Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

САГА-та продължава!

Инфраструктура, мръсни и неподдържани паркове, градини, корупция, управа ...

САГА-та продължава!

Мнениеот e-trn » 26 Фев 2009, 21:05

Излагацията продължава!

Велинград ще бъде отново по национална телевизия. По Беевата телевизия излъчиха запис на разговори между Лебанов, Гагов в двора на Стройком, филмирани и интервюирани от bTV.

Излагация и манипулация! Нахалната репортерка на Беев лае като куче. Репортерите на bTV се подсмихваха следейки агресивната атака на Гагов и репортерката.

Тази зима, когато бяха големите снегове трябваше да се обадя три пъти в Стройком, за да опесачат улицата. До изчистване на снега не се стигна. Снегът се стопи, остана много пясък по улицата. Имам бегли спомени от детството, когато съм виждал от онези големи цистерни, които чистят улиците с вода.

Каква е тази измислена фирма "Стройком"! Пълна с мърцеливи и нагли работници и управители. Кога сте видяли хубаво изчистени улици през зимата? Кога сте видели чисти улици през лятото? Много често имаше периоди, когато по месец не са изхвърляне кофите за боклук! Отделно от това половината град е с крадени кофи за боклук. Крадени, но продънени, мръсни и изкривени.

Това ли е невероятната фирма "Стройком", която Гагов навит като шут защитава? Че аз ако бях кмет щях да ги изгоня всички от тази фирма и одавна да съм я заличил! Колко нагъл трябва да си, за да плюеш в очите на този, които мисли доброто на града?

Кофите за смет се изхвърлят от четири работника, които ги изхвърлят в амортизирали камиони. На всеки от работниците се плаща, а поне един от тях е излишен. Това е точене на пари и разхищение! :evil:

Не може едно търговско дружество да разчита десетки години наред на Общината, без да се развива и подобрява дейноста си! Мързеливци! Защо обвиняват Общината за всичко, когато търговското дружество като такова само трябва да мисли за интересите си.

Цялата им техника на скрап и всички мързеливци вън! Боклуци пред домовете на хората седят по месеци там. Аз лично съм се обаждал на Стройком за да изхвърлят боклуците пред моя дом. Глас в пустиня! Това дружество наистина ли заслужава да съществува?! :evil:

Ясно било, че Лебанов защитавал Еко-Титан, казват добре обучените лакеи на Беев. Ясно е също и че Гагов всячески защитава неговите лични бизнес интереси. За щастие негово той не е кмет, защото ако беше кмет и лобираше за фирма, която да ползва неговите камиони щеше да бъде изгонен като Беев.

Назначиха си "свои" управител на "Стройком", за да може да правят още прикрити далавери. И Гагов с цялата си наглост лае като обезумял!

Ако трябва работниците да се ядосват на някого това са самите те, защото са приели да работят за едно глупаво и нагло предприятие, нищо, че счетоводителката твърдеше, че предприятието е на печалба. Отделно от това къде отива печалбата никой не знае, защото аз не съм видял нова техника.

Това е, което исках да кажа. Едно глупаво предприятие заслужава такава съдба. Ако през годините пред дома ми беше чисто и кофите смет бяха изхвърляни навреме и не миришех "благоухания" от кофите по центъра, щях да съм защитник на предприятието. Ако новото не си върши работата по същия начин ще говоря и за него.

А Гагов защо е влязнал в политиката? Човека има бизнес, изглежда той е печеливш.. какво прави в Общината? Да не би да защитава интересите на хората? Като е толкова социално насочен защо не вземе да купи 20 кофи за смет, точно за една улица. Ако 200 пъти "бизнесмени" от града направят такова дарение всички ще имат нови кофи за смет и съм сигурен, че ще има данъчни и облекчения под друга форма за такива дарители. Като предлага да се дадат по 100 лева на социално слаби, защо той като бизнесмен не го е направил. Защо не вземе строителни материали от борсата си и да направи покрива на някой, да подпомогне стената на друг? Защо не дари въглища за 1000 лева на някоя пенсионерка да кара цяла зима.

