Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мястото на съпругата в семейството

Форум за жени!

Мястото на съпругата в семейството

Мнениеот dora » 12 Май 2009, 10:46

Искам да се обърна към всички жени и момичета, които четат форума , биха ли споделили какви качества трябва да притежава една жена, за да поддържа хармонията в семейството и да съхрани, поне донякъде, чувствата , които са имали в началото на брака. И кое поведение или постъпки на една жена е най- разрушително за семейството?
Аватар
dora

Re: Мястото на съпругата в семейството

Мнениеот kalispera » 12 Май 2009, 11:31

Не мисля, че зависи само от качествата на жената. А от качествата и на двамата. Жената колкото и да е примерна, грижовна, домакиня, успяваща в работата и т.н., ако мъжът е мухльо или простак, семейството рано или късно ще катастрофира. Не знам какво точно може да наруши брака, защото понякога съвсем малки поводи, малки камъчета, отключват реакция, която води до големи сътресения. То нези малки камъчета на се истинската причина, а само поводи. Дълбоките причине се коренят дълбоко в прикривани мисли и чувства. Мисля, че това, което може да разруши всяка една връзка, независимо дали е приятелство, отношения между деца и родители или брак, е липсата на диалог и комуникация между двете страни. Когато има неизказани думи, мисли и чувства; когато се потискат реакции и желания, независимо дали уж го правиш за добро, само и само да няма разногласия - тогава нещата се натрупват, натрупват и в един момент избиват при някой малък повод. Но всичко това не се отнася само за жената!
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот митко » 12 Май 2009, 19:17

Хах ! Мъж-мухльо и простак не се вързва с жена - примерна грижовна домакиня, че и успяваща в работата!!!
Макар, че човек се променя много през годините на брака!!!
И вълците сити, и агнетата цели, а на овчаря - вечна му памет!
Аватар
митко

Мнениеот Leyla » 12 Май 2009, 20:16

[quote="митко"]Хах ! Мъж-мухльо и простак не се вързва с жена - примерна грижовна домакиня, че и успяваща в работата!!!
Макар, че човек се променя много през годините на брака!!![/quote
Съгласна съм с Митко,една жена с мъж-мухльо не си струва да полага големи старания и щом животът й е поднесъл такъв съпруг - или трябва да го остави , или да се примири. Защото на един такъв мъж колкото и да му угаждаш, той няма да го оцени. Ами жената да си гледа повече децата и да си търси свой собствен начин за разнообразие и оцеляване.
Аватар
Leyla

Мнениеот svetlana » 13 Май 2009, 17:26

За да е добре брака жената трябва да може много хубаво да готви защото още навремето са казали хората че любовта на мъжа минава прес стомаха. Освен това трябва сичко да е излъскано и чисто и жената да си мълчи мъжа й като нещо мърмори за да не го ядосва повече. Пък после да си прави каквото си иска, фатката е докато той и мърмори тя да се прави че го слуша ;)
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
Аватар
svetlana

Мнениеот митко » 13 Май 2009, 18:06

По повод коментара на Светлана-умното, не се сдържам да разкажа един виц.

Въпрос: Какво трябва да се направи с жена, която прави салати в бокса и наднича любопитно през вратата да види к'во става с мача
Отговор: Скъсете й синджира !
И вълците сити, и агнетата цели, а на овчаря - вечна му памет!
Аватар
митко

Мнениеот mirrea » 24 Окт 2009, 00:47

В днешно време имам чувството, че дефиницията за мястото на мъжа и жената в семейството се е променила, мисля че дори и като понятие мястото на жената в семейството е малко извън времето си, но така само си мисля...иначе аз съм си косерва в това отношение,не се меся там където не разбирам и не ми е работата(или поне се опитвам) ;)
Старая се да съм искрена и да поддържам диалога жив.
За секса и храната няма нужда да казвам... :roll:
Мисля, че не се искат чак толкова качества у когото и да било, колкото любов и разбирателство...
Аватар
mirrea

Мнениеот dan » 19 Дек 2009, 20:29

Мирея променило се и то доста/еманципацията Ви изяде главите на жените/то не може да бъхтеш по 10 ч. на работа,да готвиш,да гледаш деца,да обръщаш внимание на мъжа си,да си гледаш домакинството/За мен една жена има най малко 5 ч.домакинска работа в къщи,като сложиш и пазаруването,което много хора смятат за драболия денят си е отишъл.А ние мъжете си чакаме удоволствията/мезе,храна и по нататък/Трудно Вие и още по трудно ще Ви става дами.
dan

Мнениеот kalispera » 19 Дек 2009, 23:18

Иди им го обясни на свръх амбициозните кариеристки. После се чудят защо са нещастни.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот dan » 20 Дек 2009, 10:41

Момичета правите още една груба грешка,съревновавате се с нас /на полето,в завода,в офиса,че и в космоса да не говорим за спорта щанги,борба,бокс/А вашето основно загължение е да раждате и възпитавате здрави деца. :idea:
dan

Следваща

Назад към Eва