Страница 1 от 3

Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2015, 20:53
от megalamer
Вчера на Елин връх беше монтиран около 10 метров /преценка на око/ кръст. Вечерно време свети и се вижда от Велинград:
IMG_0026-1.jpg
IMG_0028-1.jpg
IMG_0039-1.jpg


Подновено е и коритото на чешмата:
IMG_0030-1.jpg

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2015, 22:55
от Симела
Аз отдавна съм забелязала, че вечер нещо свети там. Не знаех какво е, но Мегаламер ти си като енциклопедия.

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2015, 11:18
от megalamer
Симела написа:Аз отдавна съм забелязала, че вечер нещо свети там. Не знаех какво е, но Мегаламер ти си като енциклопедия.


До сега светеше самия параклис, т.е бяха поставени осветителни тела на стената на параклиса и тя тъй като е бяла, отразяваше светлината и се виждаше от града... а сега свети самия кръст :-)

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2015, 17:00
от theclansman
И знамето са сменили... по едно време беше станало, като знамето на Полша.

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2015, 22:29
от Nat
Бях там преди 2 дни и ми направиха впечатление кръста, новото корито, но и още една постройка!.. сигурно сега покрай Илинден вдигната, за да послужи като заслон в случай на дъжд. Обаче, уви, както Мегаламер е писал в стари коментари още от преди 5-6 години, хората продължават да си зарязват бирените бутилки и какво ли още не в огнищата и около масите... тъжна история. Не липсваха и "юнаци" с мотори (то е почти същата история като с АТВ-тата... остават същата диря във въздуха след себе си). Поздравления за маркировката с дисковете, btw. Предполагам пак е дело на Мегаламер :)

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2015, 22:43
от megalamer
Nat написа:... Поздравления за маркировката с дисковете, btw. Предполагам пак е дело на Мегаламер :)

Благодаря за поздравленията, аз слагах дисковете, но вече престанах, защото /ще перифразирам малко Бойко Борисов от преди години/ Аз ги слагам, Те ги чупят :-) Не знам кои са те, но имам чуството че някой върви след мен с идеята да чупи всичко, което поставям... А такива дискове - с покритие ацетонова боя или скоч лепенка от едната страна / само те издържат на атмосферните условия, на другите им се отлепва лъскавото фолио за седмици / все по-трудно се намират... А пък и толковя рядко се случва някой да тръгне по горските пътеки към Елин връх, че даже не е оправдано маркирането им... Сега е модерно с джипа до параклиса, пържолите на скарата, бирата в коритото да се изстудява и чалга до дупка от радиото на колата... Аз затова и избягвам да се качвам до горе, спирам на 100 метра по-надолу на една малка полянка с масичка, пейки и ледено студена вода... Казва се Амаловото и по цял ден никой не нарушава спокойствието там :-)

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2015, 10:30
от Симела
За пръв път чувам за Амалото. Пусни снимки, Мегаламер, ако имаш.

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2015, 13:00
от megalamer
Това са снимки от Амаловото, които съм слагал през годините на форума на градвелин :-)
2.jpg
3.jpg
1.jpg

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2015, 08:13
от Симела
Благодаря ти, Мегаламер! Ти си слагал, но аз като не съм планинарка, няма как да помня. И ми стана интересно, че има такова местенце под параклиса. Наистина е много красиво...то къде ли не в гората е красиво, само здраве, крака и хъс да имаш.

Re: Кръст на Елин връх

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2015, 16:50
от Nat
Виждала съм табелата за Амаловото, но не съм криввала натам досега. Благодаря за hint-a. Ама и ти как така се издаваш публично... да не вземат сега мъгълите да нарушат покоя. :x

А за пътеката с дисковете, освен да се апелира и към другите щъкащи по гората в този форум да взимат по някой и друг стар диск в задния джоб (така за всеки случай подготвен по твоя рецепта за издръжливост), та да съдействат на каузата за по-предизвикателно и красиво стигане до върха. :angel: ...че знае ли човек, току-виж http://www.geocaching.com одобрили "пъзела", който оставих там в понеделник, а в него съм писала именно за този начин на стигане до горе (по стъпките на Мегаламер :wink: ).