Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Металика EООД - Nothing else matters..?

Инфраструктура, мръсни и неподдържани паркове, градини, корупция, управа ...

Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот e-trn » 03 Фев 2009, 20:27

Докато по местното радио ЧЛК всеки ден чуваме реклами на фирма "Металика" и може би добиваме представа за надеждна и коректна фирма, нейните служители и управници, изглежда, не държат толкова на реномето си. Защото, образно казано, в "Металика" не всичко е бетон и желязо.

Нека първо обясня на тези, които не са запознати с фирмата, че наред с другите си дейности, "Металика" се занимава и с продажба на бетон. Съдейки по честите срещи с бетоновози и камиони на фирмата, бизнесът би трябвало да върви добре. И това е добре, защото поне част от приходите остават в общината. За да бъде една фирма успешна, обаче, тя не само трябва да предлага добри продукти, но и да има специално отношение към своите клиенти - настоящи или бъдещи. Трябва да създаде впечатление на почтеност и добронамереност. Като неин потенциален бъдещ клиент, аз вече се разочаровах от нея и ще ви обясня защо.

Улица "Гергевана" e значима за града ни, тъй като тя се явява една от основните връзки между кварталите "Лъджене" и "Каменица". Започва от ул. "Тошо Стайков", точно при входа за автомобили на хотел "Двореца", и свършва при ОУ "Христо Ботев". В началото на улицата, граничейки с хотела, се намира нов строителен обект. Незасегнат от кризата по него винаги кипи сторителна дейност. За изграждането на жилищната сграда разбира се трябва много бетон!

Строителите са избрали фирма "Металика" за доставчик. Проблемът е в странното самочувствие на фирмата, че тя са цар на пътя и може да поставя бетоновозите и камионите си където и когато поиска, без да известяват за вездесъщото си присъствие другите участници в движението. След началото си улица "Гергевана" прави завой на 90 градуса. Затова докато не изкачите стръмната част на улицата и не достигнете мястото, където "Металика" поставят бетоновозите и помпите си, не може да предвидите, че те са там, за да ги избегнете.

Елементарното решение на проблема е да се поставят указателни знаци в началото на улицата и на пресечките, преди строителния обект. Такова решение не успях да видя дори един път в подобни 5 ситуации, при които трябваше да се върна с автомобила си и да увелича маршрута си двойно или тройно. Първият път, когато това се случи, просто се върнах без много раздразнение, като реших, че това е еднократна грешка и всеки, включително и фирма “Металика” може да сгреши. Когато обаче, за втори път се случи камионите на "Металика" да препречат пътят ми, аз не бях единственият, който изпитваше негодувание. Зад мен имаше още две заблудили се коли, а повярвайте, да обърнеш колата си на улица "Гергевана" в този й участък не е съвсем лесно, ако не искаш да я повредиш. Тогава за пръв път се обадих на тел. 166, от където ми обясниха, че ще се справят с проблема.

Живея в близост до х-л "Двореца" и пътят ми до вкъщи почти винаги минава през този участък на улица "Гергевана". Ето защо, не мина много време, когато за трети път "неправомерните царе на пътя" бяха застанали в средата на улицата, спирайки по всякакъв начин преминаването. Отново се обадих на полицията и ги помолих за пореден път да решат проблема. Те ми обясниха, че фирма "Металика" имала разрешение за тази си дейност от 10 до 11 часа, но не можаха да ми дадат обяснение, защо не са сложили указателни знаци на пресечките преди техния обект, за да може другите водачи да се ориентират правилно и да не си губят времето. От Полицията продължиха, че техни служители ще отидат на място. Резултатът беше смешен. От долната страна на х-л "Двореца" нямаше нито един знак, а от другата страна находчивите служители на "Металика" бяха сложили количка, която отдалече се сливаше с фона и не можеше да послужи за какъвто и да е указателен знак, още повече, че тя беше само на 3-4 метра от камиона, докато пресечката е на около 50-60 метра.

В друга подобна ситауция, причинена от фирма “Металика”, измъкването беше по-трудно. Зад мен се бяха наредили още три коли, две от които с пловдивска регистрация. Може би това са туристи, решили да посетят нашия град. Надявам се да не се останали единствено с тези неприятни впечатленя от града ни.

Днес, 3-ти февруари, без да се учудя вече, ситуацията се повтори. Този път "неправомерните царе на пътя" бяха блокирали пътя по улицата в посока кв. "Каменица". Обадих се на Полицията за пореден път и им обясних цялата ситуация. Така и не разбрах какви мерки са взели, но в рамките на 10 минути видях две патрулни полицейски коли там. Дали от изобретателните работници на "Металика" са поставили истински обозначителни знаци или отново са приложили необятното си въображение, не мога да знам.

