Страница 1 от 1

Прессъобщение на Община Велинград

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2016, 22:47
от megalamer
А аз се надявах да сложат сериозен човек, който да пуска прессъобщенията....
Вижте идиотщините, което са сътворили в едно от тях / копирах го цялото, че може да изчезне ;-)/

14 януари 2016, Четвъртък | 18:16 | прессъобщение

Обсерваторията „Звездно общество“ е предложена чрез проект да се превърне в база на територията на Юндола
Днес кметът г-н Коев се срещна с г-н Иван Богданов-координатор на обсерваторията „Звездно общество“ с молба Общината да подкрепи проекта. Градоначалникът застана в подкрепа на инициативата, която ще допринесе до развитието и популяризирането на Община Велинград.
Обсерваторията „Звездно общество“, член на Международния астрономически съюз и на НАСА, е втората официално призната обсерватория след Националната астрономическа обсерватория в Рожен.
„Звездно общество“ има проект за изграждане на собствена база, оборудвана с най-съвременната техника и апаратура. Местността Юндола е най-подходящото място, тъй като е установено, че това е едно от най-тъмните места в България, а в същото време с най-много ясни нощи, които са благоприятни за наблюдения на астероиди и звездни обекти.
Изграждането на собствената база на „Звездно общество“ в Юндола ще позволи новата обсерватория да се контролира от всяка точка на планетата, а информацията, която се получава оттам ще може да се ползва от всички желаещи. Изследванията имат важно значение за астероидна-кометната безопасност на Планетата Земя. С изграждането на базата ще се даде възможност да се проследяват и откриват околоземни астероиди. Те въздействат на Земята и без допълнителна намеса биха причинили големи щети на целия свят. За разлика от други природни бедствия същите могат да бъдат предотвратени.

Консерваторията ще послужи също за практически занимания на ученици и студенти,чиято цел е усвояване на система от научни знания , за развитие на творческите им способности с методите на информационните технологии, като успоредно с това в базата ще се развива и сериозна научна-популяризаторска дейност. В тази база ще могат да се организират научно-технически конференции, срещи на учени, конкурси, изложби по астро-фотография, национални лагер-школи и др.

Re: Прессъобщение на Община Велинград

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 19:46
от theclansman
Не съм набожен, ама под тази новина, освен с "О, Боже мой", не знам как другояче да отговоря.... хахаххааххахахахах