Страница 1 от 2

Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 17:47
от megalamer
Дървосекачи /законни /:
IMG_0049-1.jpg
IMG_0051-1.jpg
IMG_0064-1.jpg
IMG_0078-1.jpg

Който си мисли че да береш дърва е лесна работа, жестоко се заблуждава!

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 17:49
от theclansman
Това може да си го помисли само някой, който никога не е стъпвал в гората, и не е брал дърва...

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 18:25
от megalamer
theclansman написа:Това може да си го помисли само някой, който никога не е стъпвал в гората, и не е брал дърва...

Т.е 95 % от гражданите... Аз вчера в продължение на няколко часа по стечение на обстоятелствата бях с тях и ги наблюдавах... обхождат района на Елин Връх да търсят сухи дървета... като намерят някое го отрязват и окастрят много фино... след това всяко едно отрязано дърво се тегли с кон надолу до шосето... няколко километра... след това обратно с коня нагоре до върха за следващото дърво и процедурата се повтаря... и така през целия ден... представи си колко пъти за един ден трябва да се качиш до върха и да слезеш обратно... Ако аз бера и продавам дърва, сигурно кубика няма да го продавам за по-малко от 200 лева...

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 21:15
от radolag
Като не учат ,да секат, не ме е жал за тази циганска паплач/ паразити/

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 20 Юни 2013, 08:55
от theclansman
Абсолютно НЕ съм съгласен с това! Да ПОНЕ основно образование трябва да има всеки, но това че си учил и завършил, въобще вече не е никакъв критерии. Съдя и по повече от половината ми приятели, и по себе си - завърших университет миналата година и 11 месеца бях без работа - сега бачкам, но ще видим до кога. Обиколих целия град, бях на много места, нагледах се на какво ли не, и най-накрая осъзнах, че за работа се избират или хора с връзки или пълни, ама пълни тъпаци, който могат лесно да се манипулират!

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 20 Юни 2013, 09:07
от radolag
Така е за съжаление в нашата родина /мащеха/. но поне си учил и си търсиш работа, а мангала само иска без да дава и да се труди. Eее ,аз не съм съгласен. Нямaм нищо против никого, стига с труд да си изкарва парите и ДА СИ ПЛАЩА КАТО МЕН ВСИЧКО.

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 20 Юни 2013, 12:30
от megalamer
radolag написа:Като не учат ,да секат, не ме е жал за тази циганска паплач/ паразити/


Знаеш ли, има 4-5 човека, които не са цигани- но са мърляви, немити ,небръснати, висят по пейките по центъра по цял ден и просят цигари от минаващите.... това означава ли, че всички българи са такива??
Както при българите, така и при циганите има всякакви, глупаво е да се обобщава така, само колкото да се напише нещо....

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 08:27
от radolag
Не ти е уместно сравнението, защото говорим за маса .Разбира се ,че и от нас има мързеливи, но като % разликата между цигани и българи е огромна. Не знам дали е така или така си пиша ,но това е моето мнение.

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 13:42
от megalamer
radolag написа:Не ти е уместно сравнението, защото говорим за маса .Разбира се ,че и от нас има мързеливи, но като % разликата между цигани и българи е огромна. Не знам дали е така или така си пиша ,но това е моето мнение.

Съгласен съм, но в случая обиждаш конкретните хора на снимката, които работят от както се помнят и съвсем не са заслужили това отношение...

Re: Срещи из гората...

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 08:24
от radolag
Говоря принципно и не визирам когото и да е от снимката.