Съгласни ли сте с поговорката, която гласи, че хубавият кон и под скъсан чувал се вижда?
Мислите ли, че вътрешната красота и излъчване на човек са нещата, заради които виждаме някого в положителна светлина и ни се струва, че е красив и привлекателен?
Или смятате, че колкото и да е красив физически, когато човек е скромно облечен, той остава незабелязан и неатрактивен?
Или пък сте на мнение, че за да бъде определен някой като красив, той/тя трябва да притежава както душевна красота, така и усет за стил и естетика в облеклото и външния вид като цяло?
Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Хубавият кон и под скъсан чувал се вижда
12 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Хубавият кон и под скъсан чувал се вижда
In order to be irreplaceable one must always be different.
-
kalispera - Мнения: 1591
Re: Хубавият кон и под скъсан чувал се вижда
Както казват американците - Money rolls, cars and clothes ... Парите управляват света ! В днешно време гледат само дрехите, колите, яхтите и вилите ! Особено в България е така навсякъде. Много слабо се оценяват умовете и надарените хора! Именно за това ни управляват тъпанари. Иначе вътрешната красота трябва да се гледа първо.
Money makes the world go round
-
rocafeller - Мнения: 556
Не само в България се гледа на първо място материалното благосъстояние на човека. Но пък има и друга поговорка - "По дрехите посрещат, по ума изпращат."
А има и хора, които казват, че тяхната визитна картичка за пред света е банковата им сметка

А има и хора, които казват, че тяхната визитна картичка за пред света е банковата им сметка

-
Рокафела, като е задавал цитати на чужди езици да ви кажа и аз на немски - Kleider machen Leute - дрехите правят хората! Абсолютно доказано 100%. Просто в такова общество живеем и това се отнася за целия свят. Костюмът вдъхва престижност и авторитет. Друго е да говориш с бизнес-партньор облечен в костюм друго е да е по скъсан спортен екип.
Хубавото тяло и облекло отдавна се ползват и в рекламни стратегии и прочие. Затова има млади лица на фирми и рекламни лица. Елементарно е - всеки харесва хубавото. С подходящи дрехи и държание винаги може да се изкараш повече отколкото си.
Хубавото тяло и облекло отдавна се ползват и в рекламни стратегии и прочие. Затова има млади лица на фирми и рекламни лица. Елементарно е - всеки харесва хубавото. С подходящи дрехи и държание винаги може да се изкараш повече отколкото си.
Bang!
-
e-trn - Мнения: 825
e-trn , доста умно говориш. Мисля, че си прав. Особено по отношение на бизнес-облеклото и влиянието на външния вид в рекламата. Но, кажи ми, ако видиш някой човек, който е скромно облечен(защото няма финансова възможност за повече, или защото е преценил, че дрехите не са му приоритет), но има хубави физически черти - лице, тяло, умен е и талантлив. Ти като красив ли ще го оцениш или като смотан?
-
Хубавите дрехи са първоначалното впечатление за един човек. Разбира се, на всеки му е приятна компанията на един добре облечен и чистоплътен човек и това е една от предпоставките как ще бъдеш приет в обществото. но ако я нямаш оная вътрешна душевност, култура, етичност, онова излъчване, което пленява, всичко друго е само дрехи, дрехи , които не топлят ....Но съм съгласна и с другото - каквито и хубави качества да имаш, те ще останат незабелязани, ако си небрежно до грозно облечен, немарлив , отпуснат и т.н. Един пък уважаващ себе си човек, не би изглеждал небрежно, дори и с бедно облекло....Случаи различни.
-
Leyla - Мнения: 31
Вижда се ама друг път. Ако не съм се наконтила и гримирала така си минавам по улиците незабелязана, никои не ми обръща внимание щото се сливам с другите безлични хора. Ама като се направа, като се натокам и нема човек дето да не ме загледа. Иначе аз съм и вътрешно красива по принцип но за да забележи някои тая вътршената ми красота първо трябва външно да го впечатла. Затова си знам - може да не ям, да си спестявам пари от храната обаче хубавите дрехи са си това което ме представя пред хората. Даже баба ми навремето така ми е казвала като беше жива - никой нема да види че в коремата ти има баклава, демек скъпо ядене за едно време но ще видат ако носиш хубави обувки.
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
-
svetlana - Мнения: 315
Искам да попитам щото виждам че повечето хора са си сложили снимки. И аз искам да си сложа обаче в тоя форум още не съм свикнала и не знам как?? Можете ли да ми обясниет подробно как се слага снимка?
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
-
svetlana - Мнения: 315
Това е извнън темата, но не знам къде да го пусна. Моля администраторите да го преместят, за да не объркваме темата.
Снимка на профила, т.е. аватар се слага по следния начин:
- горе в ляво натискаш "потребителски панел",
- след това "личен профил"
- след това третия бутон от ляво "аватар"
- сред това "choose file" (избери файл) и избираш картника от твоя компютър, която де не е по-голяма от укзаните размери
- или "Качи от външен URL адрес" - даваш линк към снимката, която желаеш да качиш
Снимка в мнението, което пишеш, се слага пак по два начина:
1. Ако снимката е в твоя компютър - долу под полето с текста даваш "прикачи файл", после пак "choose file" и добави файл.
2. Ако снимката, която искаш да сложиш, е от интернет сайт - горе точно над полето с текста има малки бутончета, натискаш "Img" и се появав това . Между двете скоби поставяш линка, който води към снимката, като линкът трябва да завършва на .jpg, т.е. да е картинка.
Надяваме се да съм ти обяснила добре, Светлана!
Снимка на профила, т.е. аватар се слага по следния начин:
- горе в ляво натискаш "потребителски панел",
- след това "личен профил"
- след това третия бутон от ляво "аватар"
- сред това "choose file" (избери файл) и избираш картника от твоя компютър, която де не е по-голяма от укзаните размери
- или "Качи от външен URL адрес" - даваш линк към снимката, която желаеш да качиш
Снимка в мнението, което пишеш, се слага пак по два начина:
1. Ако снимката е в твоя компютър - долу под полето с текста даваш "прикачи файл", после пак "choose file" и добави файл.
2. Ако снимката, която искаш да сложиш, е от интернет сайт - горе точно над полето с текста има малки бутончета, натискаш "Img" и се появав това . Между двете скоби поставяш линка, който води към снимката, като линкът трябва да завършва на .jpg, т.е. да е картинка.
Надяваме се да съм ти обяснила добре, Светлана!
-
Това за хубавия кон е стара приказка, но при толкова добре облечени хора как да открием наистина хубавия кон?
-
Симела - Мнения: 529
12 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2