Страница 1 от 32

Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 23:10
от kalispera
Как ви се струва това решение да затворят дефилето до октомври заради ремонт? А какво по-точно ще му правят на пътя? Ще го разширяват ли?
Доколкото се сещам два са обходните маршрута: 1) Ако идваш от Пловдив, минаваш през Пещера и Батак; 2) Ако идваш от София, минаваш през Белово. Някой изчислявал ли е с колко се удължват всеки един от тези два маршрута? Понеже гледах по ТВ Европа, че казаха, че пътят щял да се удължи със 70 км и ми станна малко чудно.

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 12:25
от theclansman
Ами, ако искат да го направят като хората, трябва да го затворят! Съгласен съм, да въртя по обходни маршрути, но пътя да се направи, както трябва - а не пак, да се отбива номера.

И според Гугъл Мапс - София-Велинград (през Белово и Юндола) е 132км (колкото си е нормалното до Сф)
Пловдив-Велинград (през Пещера) е 86,4км - а нормалния маршрут е 80,8км.
Така, че е фрапираща разлика :)

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 13:22
от rocafeller
Нищо няма да разширяват! Ще гърмят некакви мостове, нови ли ще правят какво точно, не знам. Важното е, дали ще преасфалтират дефилето. Не да го затворят и да направят там мостове, а асфалта да си остане същия!

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 13:26
от megalamer
theclansman написа:Ами, ако искат да го направят като хората, трябва да го затворят! Съгласен съм, да въртя по обходни маршрути, но пътя да се направи, както трябва - а не пак, да се отбива номера.

И според Гугъл Мапс - София-Велинград (през Белово и Юндола) е 132км (колкото си е нормалното до Сф)
Пловдив-Велинград (през Пещера) е 86,4км - а нормалния маршрут е 80,8км.
Така, че е фрапираща разлика :)

Ама теб не те виждам от къде ще въртиш, като затворят отсечката Велинград-Якоруда :-)

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 15:10
от do4e
От кога ще затварят дефилето? :shock1:

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 16:08
от mirrea
do4e написа:От кога ще затварят дефилето? :shock1:

от 27.06. до 30.10.
Това със затварянето е пълна глупост! Можеше да затварят едното платно там където се работи, слагат се подвижни светофари от двете страни. Евентуално да го затворят, само когато се ремонтират мостовете. Пак някой умник го е измислил това : crazy : Хората така асфалтират от години, а нашите като не се сещат поне да гледат от другите. И се стартира точно за туристическия сезон ремонта... Да бяха почнали през март-април...а те какво, досега се мотаха...
П.П. Аз съм против ремонта в този му вид. Дефилето има нужда от тунели и евентуално мостове, така маршрута ще се съкрати на 9-10 км. Доколко ще е по-скъпо не знам, но така ще се пътува много по-бързо, по удобно ще е и за туристите, а за красотата която ще се вижда от мостовете няма смисъл да казвам...Така виждам аз дефилето след години...

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 19:37
от theclansman
Само не виждам, как отсечката Велинград-Юндола, ще поеме трафика към София в момента! По тази отсечка, от началото на април се извършват, някакви ремонтни дейности - правят стена, та има багери, камиони..... а тук от 2 седмици, са разбили и 2 моста - на 4км и нагоре по завоите(което при голям трафик, ще е доста весела ситуация, да се срещнете 2-ма един срещу друг, на моста на завой, като едното платно е отрязано, явно да го правят). Отделно от това, по отсечката между 4км и "Големия завой", има стеснени участъци (пак, някой от тях на завой!), явно укрепват пътя, ще го разширяват ли, не знам! Но сега, ако вземам отсечката до Юндола за 15-20мин, при нормален трафик, като се пренасочи движението, ще стане ад! Забравих да спомена, за пропаданията на асфалта и огромните ропи, които те посрещат на Юндола :-)

Иначе, Мегаламер, не ме мисли, от къде ще минавам. Докато стигнат да затворят тази отсечка, ще съм завършил... може би, даже и магистратура да съм завършил до тогава :-D

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 23:18
от mirrea
На тесните места трябва да има светофар. Не знаех, че е в такова състояние пътя а сега ми предстои и 2 пъти седмично да пътувам до Сф... :sad: Май ще трябва да поразпитам в КАТ.

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 23:39
от kalispera
Днеска чух, че нямало в понеделник да го затварят дефилето. Щели да водят преговори с "бизнеса" във Велинград и да умуват какво да правят.

Re: Велинград: Ремонтът на дефилето

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2011, 15:12
от theclansman
mirrea написа:На тесните места трябва да има светофар....


Чакай от умрел писмо....

kalispera написа:Днеска чух, че нямало в понеделник да го затварят дефилето. Щели да водят преговори с "бизнеса" във Велинград и да умуват какво да правят.


Ами да, зимата да го направят, та да може настилката(или какво там ще правят), нищо да не стане - баси и идиотите! Който иска да дойде в града ни, едва ли ще му е проблем да мине през Юндола или Пещера - аааааа забравих, "добре облечените бизнесмени"(които са преобладаващата част, от клиентите на хотелите), са свикнали по магистралата и след това през дефилето.... кофти.... туко виж се загубили, някъде по пътищата, защото сигурно и с GPS не могат да боравят.

А не мога и да разбера, защо аджеба, след като областното пътно управление е решило, да затваря пътя за ремонт, тия дебили, олигофрени, и т.н., се бъркат в работата му. Ще загубят някой лев ли, какво, ще обеднеят? Ама на тях, ня им пука, че ще си счупят колата, нали? Ако, все още не е решено, дали ще се затваря или ще се отложи, аз съм ЗА затварянето му, и за ремонт! Само където, никой не ме пита...