Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ако бях кмет ...

Ако бях кмет ...

Мнениеот diamond » 28 Фев 2009, 21:33

Споделете какво бихте направили ако бяхте на мястото на кмета на Велинград или някой от висшите управници на града ни !

Според мен ...

1. Инфраструктура
2. Чистота
3. Подръжка на града ( паркове, градини, осветление )
4. Търсене на инвеститори за развитие на зимния туризъм
5. Подпомагане и съдеиствие на хора развиващи бизнес свързан с ресурсите във Велинград
6. Разширяване на центъра
7. Изготвяне на проект за нова канализация и такава захранвана от топла вода за отопление на къщите ни
8. Откриване на информационен център занимаващ се и обслужващ само граждани на Велинград, в който да се помага на всеки а не да разпращат хората от стая на стая в общината и да се губи време!
Visions of diamonds in my sleep.
Аватар
diamond
 
Мнения: 42
Регистриран на: 07 Фев 2009, 22:12

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот e-trn » 28 Фев 2009, 23:03

Да, хубав списък. Да си кмет не е лесно иначе. Трябва да върнеш парите на тези, които са ти подпомогнали кампанията и става трудно. Но въпреки това си мисля, че един честен кмет с добри намерения може да направи изключително много дори само за един мандат.

Идеята за разширение на центъра е супер. И покрай нея малко да се помисли за инфраструктурата. Освен да се разшири центърът ни трябва да се модернизира! Тая чаша, която незнайно за мен защо всички харесват, мен лично много ме дразни! Това ли е изява на върховите възможности на артистичните хора от Велинград? Какво символизира тя? Нека някои изявени личност от града да предложат друг проект, да се направи нещо хубаво и блестящо. Цветната градинка около чашата да стане фонтан, който постоянно да работи! Да се сложат нови "модерни" плочки.

Ако бях кмет на Велинград щях да разпределям парите към източниците от където са дошли. Например парите от туристическата такса трябва да отиват изцяло за туризма по всякакъв начин - за по-добра инфраструктура, за реклама на града, за оправяне на топлите извори. Парите от всякакви търговци, които продават на центъра и пазара да отиват единствено за предлагане на по-добри условия на тези търговци. Въобще всички приходи трябва профилирано да се изразходват.

Ако бях кмет щях да одържевя или може би "ообщинатя" всички приватизирани предприятия в последните години! Стадиона например да стане отново 100% Общински. Много други обекти и предприятия. Щях да наема умни хора да ги ръководият и приходите изцяло да се връщат за благото на хората. На стадиона да се оргинизират безплатни мероприятия, да се развива спорта! Здрав дух в здраво тяло!

Ако бях кмет щеше да има много големи глоби за всякакви строители и инвеститори, които разкопават улици и прочие за техни нужди и после не ги поправят качествено, да видите как по Съединение и други улици няма да има повече проблеми.

Много неща щях да направя и като гледам как ми се лее речта да взема да се кандидатирам за кмет на другите избори, а? :roll: :mrgreen:
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот independie » 01 Мар 2009, 16:23

Инфраструктората и ремонт и освежаване на центъра ! Това за сега се сещам :lol:
Let me see, two words to sum up my name in reality - growth and patience!
Аватар
independie
 
Мнения: 23
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:08

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот CoW_BoYyYyYYyy » 23 Апр 2009, 23:11

Парковете, фонтаните по центъра и тея дето са като езерца да работят цяло лято! Друго което бих наравил е паветата които почват от чашата и стигат до паркинга да се махнат и да си наредят декоративни такива. Щях да затворя достъпа на автомобили до бонжура и по нагоре и това да си стане градска алея. И като цяло да разширя и модернизирам центъра, защото като идват софиянци седят на чашата и питат къде е центъра! ;)
CoW_BoYyYyYYyy
 
Мнения: 10
Регистриран на: 10 Фев 2009, 18:13

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот kalispera » 23 Апр 2009, 23:33

:mrgreen:
седят на чашата и питат къде е центъра :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: и на мен ми се случвало да ме питат в подобна ситуация :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот dani » 25 Апр 2009, 15:39

Аз като по- малко веща да попитам- какво символизира тази чаша? Чак ми става смешно като се замисля какво може да се формулира като отговор. :D От година на година цветните алеи са примитивно аранжирани, зелените площи се косят, когато тревата израсте 30 см, а да не говорим , че не виждам вече да се поливат през лятото. Ужасявам се от вида им! :x
Иначе този списък много ми хареса! Считам, че цветя и зеленина идеално допълват лицето на града. Не мога да повярвам, че в управата на този град няма проспериращи модерномислещи интелигентни хора! Как не се захванат да освежат центъра, ами напускали магазинчета по 1 левче със сергии...Това ли е лицето на града? Ами погледнете Клептуза- ужас! Ами градския плаж- да не се повтарям....
Е, вярно, че отстрани лесно се съди, но нали града има претенции за СПА- столица на Балканите! Може да няма историческа, административна и социална значимост както други селища, но има природни дадености да бъде СПА.
dani
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Апр 2009, 10:58

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот dreams » 25 Апр 2009, 18:46

Ами да, поне центъра да се направи и да придобие по-модерен вид ! Другото като всяко нещо с времето но центъра е много хубава идея да се модернизира. Също така ако бях кмет щях да затворя улицата при Мтел и да се направи като зетрална алея и да имат право да влизат само коли временно който зареждат. Друго което бих направил подмяна на старите пейки по центъра с нови.
Sent to live and die, on earth as a lesson
We each have a star,all we have to do is find it
Once you do,everyone who sees it will be blinded
They'll tell you that you're bright,and say you have a future
When you turn your back,same cats'll try to shoot ya
Аватар
dreams
 
Мнения: 10
Регистриран на: 17 Фев 2009, 21:41

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот ghost » 27 Апр 2009, 14:52

Ами ако бях кмет щях първо да обърна внимание на инфраструктурата и чистотата в Велинград
Something wicked this way comes! Бууу~
Аватар
ghost
 
Мнения: 57
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:35

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот Симела » 20 Апр 2012, 07:28

Ако бях кмет щях да измета всичките му подлогари ши да взема млади хора на работа, макар и непридобили още опит, поне ще са нахъсани. Но в сегашното положение на общината не знам дали някой ще иска да става кмет.
Аватар
Симела
 
Мнения: 529
Регистриран на: 28 Май 2009, 21:54

Re: Ако бях кмет ...

Мнениеот Blind man » 20 Апр 2012, 07:38

Ако бях кмет първата ми работа щеше да е да пратя по дяволите спонсорите и партийните си босове.
Не, просто това, което е тука, да чуя и видя не искам...
Аватар
Blind man
 
Мнения: 715
Регистриран на: 06 Апр 2012, 23:10
Местоположение: България

Следваща

Назад към Всичко за града

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron