Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Под повърхността на ежедневието

Форум за жени!

Под повърхността на ежедневието

Мнениеот kalispera » 26 Апр 2009, 23:58

Пускам тази тема, провокирана от речта на Стийв Джобс, която можете да гледате ето тук с български субтитри http://vbox7.com/play:457eef73
Към края той казва Когато бях на 17 г., някъде прочетох нещо от сорта "Ако живееш всеки ден като сякаш ти е последен, някой ден вероятно ще се окажеш прав." Това ми направи впечатление и от тогава, в продължение на 33 години, всяка сутрин се поглеждам в огледалото и се питам: "Ако днес е последният ми ден, щях ли да искам да направя това, което смятам да правя днес?" И винаги, когато отговорът е бил "Не" в продължение на няколко поредни дни, разбирам, че трябва да променя нещо.
Смятате ли, че доста често, улисани в ежедневни, злободневни проблеми и дейности, забравяме, че животът ни има край. И когато някой ден този край дойде, ще съжаляваме, че сме изживяли живота си по начина, по който сме. Ще съжаляваме, че не сме направили някои големи проблеми, не сме поели някои рискове, не сме се възползвали от шансове. А сме се оставили инертни по течението, оковани в коловозите и нормите, наложени от обществото?
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот dora » 27 Апр 2009, 09:39

Калиспера, ти направо ме трогна с публикуваната реч на Стийв Джобс, много време след като изгледах клипчето, не можех да мисля за нищо друго, освен върху думите му. Нужно ни е да имаме такива моменти, в които да се обръщаме към себе си, а не да продължаваме по инерция в живота.В момента не мога да пиша нищо повече , освен горещата ми препоръка това клипче да се изгледа от повече хора.
Аватар
dora
 
Мнения: 618
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:00

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот rocafeller » 27 Апр 2009, 11:49

Калиспера аз съм го гледал това клипче и там Стев казва много интересни неща. Инач всеки трябва да живее живота си с удоволствие и да не обръща много внимание на простотията и да не се ядосва излишно !
Money makes the world go round
Аватар
rocafeller
 
Мнения: 556
Регистриран на: 16 Мар 2009, 16:05

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот Leyla » 01 Май 2009, 12:37

Всеки трябва да изгледа това клипче и да се замисли. заслужава си да отделите от времета си !
Аватар
Leyla
 
Мнения: 31
Регистриран на: 17 Апр 2009, 13:35

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот dora » 22 Юли 2009, 08:22

Отново влезнах и изгледах клипчето. Няколко минути, от които можеш да почерпиш много сила, това филмче много зарежда и се чудя, че толкова малко хора тук са му обърнали внимание. Може би , прочели заглавието на темата, не знаят какво се крие зад него. Влезте и вижте!
Аватар
dora
 
Мнения: 618
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:00

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот metalheart » 22 Юли 2009, 10:45

Благодаря на Калиспера за линка на клипчето !
Имах нужда от нещо такова.
Препоръчвам на всички да го видят .
Страхотно е!
metalheart
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2009, 12:11

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот L'OLA » 28 Сеп 2009, 22:18

Клипа е невероятен заслужава си всеки да го изгледа :!: Преди време моя позната ми изпрати нещо по пощата, което е също доста съдържателно...
" Живот със съдържание"
В часа по философия професорът застана на катедрата, изпълнена с различни предмети и зачака студентите да утихнат. Тогава взе голям празен буркан от майонеза и го напълни с топки за голф. Попита студентите дали съдът е пълен. Те отговориха утвърдително.
После професорът взе една кутия с камъчета и я изсипа в съда, разклати го леко и камъчетата се наместиха между топките за голф. И отново попита студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвърдително.
Сетне професорът взе кутия с пясък и я изсипа в съда. Естествено пясъкът запълни всичко. Той попита още веднъж дали съдът е пълен. Студентите отговориха с единодушно "да".
Тогава професорът взе две кутии с бира от бюрото и изсипа съдържанието им в съда, което изпълни празното пространство сред песъчинките.
Студентите се разсмяха.
"Сега, каза професорът, когато смехът утихна, искам да ви кажа, че този съд представлява вашият живот. Топките за голф са важните неща във вашия живот - семейството ви, здравето ви, децата ви, приятелите ви, страстите и предпочитанията ви - все неща, които ако загубите всичко друго и ви останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща - работата ви, къщата ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало - малките неща."
И продължи:"Ако най-напред сложите пясъка в съда, няма да има място за камъчетата и топките за голф. Същото се случва и с живота. Ако губите времето и енергията си за дреболии, никога няма да имате място за нещата, които са важни за вас. Обръщайте внимание на нещата, които застрашават щастието ви. Играйте с децата си.
Излезте с партньора си навън, на вечеря. Винаги ще се намери време да изчистите къщата и подредите.
Погрижете се най-напред за топките за голф, за нещата, които наистина си заслужават. Подредете приоритетите си. Останалото е само пясък."
Една от студентките вдигна ръка и попита:"А какъв беше смисълът на бирата?"
Професорът се усмихна."Радвам се, че ме попитахте. Исках просто да ви покажа, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери място и за две бири."
L'OLA
 
Мнения: 15
Регистриран на: 29 Юни 2009, 21:54

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот kalispera » 28 Сеп 2009, 23:41

:D :D :D
Бях забравила историята, която L'OLA сподели. Много ми беше приятно да я прочета отново. Дано се включат и други хора и тази тема да се развие :D
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот mirrea » 15 Дек 2009, 22:52

„Добре, ами ако не искам да съм Супержена?!”

http://www.cosmopolitan.bg/you/p3_2522_0.html
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: Под повърхността на ежедневието

Мнениеот kalispera » 16 Дек 2009, 00:45

Тези фешън списания направо се подиграват с читателките си.
Първо, не спират да им набиват комплекси, че не са така изящни и преуспели като фотошопираните барбита по кориците. През страница има реклами на супер-скъпи дрехи, бижута и козметика, които средната българка гледа само през крив макарон.
А после изведнъж "Ама, моля ви се, не се притеснявайте ако не е успеете да станете супер жена като от кориците! Прочетете тая статия и се успокойте!"
Цинично е.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Следваща

Назад към Eва

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron