Страница 1 от 1

Услугите на хотелите във Велинград

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2013, 11:19
от Nat
Темата е продиктувана най-вече от тази за баните и тяхното лошо състояние.

Моля споделете какво знаете за услугите, които предоставят хотелите в града, особено тези с които имате личен опит.

Благодаря.

P.S.: Не става дума за цени и настаняване, а по скоро за т.нар. спа част от тях.

Re: Услугите на хотелите във Велинград

МнениеПубликувано на: 02 Яну 2014, 05:52
от AVALANCHE
Как да познаем дали един масажист е добър или лош, преди да сме дали парите си ?
1. Ако има маникюр (НОКТИ) над върха на пръстите - благодаря, може би друг път. С такива ръце е невъзможно да се извършат елементарни и задължителни масажни движения.
2. На видно място да са изложени копия от лицензи, сертификати и др. документи, доказващи професионалната му правоспособност и квалификация,не мога да дам съвет как да различите истинските от измислените.
3. Задължително трябва да проведе с вас разговор за здравословното ви състояние, тук дори е задължително попълването на формуляр с над 20 въпроса и подпис на клиента; има редица противопоказания, при които масажът на определени места може дори да бъде опасен, все пак говорим за сериозен масаж.
4. Хигиена и конфиденциалност
5. Ако вече сте се решили, по време на сеанса на няколко пъти трябва да ви попита за силата на натиска, за болка или дискомфорт, за температурата, музиката и т.н.
Ако масажистът е нает, т.е. парите за масажа не отиват директно при него, може да се помисли за бакшиш.
Терапевтичният масаж е полезен и необходим за всеки, независимо от възраст, пол и занятие; лошо е, че "масажисти" се наричат и най-различни други шарлатани. В САЩ за да добиеш лиценз, е необходимо повече от година обучение, над хиляда учебни часа, 10 учебни предмета, ежеседмични тестове и стотици едночасови масажи.