Страница 1 от 1

Амаловото- краят на една приказка...

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2015, 21:04
от megalamer
Очарованието от закътаното място под Елин връх вече го няма... красивата пътека стана широк изровен автомобилен път, прахоляци, моторни триони и десетки труПОВЕ на огромни красиви дървета:
IMG_0008.JPG
IMG_0004.JPG
IMG_0009.JPG
IMG_0001.JPG

Re: Амаловото- краят на една приказка...

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2015, 21:29
от birdman
Много тъжно :sad: Твърде малко останаха закътаните, красиви местенца в горите ни по тази, същата причина.

На този фон, за добро или лошо, полянката пред Елин връх се превърна в градска градинка, с пейки, люлки и катерушки и с големи заслони, където се събират родолюбци и патриоти, развяват се български знамена... В същото време няма кой да среже и разчисти падналите дървета на Бялата скала, върху паметните плочи на патрона на града ни, Вела Пеева. След някоя друга година и това място ще се забрави напълно.

Re: Амаловото- краят на една приказка...

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2015, 09:31
от Nat
Много тъжна действителност наистина, точно днес се запътвах натам, след като Мегаламер сподели за спокойствието на това място преди месец-два. Подготвихме и дискове за поправяне на маркировката на пешеходната пътека... Ситуацията тук напомня на тази по морето с презастрояването и кахърната чалга, примесена с китайска пластмаса и турски гащи.

Интересно ми е дали се знае каква е била естествената растителност (най-вече дървета) преди да се стартира масовата експлоатация на терена с иглолистни, които и правят почвата по-кисела, и по кое време започва този процес, тоест от колко време се третира така района?