Страница 1 от 6

Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2010, 19:40
от dora
Така или иначе си пиша непрекъснато за водата, за това пускам нова тема, свързана с водата. Каква вода пиете, откъде си наливате? Или просто си пиете чешмяна вода? Коя вода е най- добра за пиене?

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2010, 20:06
от theclansman
аз си пия чешмяна. некво тъпо ми изглежда да давам пари и за вода. разбирам да нямаме вода да, ама тук... нещо не ми се връзва. избягвам да пия, когато е много хлорирана, тогва съм на бира :-D .
нашата вода (Велинградската) е доста добра даже. незнам за вас, но мен ме напива(утолява ми жаждата). а като отида примерно в друг град, абе мога да пия с литри вода, само се издувам, но продължавам да съм жаден. с велинградската вода, поне при мен, не е така :cool: .

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2010, 20:36
от megalamer
Преди време имах лошия навик да чета книги по цяла нощ /или да гледам филми/ и да ям слънчоглед... по половин кг на нощ... Така си увредих гърлото, най-вероятно от многото сол получих хроничен фарингит и лекарите казват че няма лек.. Реших да пия вода от Власа, дано нещо ми помогне... Пих в продължение на 6 месеца но не ми помогна..обаче ми стопи камъните в бъбреците, за които лекарите казваха че могат да се махнат само с операция... ;-) В единия имах 2, в другия - 3, всеки с големина между 5 и 10 мм... на няколко пъти са ме карали с Бърза помощ с ужасни кризи...
Та от това пиене тогава така и свикнах, че всяка друга вода ми се вижда безвкусна - сега пия само от нея, макар че е вредно да се пие постоянно само един вид минерална вода.. Всеки ден си наливам по една 5 литрова туба, като ходя по гората също от нея си нося :-)

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2010, 09:26
от Зарина
Аз понякога си наливам вода от Никульова църква, но нещо ме разколебаха.

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2010, 18:44
от dan
Заринке,водата при Никульова църква доколкото знам е от каменският водопровод,за мен еднин от най хубавите извори е н-р 15 при женска баня.

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2010, 18:46
от OPP
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ехо то дора ако не пусне тема за водата ням кой ! :rofl: :rofl: :evil: :evil: доре, ти предполагам от чишмата не нализваш ? :rofl:

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2010, 18:47
от svetlana
НИЕ СИ пиеме от чешмата. Обаче не знаех че власата е така лековита при бъбреци. БРАВО!! Ще кажа на другите хора дето познавам да знаят и те да се излекуват. :D

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2010, 19:00
от megalamer
svetlana написа:НИЕ СИ пиеме от чешмата. Обаче не знаех че власата е така лековита при бъбреци. БРАВО!! Ще кажа на другите хора дето познавам да знаят и те да се излекуват. :D

Камъните в бъбреците биват стотици видове, аз моите май ги получих щото преди това няколко години поред пиех вода от Женска Баня :-) Та ако едно нещо /в случая водата/ помогне на някого, не е гаранция, че ще помогне и на другиго, но това не пречи да се опита :-)

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2010, 16:18
от svetlana
Значи ако се пие много вода от женска баня се полочават камани в бъбреците! Трябва да се внимава!!!

Re: Каква вода пиете във Велинград?

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2010, 18:46
от megalamer
svetlana написа:Значи ако се пие много вода от женска баня се полочават камани в бъбреците! Трябва да се внимава!!!

Всеки човешки организъм реагира различно на външни влияния - при някого може да се получат камъни от водата, при други не :)