Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешна и лесна рецпата за козунак

Форум за жени!

Успешна и лесна рецпата за козунак

Мнениеот svetlana » 23 Мар 2010, 14:23

Ехо1
Великден е съвсем скоро!

баба ми правеше страхотен кузонак - руло с плънка от орехи и мармалад. ОБАЧЕ за съжаление тя почина и аз така и не се научих как се прави. Майка ми също не може. А пък аз изключително мног охаресвам домашен козунак не купешки, съвсем си е различен и много много по вкусен в това няма какво да ви убеждавам. Та така............въпроса е
Има ли във форома някоя майсторка на домашен козунак да напише подробно стъпка по стъпка рецептата за козунака и продуктите. по възмжнос рецептата да е по лесничка :wink:
Благодаря много предварително!
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
Аватар
svetlana

Re: Успешна и лесна рецпата за козунак

Мнениеот megalamer » 11 Апр 2010, 21:53

Най-лесната рецепта е арабския павилион за закуски при триъгълната градина - аз дето не обичам козунаци, очите ми останаха в тези дето бяха изложили на витрината там...
Аватар
megalamer

Мнениеот Симела » 11 Апр 2010, 22:13

Мегаламер, като са топли и ухаещи, разбира се , че ще ти останат очите. На 5 април сутринта ходих до този павилион да купя козунаци, че имах гости и знаеш ли какво се оказа- че не работи. Коментарът го оставям за теб.
Аватар
Симела

Мнениеот megalamer » 11 Апр 2010, 22:30

Симела написа:Мегаламер, като са топли и ухаещи, разбира се , че ще ти останат очите. На 5 април сутринта ходих до този павилион да купя козунаци, че имах гости и знаеш ли какво се оказа- че не работи. Коментарът го оставям за теб.

Ами това само потвърждава думите ми :-) Явно козунаците са толкова хубави, че се е заредила опашка още от 3 през нощта, и като са отворили сутринта в 7 са ги продали за 5 мин, после за какво да стоят- ще затворят разбира се :-)
Аватар
megalamer

Мнениеот kalispera » 13 Апр 2010, 21:12

На кое му викате арабски павилион??
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот megalamer » 13 Апр 2010, 22:27

kalispera написа:На кое му викате арабски павилион??

Ами онзи там на центъра, където свършва търговската улица и почва булеварда за Чепино- гърба му е залепен странично за бившия магазин Камъшит, който сега май е нещо еврофутбол или подобно...
Аватар
megalamer

Мнениеот kalispera » 18 Апр 2010, 21:22

Аха, ясно. Не знаех, че му викате арабски павилион. Иначе, точно от там си купих два козунака предния ден преди Великден. Минавах оттам и видях, че хората купуват топли-топли, току-що извадени и се съблазних и аз. Много бяха хубави. :)
Аватар
kalispera

Мнениеот megalamer » 18 Апр 2010, 21:42

kalispera написа:Аха, ясно. Не знаех, че му викате арабски павилион. Иначе, точно от там си купих два козунака предния ден преди Великден. Минавах оттам и видях, че хората купуват топли-топли, току-що извадени и се съблазних и аз. Много бяха хубави. :)

Не ме карай да съжалявам, че не съм си купил и аз... ама следващата година,ако съм все още жив, непременно ще си купя :-)
Аватар
megalamer

Мнениеот kalispera » 19 Апр 2010, 20:19

megalamer написа:
kalispera написа:Аха, ясно. Не знаех, че му викате арабски павилион. Иначе, точно от там си купих два козунака предния ден преди Великден. Минавах оттам и видях, че хората купуват топли-топли, току-що извадени и се съблазних и аз. Много бяха хубави. :)

Не ме карай да съжалявам, че не съм си купил и аз... ама следващата година,ако съм все още жив, непременно ще си купя :-)

:lol:
Със сигурност можеш да съжаляваш, но си мисля, че би трябвало да правят козунаци и през останалото време на годината, не само за Великден. Така че, ако имаш път можеш да попиташ. Аз просто имах чист късмет, че бяха току-що извадени от фурната, не че съм ги търсила :wink:
Аватар
kalispera

Мнениеот Симела » 13 Юли 2010, 08:16

В интернет има страшно много рецепти, но ми се иска някой да споделирецепта за лек плодов сладкиш, който го е правил редовно и е сполучлив.Сега е сезонът на плодовете и е хубаво да ги похапваме и в сладкиши. А може и нещо в чаша...нещо като мелба или подобно.
Аватар
Симела

Следваща

Назад към Eва