Сега, надявам се, всички ще разберат, защо аз никога няма да стана клиент на фирма "Металика". Това е моят избор. В града ни има много други фирми, които да предоставят същите услуги. Не знам до колко коректни са те в това отношение, но изглежда в "Металика" не всичко е бетон и желязо. Това са фактите и както се пее в една песен на едноименна метал група "Sad but true" (тъжно, но истина).
Прикачени файлове
metalika_5.jpg
Количка вместо светоотражателен триъгълник?!
metalika_4.jpg
Количката се губи на фона..
metalika_3.jpg
Гости на града се връщат...
metalika_2.jpg
Служителите ти обръщат гръб
metalika_1.jpg
Арабин в пустиня
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот kalispera » 04 Фев 2009, 12:48

това е положението не само в нашия град, ами в цялата държава. всеки, който е успял да открадне малко пари и да се включи в шеметния строителен бизнес, се мисли за голяма работа. ама сега да ги видим тия бутафорни кредитни предприемачи като им спреха кранчето кво ще правят. спокойно, я имат пари, а не да довършат обекта, така че нема да препречват улиците може би :twisted:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот diamond » 07 Фев 2009, 22:17

Оффффффффффр тва няма скоро да се оправи. Докато бизнесмените са спонсори на мЕлицията..... То да е само металика ами всички го правят. Никои не спазва закони във България та камоли в нашия корумпиран град. Тва е щото сички са страхливци и малчат. Та тоя шеф на полицята, тоя кмет, тоя съветник и като го кажат се едно говорят за няква висша сила. :lol: Няма оправия, ама това е хубаво , че се показва, дано стигнедо когото трябва и да се вземат мерки !
Visions of diamonds in my sleep.
Аватар
diamond
 
Мнения: 42
Регистриран на: 07 Фев 2009, 22:12

Малък Update

Мнениеот e-trn » 10 Фев 2009, 17:38

Днес отново Металика беше превзела пътя! :shock:

Обадих се на полицията, след това видях, че патрулка се беше запътила натам.

Въпреки всичко, новината е малко обнадеждаваща.

Да опиша ситуацията първо.
Тръгнах от улица "Бор" по стръмната улица "Иля Еренбург" и с десен завой по "Гергевана".
Видях помпата и бетоновоза на Металика отново. Следва обаждане в полицията и хабене на нерви.

След като внимателно обърнах автомобила си по стръмната улица, чак на пресечката на "Гергевана" с бул. "Вела Пеева" видях двама души, които си почиваха на тротоара. Един от тях носеше светоотразителна зелена жилетка. По-късно, когато се върнах те вече бяха на пресечката на "Гергевана" с "В. Стоянов" и ми обясниха, че са от "Металика".

Интересно какво целят обаче. За тези, които са ги назначили вместо светоотражателни триъгълници, нека предложа кратко и лесно решение на проблема. По-долу на картата се вижда ясно къде трябва да има триъгълници или "пазачи". Надявам се следващ път ако има някой да вземе предвид това... НАй-добре да сложат триъгълник още на края на ул. "Бор" за жителите и гостите на тази улица, които да избегнат обръщането на автомобилите си по стръмната улица, където може много лесно да бъде счупена или одраскана бронята на колата...

Все пак явно от "Металика" са си взели бележка от последният път, когато предполагам Полицията ги е предупредила, което е за похвала. Надявам се следващият път хората и знаците да бъдат на правилното място...
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот kalispera » 10 Фев 2009, 19:09

Цццц, абе тия от Металика били много нагли бре! Аз ако съм на тебе, ще подам жалба до кмета, с входящ номер и всичко както си му е реда, да ги видя какво ще отговорят и да се оправят нещата :evil:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот e-trn » 10 Фев 2009, 21:44

Забравих да прикача снимка за доказателство. Да не каже някой, че говоря без покритие.
Прикачени файлове
metalikka.jpg
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот kapka » 16 Фев 2009, 00:35

Поздравявам ви, че реагирате така на нередностите. Така и трябва да бъде, ако повече хора изискваме, нещата ще почнат да се променят.
Общината трябва да си взеле във контролните функции по спазването на правилата. Не само да си приемат Наредба по вътрешния ред, ами да създадат и система за контрол и да изискват спазването на приетите правила.
kapka
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Фев 2009, 00:09

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот storozi » 17 Фев 2009, 15:29

Прави Ви чест, за навременната и точна критика. Присъединявам се към Капка и ви поздравявам!
Но...правила има! Има и система за контрол! Я попитайте в общината дали не е така!? Но... правилата са за едни, контрола също! Както навсякъде в тая държава! Привилигированите не спазват правила! Защо!?
Ами...защото си лекуват кихавицата, а по-вишестоящите не са добри лечители...намирисва ми на...Да помислим заедно!!!
storozi
 
Мнения: 11
Регистриран на: 12 Фев 2009, 18:12

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот gomner » 10 Окт 2010, 09:56

Адмирации за фирма МЕТАЛИКА. Случайно записах телефона от билборда и не очаквах такъв професионален подход.Арматурата ми я заготвяха за часове, а бетона с един ден предварителна заявка.Поздравления !!! :rock:
gomner
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Окт 2010, 00:56

Re: Металика EООД - Nothing else matters..?

Мнениеот gomner » 10 Окт 2010, 10:18

Не мога да пвярвам на тези критики. В България се пречи на хората, които искат да направят нещо, пък каквото и да е то. Хората са си купили нова техника за да бъде удобно и бързо извършването на услугите, но все ще се намери човек да ги критикува. Наистина може да има леки пропоски, но в България има ли нещо наред, пътищата ли са пътища или хаоса, който цари. Знаете ли,че на въпросните обекти може би има 20-30 работници, които чакат бързото доставяне на метали, защото ако това не стане работодателите губят пари в излишни надници и пропускат срокове. Но все ще се намират такива ''доброжелатели'', които да спъват работата и да недоволстват, без да погледнат и двете страни.
gomner
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Окт 2010, 00:56

Следваща

Назад към Проблемите във Велинград

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron