Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

руска музика

Да поговорим за музиката!

руска музика

Мнениеот Симела » 01 Фев 2010, 10:10

Писах, че обичам руските филми. Сега отварям тема за руската музика. Харесва ли ви ? Кои песни ви харесват?
Тази песен винаги ме е разтърсвала
Аватар
Симела

Re: руска музика

Мнениеот mirrea » 01 Фев 2010, 11:29

Аз харесвам старите руски песни и руските цигански романси много...

Аватар
mirrea

Мнениеот Зарина » 01 Фев 2010, 18:40

Аз много харесвам песните на Алла Пугачова. Един поздрав с една нейна песен

Аватар
Зарина

Мнениеот e-trn » 01 Фев 2010, 22:28

Аз като млад и зелен не разбирам много от русска музика, но ето песен, която ми харесва, за всички, които обичат рок по-русски. За всички които не разбират руски в клипчето има и превод.

Руските песни от войните имат един много характерен отенък. Лъхат на комунизъм, на промиване на мозъци и опиянение по идеята и идеята да умреш в бой. Тук искам да пусна и една такава песен "Под звездами балканскими"

Тая песен, кажется, са я пяли когато рунаците са идвали към България и ако не сте забелязали там има едно много интересно твърдение "Хороша страна Болгария, а Россия лучше всех" :)

Относно надъхващите лозунги за бой, ето един пример, много известна песен:

Забележете само снимката "Родина-мать зовет!". Въобще това опиянение и начина, по който хиляди са тръгвали на сигурна смърт, колкото и да е иронично ми прилича на това как Хитлер е повел милиони... "Пусть ярость благородная вскипает как волна... идет война народная, священная война".. Изглежда истинския мотиватор в човека е отрицателното, а не положителното.
Bang!
Аватар
e-trn

Мнениеот kalispera » 01 Фев 2010, 23:12

Само обърнете внимание колко теми за музика има в този форум :shock:
Или велинградчани са много музикални или само меломаните пиша тука :-D
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот megalamer » 02 Фев 2010, 00:57

e-trn написа:Относно надъхващите лозунги за бой, ето един пример, много известна песен:

Забележете само снимката "Родина-мать зовет!". Въобще това опиянение и начина, по който хиляди са тръгвали на сигурна смърт, колкото и да е иронично ми прилича на това как Хитлер е повел милиони... "Пусть ярость благородная вскипает как волна... идет война народная, священная война".. Изглежда истинския мотиватор в човека е отрицателното, а не положителното.

Тук ще ми позволиш да не се съглася с теб... Защо истинския мотиватор да е отрицателното? Отрицателно ли е за скочиш на бой да защитаваш дома си и децата си от нашественик?

Както вече казах в един друг пост из форума - поради това, че от 5 до 35 годишна възраст в главата са ми набивали само българска и съветска музика, литература и филми, намразих същите до мозъка на костите си.
Но след това, когато се заслушвах, открих, че руските народни, хорови, военни и подобни песни са направо велики.
Единствено руската естрада т.е поп музика не мога да понасям.

Аватар
megalamer

Мнениеот e-trn » 02 Фев 2010, 12:43

megalamer написа:Тук ще ми позволиш да не се съглася с теб... Защо истинския мотиватор да е отрицателното? Отрицателно ли е за скочиш на бой да защитаваш дома си и децата си от нашественик?

От гледна точка на песните им, мотиваторът е отрицателното.. Дадох и пример. Подтика към война и "самоубийство" (каквото е било в почти всички случаи участието в тези войни) не е нито благороден нито свещен.. ни най-малко положителен. Да оставиш семейството си без баща, прехрана... не е положително.

Всички тези измрели за идеята войници са защитавали държавата, майката (става въпрос все още от гледна точка на песните). Не са защитавали семействата си. Държава, която нищо не им е дала и не им дава... и държава, която ги гледа като пионки. Или просто са захранвали скритите наклонности към насилие, убийства и грабежи... Това не е положително.

Че кой иска да защити семейството си като отиде да убива и да бъде убит? Това ли е положителното?
Кой защитава семейството си като убива невинни граждани? Това ли е положително?

Защото точно това е ставало през всички войни. Най-отрицателните качества на хората се проявяват тогава.
Точно това е ставало и през 45-а в Германия. Невинни обикновени граждани са избивани от руските "победители", може би в името на положителното...

От песента.. нам нужна одна победа, мы за ценой не постоим.. Такъв тип мислене по никакъв начин не е положително. "На всяка цена" по дефиниция потъпква морала.
Bang!
Аватар
e-trn

Мнениеот e-trn » 02 Фев 2010, 12:50

И малко да се посмеем. Катюша на китайски. :-D

Bang!
Аватар
e-trn

Мнениеот theclansman » 02 Фев 2010, 16:12

e-trn написа:От гледна точка на песните им, мотиваторът е отрицателното.. Дадох и пример. Подтика към война и "самоубийство" (каквото е било в почти всички случаи участието в тези войни) не е нито благороден нито свещен.. ни най-малко положителен. Да оставиш семейството си без баща, прехрана... не е положително.

Всички тези измрели за идеята войници са защитавали държавата, майката (става въпрос все още от гледна точка на песните). Не са защитавали семействата си. Държава, която нищо не им е дала и не им дава... и държава, която ги гледа като пионки. Или просто са захранвали скритите наклонности към насилие, убийства и грабежи... Това не е положително.

Че кой иска да защити семейството си като отиде да убива и да бъде убит? Това ли е положителното?
Кой защитава семейството си като убива невинни граждани? Това ли е положително?

Защото точно това е ставало през всички войни. Най-отрицателните качества на хората се проявяват тогава.
Точно това е ставало и през 45-а в Германия. Невинни обикновени граждани са избивани от руските "победители", може би в името на положителното...

еми точно това е идеологията на войната. дори преди години, когато войните са били с мечове и лъкове, са се нападали села и се е избивало всичко, което мърда. така че това не е нищо ново ;)
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот mirrea » 02 Фев 2010, 18:31

е-трн не е толкова просто...ако си стоиш в къщи как ще защитиш семейството си? Може да се опиташ, но пак няма да можеш да го направиш. Или си падаш Пацифист и ще кажеш, ако никой не тръгне на война няма да има такава... да ама не е можело, отивали са на съд, а сега не е нужно и войска да имаш вече.
Тези ваши игри на пораснали момчета са признак на природата на мъжа, крайно време е да настъпи равенство, че и матриархата не ми изглежда да е решението на уравнението...
Аватар
mirrea

Следваща

Назад към Музика