ще ги кажа после за да не ви влияя на мнението ви. Имайте предвид, че съм ги избрала така че всичките да отиват на лицето и на типа на косата ми...
wella4.jpg
№1
wella4.jpg (32.81 KiB) Прегледано 5235 пъти
redcut8.jpg
№2
redcut8.jpg (25.38 KiB) Прегледано 5235 пъти
p2a.jpg
№3
p2a.jpg (18 KiB) Прегледано 5235 пъти
overcut-hairstyle9.jpg
№4
overcut-hairstyle9.jpg (34.12 KiB) Прегледано 5235 пъти
lb-hairstyle10.jpg
№5
lb-hairstyle10.jpg (20.94 KiB) Прегледано 5235 пъти
jhs1.jpg
№6
jhs1.jpg (35.23 KiB) Прегледано 5235 пъти
charm7.jpg
№7
charm7.jpg (35.61 KiB) Прегледано 5235 пъти
bw3.jpg
№8
bw3.jpg (33.22 KiB) Прегледано 5235 пъти
fryzury4.jpg
№9
fryzury4.jpg (41.88 KiB) Прегледано 5235 пъти
artificialreality8.jpg
№10
artificialreality8.jpg (38.65 KiB) Прегледано 5235 пъти
Аватар
mirrea

Мнениеот theclansman » 01 Фев 2010, 15:46

на мен, ми харесват номерата - 3,7 и 9 :cool:
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот Симела » 01 Фев 2010, 16:32

От всички прически най- много ми харесва № 4, разбира се и другите- напр.№ 3, но зависи и от формата на лицето, ако е слабичко му трябва прическа , която много да не го закрива.
Аватар
Симела

Мнениеот kalispera » 01 Фев 2010, 23:07

Миреа, благодаря ти за съветите!
От прическите харесвам най-много номер 3 и номер 5.
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 02 Фев 2010, 14:49

На мен всички ми харесват :-D , но понеже №3 и №7 ги редувам от много години са ми омръзнали мисля да сменя на №4, дори като се загледам ми се струва че 4, 5 и 9 се получават с почти една и съща прическа, само че 5 и 9 са малко по-дълги. Благодаря ви за съветите :)
Аватар
mirrea

Мнениеот kalispera » 02 Фев 2010, 23:52

Миреа, не е ли трудно да поддържаш бретон като ти е чуплива косата?
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 03 Фев 2010, 01:24

Неее, тя е чуплива не къдрава...както искам така стои, ако я начупя с пръсти и малко пяна става много чуплива, ако я среша само си стои права, странна ми е косата, податлива е...
Аватар
mirrea

ПредишнаСледваща

Назад към Eва