В Общината има напрежение и единственото нещо което Гагов и компания правят е да поддържат това напрежение! :evil:

И всички във Велинград биват манипулирани от същата тая пасмина! Аман!
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот kalispera » 26 Фев 2009, 23:18

Ами защо да се харчат пари за бензин на камионите за смет, за подмяна на автопарка и на хорските варели, като тея парички някой може да си ги нагуши сладко и да си спретне я хотел, я магазинче. Пък сега боклука, че миришел, ала-бала...ми купете си парфюми и няма да ви прави впечатление. :mrgreen: То е ясно, че с боклука не се занимават случайни хори и се печелят неслучайни пари, ами този в София - Вълка, дето си купи най-скъпата кола в България? Той нали и той чистник се води, ами те колегите му тука от него пример взимат, ами и те не щат в каруци да се возят, че нали знаете около конете мирише :lol:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот mirrea » 09 Авг 2009, 18:42

Поровете се из нета за информация относно "Еко Титан" и това какво стана във Видин...50% от приходите на общината отивали в "Еко Титан"...не знам ще видим... и след онази случка със кмета и шефа на Еко Титан във бараките до на Дузпата хотела,започва много да ме е страх,още повече,че до момента не виждам разлика в почистването от "Стройком",май разликата е само в сумата отделена за сметопочистването.
Видях,че веднъж бяха мили булеварда,но по-скоро го бяха напръскали,защото калта се беше събрала до тротоара.
Хващам се на бас,че по документи се мие всеки ден...
Лошото е ,че според слухове договора с "Еко Титан" е направен така,че ако реши някой да ги гони,неустойките са огромни,т.е. по-добре да си ги траем...
„Еко-Титан“ ЕООД София управлявана от член на адвокатска кантора Васил Иванов спечели обществената поръчка „Сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци на територията на Община Велинград, поддържане чистотата на всички територии за обществено ползване, включително нерегламентираните сметища. Почистване на тротоари и улици, които не са от четвъртокласна пътна мрежа, от сняг и лед при зимни условия, опесъчаване, лугиране и озеленяване".За ценовите параметри не се съобщава.
Тази фирма е дъщерна на Титан-АС, която е свързана със Александър Томов (Сашо Апашо) по линия на ЦСКА, а председателката на комисията избрала тази фирма е Валентина Цветанова която е подопечна на Сашо Апашо.По този начин вероятноста за отклоняване на средства е огромна, има и конфликт на интереси.
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот kalispera » 09 Авг 2009, 19:29

:o
mirrea, ти явно си много навътре с общинските дела във Велинград. Знаеш толкова много подробности от кухнята, че направо ме изумяваш! Що се отнася до бизнеса с боклука, по неписано правило той се държи винаги и навсякъде само от мафиоти. Мисля, че дори няма нужда да даваме примери като ВОЛФ в София.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот mirrea » 09 Авг 2009, 22:06

Не е нужно да си чак толкова навътре,въобще не съм вътре даже,чета я в интернет я във вестниците,гледам сесиите на общинатаа когато мога,който се интересува намира,сега поне с тоя интернет информацията е лесно достижима.
А информацията за общината си я има на сайта им(доскоро нямаше почти нищо обаче)
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот mirrea » 31 Мар 2010, 12:45

Нов казус след решението на ВАС: Поръчката за чистотата - нищожна
http://velingrad.com/modules.php?name=N ... e&sid=4895
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот чочо » 03 Апр 2010, 16:14

Миреа,върховен съд е дал заключението си за нищожност на обществената поръчка,но според кмета и юристконсула на общината районния съд е по важен от върховния а той не си бил дал още мнението и разрешението да се приложи решението на върховния съд.Не знам колко Стройком е бил по добър или по лош от еко титан,но всички видяхме почистването на снега тази година.Добре,че общо взето нямаше сняг.А паричките който взима май са в пъти повече от Стройком.А и не виждам нещо по различно нито в почистването ,нито в техниката
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
чочо
 
Мнения: 196
Регистриран на: 07 Мар 2010, 12:09

Re: САГА-та продължава!

Мнениеот mirrea » 03 Апр 2010, 20:03

Аз лично това го очаквах Чочо, (виж старите ми постове по темата, ако не си), но очаквах все пак малко от малко почистването да е на ниво, защото и Стройком и те ама никак не чистеха. Сега би трябвало кмета да ги глоби, но както съм писала в предишните ми постове смее ли и договора им е така направен, че ще си ги траем май...
А за районен съд насрочено ли е да се разгледа случая въобще?
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17


Назад към Проблемите във Велинград

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron