Страница 1 от 4

Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 27 Май 2009, 07:48
от Leyla
Кой какво обича да прави? Кое е вашето хоби? Разкажете за талантливи хора?

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 27 Май 2009, 10:25
от kalispera
Моето хоби може да ви се стори много скучно - обичам да чета интересни книги и статии - образователни, психологически, здравни. Другата ми слабост е слушането на музика, ако това въобще може да се нарече хоби. За съжаление, контакатът ми с музиката се изчерпва до слушането й, защото не мога да свиря на никакъв музикален интструмент ;)

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 08:23
от писа
Чели ли сте книгата "Забравените от небето" на Екатерина Томова?

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 09:34
от писа
Велиградчанки показвам ви едно от моите хобита.

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 21:52
от e-trn
Аз, разбира се, не разбирам въобще от тези работи, но ми е много странно как тези квадратчета от различни платове са слепени?! Добре изглежда, колоритно, цветно!

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 21:58
от Симела
Писа, поздравявам те затова, което правиш. би ли обяснила малко повече?

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 07:03
от писа
Предполагам всички се досетихте,че тази завивка е изпълнена с техника пачуърк.По рано, когато хората са били бедни и не са могли да си позволят да си купят плат са съшивали здрави парченца от старите си дрехи.Резултатът е винаги нещо пъстро и оригинално.Ако сте гледали филма "Американско сватбено одеало" там се събират приятелки и шият заедно завивката.Определено една такава завивка е изтъкана от спомени-защото парцалките от различните дрехи ни напомнят различни моменти от живота ни.
А сега относно техниката-правите си шаблон от картон, като от всяка страна се оставя по 1 см резерва.Аз имам два шаблона-11/11 см и 6/6 см.Изрязват се парченцата плат-да се внимава да не пускат боя, да са изпрани-за да не се свият.За тези две завивки съм ги сортирала по цвят в синьо-зелената гама и жълто.За една завивка са необходими
242 парчета-11 реда на 22 във височина.Започвам зашиването на един ред от 11 парчета,като преди да ги зашия ги нареждам,за да видя дали си хармонират.След ушиването на лентите те се съединяват помежду си.След това си купувам вата и го ушивам цялото.За начинаещи е добре да почнат с нещо по-малко-възглавничка например.
Има и модели с триъгълни парчета, но те са по-трудни за изпълнение.С повече въображение стават прелестни неща.

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 08:22
от Симела
Писа, ти си невероятна, толкова добре си описала цялата техника. Явно си професионалистка, защото толкова красиво и равномерно са съшити отделните парчета. Явно имаш и други умения в художествената сфера и ще ми бъде интересно, а и на всички във форума, да пишеш за тях. Поздрави за теб и всичко , което правиш.

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 09:10
от писа
Благодаря за добрите думи.Не съм професионална шивачка-само любител.От дете съм се учила да шия,да плета и въобще да мога да правя всичко.Ще се радвам да запаля някой по това хоби-забавно е.Иска търпение и прецизност.
Но всичко за да стане добре иска търпение,мисъл,идея.Удоволствието от това да сътвориш нещо е голямо.
Опитайте-макар и с два цвята и нещо малко да изработите.Ако нямате подходящи материали в магазините за втора употреба може да откриете.Успех.

Re: Какво е вашето хоби?

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2009, 22:25
от dora
Едно от моите хобита е да изрязвам и залепвам всичко, което ми прави впечатление, да ги подреждам в тетрадки с различно тематично съдържание.