Препоръчвам ти да си направиш отвара от орехови листи.100грама се варят в 250мл вода.
Ползваш като лосион за 20мин и отмиваш.
Тази седмица е Русалийската наделя и орехът е култово дърво в обредите.
Билките в този период, както и на Еньовден са най-лековити.
Друго ефикасно средство против пърхут е серен сапун,но не зная дали все още се предлага по аптеките.
Блондинка или брюнетка си ? Ако боядисваш косата или ползваш силни шампоани възможно и това да е една от причините за пърхут.
Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Природни средства против пърхут
22 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Природни средства против пърхут
Калиспера, сега в градините цъфти невен-сещаш се- едно оранжаво цвете. При пърхот се приготвя настойка от цветовете на невен: 20 пресни или сухи цветчета се накисват в 100 мл спирт (70 градуса). Настойката се използва след 15 дни. Много е лесно, можеш да си го направиш, а от невена правят и мехлем за рани, ти може би знаеш. Много е ефикасен.
-
dora - Мнения: 618
Благодаря ви много за рецептите
За съжаление, трябва да ви призная, че ми липсва нагласа и упортиост да изпълнявам редовно процедурите
и все търся някой скъп шампоан, който да свърши тази работа вместо мене.
Но вие сте толкова отзивчиви и мили, че само заради вас, ще опитам да променя това!

За съжаление, трябва да ви призная, че ми липсва нагласа и упортиост да изпълнявам редовно процедурите

Но вие сте толкова отзивчиви и мили, че само заради вас, ще опитам да променя това!
In order to be irreplaceable one must always be different.
-
kalispera - Мнения: 1591
Ако не е късно, искам да дам един съвет при миене на косата при пърхот. Просто си стриваш аспирин в шампоана и след като си измиеш и изплакнеш хубаво косата, я намазваш с влажняващ балсам.
-
Симела - Мнения: 529
Ако търсиш скъп шампоан потърси в аптеките дали има "Nizoral" за пърхот.
Аз съм го пробвала за кожна алергия по главата и ми свърши работа,мисля че имат и за пърхот...колкото до цената,малко е скъпичък 250 мл. беше 14 лв.
Аз съм го пробвала за кожна алергия по главата и ми свърши работа,мисля че имат и за пърхот...колкото до цената,малко е скъпичък 250 мл. беше 14 лв.
-
mirrea - Мнения: 1741
Доста по-скъпи шампоани от Низорал съм ползвала, но не винаги имат ефект. Цената на продукта не винаги е гаранция за качеството и ефективността му. При мен вече проблема се оправи, явно е било някакво временно явление поради стрес или нещо подобно. Интересно ми беше за природните средства, защото въпреки че не действат толкова бързо като фармацефтичните и козметичните продукти, те са по-безопасни и здравословни.
-
Калиспера, намерих една много лесна за изпълнение рецепта против пърхот. Ето я :
90 грама розова вода, 10 грама чай от лайка, 10 грама лимонов сок.
С тази смес косата се маже всеки ден.
90 грама розова вода, 10 грама чай от лайка, 10 грама лимонов сок.
С тази смес косата се маже всеки ден.
-
Симела - Мнения: 529
Симела, рецептата наитина изглежда лесна и съставките - приятни. Аз вече нямам този проблем, но е хубаво темата да се поддържа за другите, които имат нужда от подобен съвет 

-
kalispera написа:Симела, рецептата наитина изглежда лесна и съставките - приятни. Аз вече нямам този проблем, но е хубаво темата да се поддържа за другите, които имат нужда от подобен съвет
Вече трета страница на форума ще почнете с рецепти против пърхот... то ако имаше поне една, която действа безотказно, всичките щяха да я знаят, а другите да са отдавна забравени!
За да не се мъчите повече, ви предлагам едно кардинално решение - режете главата и сбогом forever на пърхута!
Пробвайте, действа безотказно, гарантирам ви!

-
megalamer - Мнения: 3761
megalamer написа:kalispera написа:Симела, рецептата наитина изглежда лесна и съставките - приятни. Аз вече нямам този проблем, но е хубаво темата да се поддържа за другите, които имат нужда от подобен съвет
Вече трета страница на форума ще почнете с рецепти против пърхот... то ако имаше поне една, която действа безотказно, всичките щяха да я знаят, а другите да са отдавна забравени!
За да не се мъчите повече, ви предлагам едно кардинално решение - режете главата и сбогом forever на пърхута!
Пробвайте, действа безотказно, гарантирам ви!
Ти много радикално ги решаваш проблемите.

Има човек - има проблем.
Няма човек - няма проблем.
-
22 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3