Писах, че обичам руските филми. Сега отварям тема за руската музика. Харесва ли ви ? Кои песни ви харесват?
Тази песен винаги ме е разтърсвала
Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...
руска музика
Re: руска музика
Аз харесвам старите руски песни и руските цигански романси много...
-
mirrea - Мнения: 1741
Аз много харесвам песните на Алла Пугачова. Един поздрав с една нейна песен
-
Зарина - Мнения: 110
Аз като млад и зелен не разбирам много от русска музика, но ето песен, която ми харесва, за всички, които обичат рок по-русски. За всички които не разбират руски в клипчето има и превод.
Руските песни от войните имат един много характерен отенък. Лъхат на комунизъм, на промиване на мозъци и опиянение по идеята и идеята да умреш в бой. Тук искам да пусна и една такава песен "Под звездами балканскими"
Тая песен, кажется, са я пяли когато рунаците са идвали към България и ако не сте забелязали там има едно много интересно твърдение "Хороша страна Болгария, а Россия лучше всех"
Относно надъхващите лозунги за бой, ето един пример, много известна песен:
Забележете само снимката "Родина-мать зовет!". Въобще това опиянение и начина, по който хиляди са тръгвали на сигурна смърт, колкото и да е иронично ми прилича на това как Хитлер е повел милиони... "Пусть ярость благородная вскипает как волна... идет война народная, священная война".. Изглежда истинския мотиватор в човека е отрицателното, а не положителното.
Руските песни от войните имат един много характерен отенък. Лъхат на комунизъм, на промиване на мозъци и опиянение по идеята и идеята да умреш в бой. Тук искам да пусна и една такава песен "Под звездами балканскими"
Тая песен, кажется, са я пяли когато рунаците са идвали към България и ако не сте забелязали там има едно много интересно твърдение "Хороша страна Болгария, а Россия лучше всех"
Относно надъхващите лозунги за бой, ето един пример, много известна песен:
Забележете само снимката "Родина-мать зовет!". Въобще това опиянение и начина, по който хиляди са тръгвали на сигурна смърт, колкото и да е иронично ми прилича на това как Хитлер е повел милиони... "Пусть ярость благородная вскипает как волна... идет война народная, священная война".. Изглежда истинския мотиватор в човека е отрицателното, а не положителното.
Bang!
-
e-trn - Мнения: 825
Само обърнете внимание колко теми за музика има в този форум
Или велинградчани са много музикални или само меломаните пиша тука
Или велинградчани са много музикални или само меломаните пиша тука
In order to be irreplaceable one must always be different.
-
kalispera - Мнения: 1591
e-trn написа:Относно надъхващите лозунги за бой, ето един пример, много известна песен:
Тук ще ми позволиш да не се съглася с теб... Защо истинския мотиватор да е отрицателното? Отрицателно ли е за скочиш на бой да защитаваш дома си и децата си от нашественик?
Както вече казах в един друг пост из форума - поради това, че от 5 до 35 годишна възраст в главата са ми набивали само българска и съветска музика, литература и филми, намразих същите до мозъка на костите си.
Но след това, когато се заслушвах, открих, че руските народни, хорови, военни и подобни песни са направо велики.
Единствено руската естрада т.е поп музика не мога да понасям.
-
megalamer - Мнения: 3761
megalamer написа:Тук ще ми позволиш да не се съглася с теб... Защо истинския мотиватор да е отрицателното? Отрицателно ли е за скочиш на бой да защитаваш дома си и децата си от нашественик?
От гледна точка на песните им, мотиваторът е отрицателното.. Дадох и пример. Подтика към война и "самоубийство" (каквото е било в почти всички случаи участието в тези войни) не е нито благороден нито свещен.. ни най-малко положителен. Да оставиш семейството си без баща, прехрана... не е положително.
Всички тези измрели за идеята войници са защитавали държавата, майката (става въпрос все още от гледна точка на песните). Не са защитавали семействата си. Държава, която нищо не им е дала и не им дава... и държава, която ги гледа като пионки. Или просто са захранвали скритите наклонности към насилие, убийства и грабежи... Това не е положително.
Че кой иска да защити семейството си като отиде да убива и да бъде убит? Това ли е положителното?
Кой защитава семейството си като убива невинни граждани? Това ли е положително?
Защото точно това е ставало през всички войни. Най-отрицателните качества на хората се проявяват тогава.
Точно това е ставало и през 45-а в Германия. Невинни обикновени граждани са избивани от руските "победители", може би в името на положителното...
От песента.. нам нужна одна победа, мы за ценой не постоим.. Такъв тип мислене по никакъв начин не е положително. "На всяка цена" по дефиниция потъпква морала.
Bang!
-
e-trn - Мнения: 825
e-trn написа:От гледна точка на песните им, мотиваторът е отрицателното.. Дадох и пример. Подтика към война и "самоубийство" (каквото е било в почти всички случаи участието в тези войни) не е нито благороден нито свещен.. ни най-малко положителен. Да оставиш семейството си без баща, прехрана... не е положително.
Всички тези измрели за идеята войници са защитавали държавата, майката (става въпрос все още от гледна точка на песните). Не са защитавали семействата си. Държава, която нищо не им е дала и не им дава... и държава, която ги гледа като пионки. Или просто са захранвали скритите наклонности към насилие, убийства и грабежи... Това не е положително.
Че кой иска да защити семейството си като отиде да убива и да бъде убит? Това ли е положителното?
Кой защитава семейството си като убива невинни граждани? Това ли е положително?
Защото точно това е ставало през всички войни. Най-отрицателните качества на хората се проявяват тогава.
Точно това е ставало и през 45-а в Германия. Невинни обикновени граждани са избивани от руските "победители", може би в името на положителното...
еми точно това е идеологията на войната. дори преди години, когато войните са били с мечове и лъкове, са се нападали села и се е избивало всичко, което мърда. така че това не е нищо ново
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
-
theclansman - Мнения: 2387
е-трн не е толкова просто...ако си стоиш в къщи как ще защитиш семейството си? Може да се опиташ, но пак няма да можеш да го направиш. Или си падаш Пацифист и ще кажеш, ако никой не тръгне на война няма да има такава... да ама не е можело, отивали са на съд, а сега не е нужно и войска да имаш вече.
Тези ваши игри на пораснали момчета са признак на природата на мъжа, крайно време е да настъпи равенство, че и матриархата не ми изглежда да е решението на уравнението...
Тези ваши игри на пораснали момчета са признак на природата на мъжа, крайно време е да настъпи равенство, че и матриархата не ми изглежда да е решението на уравнението...
-
mirrea - Мнения: 1741