Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Интересни статии от нета

Форум за всичко, което не е подходящо да се публикува в отделните категории.

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот megalamer » 17 Фев 2014, 23:50

Проект «Outernet» — ночной кошмар «регулировщиков» свободного интернета
http://nnm.me/blogs/Jack5/proekt-outern ... rneta/#cut
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (40.13 KiB) Прегледано 3582 пъти
Аватар
megalamer
 
Мнения: 3761
Регистриран на: 26 Сеп 2009, 22:36
Местоположение: Велинград

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот Симела » 04 Апр 2014, 08:39

Аватар
Симела
 
Мнения: 529
Регистриран на: 28 Май 2009, 21:54

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот megalamer » 15 Май 2014, 20:14

Безплатен превоз до Варвара /да не забравите да си сложите каска/

Аватар
megalamer
 
Мнения: 3761
Регистриран на: 26 Сеп 2009, 22:36
Местоположение: Велинград

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот megalamer » 30 Юли 2014, 23:11

В Турция са намерили начин да изхранват бездомните животни. Вижте как!

http://www.earths-book.com/2014/07/article-138.html
Аватар
megalamer
 
Мнения: 3761
Регистриран на: 26 Сеп 2009, 22:36
Местоположение: Велинград

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот theclansman » 13 Окт 2014, 18:59

Не знам, къде да го поместя това клипче, но не това е важното. Важното е да се замислим над него.

http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman
 
Мнения: 2387
Регистриран на: 13 Мар 2009, 18:16
Местоположение: Велинград

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот Blind man » 03 Яну 2015, 00:55

Каквото и да съм си пожелал за Новата година, няма да го призная. Де да знам, дали ще бъде квалитетно, модно или фейсбукарско. Аз затова и не поствам снимки по празниците. Гледам показват снобарски подаръчета. Кифла крещи, че намерила под елхата кола, други пък се перчат със скъпа козметика. Как да публикувам снимка с книга, френдовете ще захълцат от смях и съжаление. Имам фотодокументи от празниците, ама те въобще не са cool. Гледам пич публикувал снимка на която се гъзари с чаша марково уиски, личи по бутилката оставена като достоверност за отлежалия ирландски произход. Огромни торти, дебели баници, пълни със самочувствие сарми. Някой снимки са се напрегнали докрай и пак не успяват да побератмасите, отрупани с изобилие, разкош и завист за изгладнелите. Моите снимки са скучни – тихи вечери с най-близките ми хора. Трапезата не е важна, а близостта и топлотата. Само Господ знае колко подобни вечери ни остават, някой от тях са на преклонна възраст. Не си снимах късмета от новогодишната баница. Въобще не ми хрумна. Да бъда честен, той късметът дойде с второто парче, първото беше „ялово“. Пожелаваше ми нещо тривиално и досадно, така че дори не го запомних. Не мога да се похваля с паричка или екзотична екскурзия, които гледам са споходили другари от фейса.

Да, видях и чудесни подаръци. Едно пораснало момиче бе получило за Нова година дъщеричка. Страхотен подарък, каквото и да постна ще изглежда нищожно до него. В навечерието на празника срещнах сред шумна тълпа стар познат. Имаше вид на страдалец. Езикът ми сякаш се схвана, всичко, което успях да му пожелая беше семплото „живот и здраве“. Вдигна пръст в поздрав, а усните му се разтегнаха в измъчена усмивка. Усетих, че съм пожелал всичко, за което се моли. Разбира се от това нямам снимка, нито пък ще заинтересува някого.

Всички тези хора това ли са пожелали? Или съдбата реди живота ни въпреки нашите желания? Не вярвам някой да обича трапезите повече от близките. Но фокусът е върху трапезите, близките на са в кадър. Дали радостта от скъпата кола, марковата козметика или тузарското уиски може да бъде по-голям дар от здравето? Спомних се, че преди няколко години моят стар познат купи чисто нова кола, а днес си пожелава далеч по простички и ценни неща.

Затова няма да споделя какво си пожелах на границата между две години. Просто ще следвам съдбата – смело и с добро. Дори да знае желанията ми, няма за ги сподели. Тя няма фейсбук профил. Старомодна е.

https://eratosten.wordpress.com/2015/01 ... %BD%D0%B0/
Не, просто това, което е тука, да чуя и видя не искам...
Аватар
Blind man
 
Мнения: 715
Регистриран на: 06 Апр 2012, 23:10
Местоположение: България

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот Blind man » 07 Фев 2015, 17:06

От рождението си с натикана голяма петолъчка в устата. А си я изплюл и си казал какво виждаш, а си поел по потайни нощни пътеки: я на изселване, я в затвор, я – на каторга в Строителни войски, я – на лагер. Ако се измъкнеш жив след арест или затвор – подписваш декларация за спазване на измислена от другарите тайна. Иначе – обратно! И няма „Искам – не искам”. Всички гимназисти и студенти през лятото се превръщат в безгласни впрегатни говеда по строежи и смрадливи консервни фабрики…
Интелигенция ли? Яж ми гъза, глезено копеленце!
Та ние, рокаджиите, гнилата интелигенция на социализма, наистина изгнихме… И физически, и психически. В собствената си родина, но в чужда държава. Които оцеляхме, вече сме проскубани, алкохолизирани идиоти. На по 50. С любимо занимание „Псувни по телевизора”. А в миговете „Все още жив и сред семейството”, наследниците те гледат с досада, насмешка и любезно отвращение. Неудачник, вампир, в реален фалит за всяко първо число на месеца. Че вместо към кредитни карти и чекове (като нормалните хора на неговата възраст) е развил страст към броене на жълти стотонки. И това не една и две, а цели 20 години… Демократ ли? Мърша!
Мърша, парцал, ама комсомолски…Идиот, лумпен, ама изграждан под девиза „Човек – това звучи гордо!”… Трансформирано днес: „Отрепка – това звучи гордо”.
Горда от това, че е пресована десетки години от колосална пропагандна машина. Богатирска и митологична – разкрачена между Северния ледовит океан и Черно море, между Японско и Балтийски морета. Охранявана от хиляди танкове, радари и самолети, от милионни армии и железни милиции. Горда с това, че все още помни наизуст налудничави маршове и записани глупости от идиоти – сифилистици, онанисти или алкохолици.
Така сме омотани от полупроводниците на феодалния комунизъм, че и кокалите ни са щамповани с петолъчки. От постоянните принуди и забрани пък главата ти е ръбеста, а не обла. Като череп на сиво искърско говедо след чук от касапин (имаше такъв сорт крава, селектиран от Развитото социалистическо общество). С години си брал страха да не застанеш на пътя на чука. От детскoто креватче до дипломата за иженер (или там каквото), от задължителната казарма до пенсия. Страх до видиотяване. Страх до умопомрачаване…

http://popovart-sofia.eu/?page_id=568

Не, просто това, което е тука, да чуя и видя не искам...
Аватар
Blind man
 
Мнения: 715
Регистриран на: 06 Апр 2012, 23:10
Местоположение: България

Re: Интересни статии от нета

Мнениеот Lukanova » 09 Фев 2015, 17:08

Здравейте, споделям статия, която ми се струва интересна и полезна, и може да отговори на въпроси, които често, поне аз, си задаваме. А въпросът е защо така масово хората боледуват...Отговорът е в статията. Не Ви продавам, а Ви давам информация...
http://visionbg.net/9-vision/163-%D0%B0 ... 0%B5%D0%BD
Аватар
Lukanova
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Яну 2015, 00:14


Re: Интересни статии от нета

Мнениеот Blind man » 16 Мар 2015, 10:37

Симела написа:http://www.epochtimes-bg.com/201403/14061001.html


Наистина ли се връзвате на приказките на един болен човек? Преди две години ми се случи да седя на една маса с негов доста активен фен. Опита се да ми вкарва подобни приказки, без да осъзнава, че съм финансист. Говореше на едро за милиарди, трилиони, десетки тонове златни кюлчета ( според него златото на България било наредено във вид на кюлчета върху палети и само трябвало да бъдат изровени като стар гроб от могила). А очите му едни такива изпъкнали, с нездрав блясък.
А всичко лесно може да бъде проверено чрез търсачката на компа. И оборотите на фирми, и декларираните печалби,и кой в нормалните страни каква такса плаща, и съдържанието на злато в рудите, и технологиите, които се използват и т.н.

П.П.: Страна като Русия, която сама си добива златото, основно чрез роби (затворници), е цъфнала, та вързала. Дори в комбинация с петрол и природен газ може да се сравнява в икономическото си развитие само с някоя джамахирия. Лозето не ще молитви, иска мотика. Както и икономиката на държавата се развива от грамотни финансови специалисти, а не от богомолци, историци, милиционери, изкуфяли професори по нещо си ( на един такъв кукундрел от няколко години със съпругата ми му пишем учебниците- превеждаме, редактираме и сглобяваме, по тях учат поне в два ВУЗ-а, превеждаме и редактираме публикациите му в чуждите издания, бедна ви е фантазията за каква имитация на наука става въпрос) и избелени чрез агресивен пи ар бандити и рекетьори.
Не, просто това, което е тука, да чуя и видя не искам...
Аватар
Blind man
 
Мнения: 715
Регистриран на: 06 Апр 2012, 23:10
Местоположение: България

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко останало

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron