Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мъжете в България (и Велинград)

Форум за мъже!

Мъжете в България (и Велинград)

Мнениеот Зайче блато » 12 Сеп 2011, 20:59

На да ли, някой си е задаавал въпросът, какво е характерното за българският мъж, през лятото (и не само). На мен, ми направи впечатление следното- виж снимките.
Може и да засегна някой си, но това е толкова очебийно, че направо разтърсва (мен си поне).
Имам и още снимки, но за сега стигат :wink:
Прикачени файлове
IMG_0261.JPG
IMG_0262.JPG
IMG_0257.JPG
IMG_0260.JPG
IMG_0256.JPG
Зайче блато

Re: Мъжете в България (и Велинград)

Мнениеот megalamer » 12 Сеп 2011, 21:13

Май са малко снимките щото не схванах на къде биеш... ама не бързай да ми обясняваш, изчакай да видим другите какво ще кажат... :-)
Аватар
megalamer

Мнениеот чочо » 12 Сеп 2011, 21:20

Ами според мен впечатление са му направили чантите на мъжете.Може би Зайче блато смята,че това е чисто женски атрибут,но в последно време поради липса на джобове я ползват все повече мъже.И много по добре е от издутите от документи и портфейли джобове
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
чочо

Мнениеот 4itatel » 12 Сеп 2011, 21:24

Интересна тема!
На мен лично ми прави впечатление, че масово в БГ мъжете носят прическа тип "затворник" или "войник", без значение овала и формата на главата. Аз като жена, не мога да ги харесам тези глави. Особено тези, които нямат овална форма, а тиквена или пък с дебелите вратове... Не мога да преценя, откога се появи тази мода, а и откъде навлезе.

P.S. Не коментирам с това снимките.
4itatel

Мнениеот Зайче блато » 12 Сеп 2011, 21:34

Прическите са поради липса на коса, ама това е друга тема..
Не, той (Зайче блато) не смята че е женски атрибут, но е очебийно- не носенето на тези чантички, носенето им през рамо, това е дето ме заинтересува. И това ако не е типично :?::
Зайче блато

Мнениеот megalamer » 12 Сеп 2011, 21:41

Е че то как по друг начин могат да се носят тези атрибути? Ако не са през главата, стават лесен обект за кражби и е много по-женствено според мен :-) Мен специално ще ми е тъпо да нося такова нещо по какъвто и да е начин...
Аватар
megalamer

Мнениеот kalispera » 12 Сеп 2011, 22:24

Нямам нищо против "мъжките" чанти, това е необходимост, а не просто моден аксесоар. Къде един мъж да си сложи ключовете за колата, документите, портфейла, моб. телефон и химикалката?? По-добре ли ще изглежда ако ги натъпче по джобовете?

Цитирам част от статия на Deutsche Welle, в която се обяснява как елегантните мъже, та дори и елегантните италианци, са вече на изчезване.

В Италия имаше един неписан закон, според който мъжът не носи къси панталони в града - освен ако не е футболист, спасител или под 18 години. Но явно и във "вечния град" Рим тези уж железни правила започват да губят валидността си.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот Зайче блато » 13 Сеп 2011, 00:00

kalispera написа:Нямам нищо против "мъжките" чанти, това е необходимост, а не просто моден аксесоар. Къде един мъж да си сложи ключовете за колата, документите, портфейла, моб. телефон и химикалката?? По-добре ли ще изглежда ако ги натъпче по джобовете?

Цитирам част от статия на Deutsche Welle, в която се обяснява как елегантните мъже, та дори и елегантните италианци, са вече на изчезване.

В Италия имаше един неписан закон, според който мъжът не носи къси панталони в града - освен ако не е футболист, спасител или под 18 години. Но явно и във "вечния град" Рим тези уж железни правила започват да губят валидността си.

Не зная, дали е интересно няко му, но аз успявам всичките "атрибути", да ги понаизкрия из джобовете. И са ми казвали, че не приличам на торбалан.
Ама свят голям- люде различни. :cool:
Зайче блато

Мнениеот theclansman » 13 Сеп 2011, 00:14

Аз също не използвам, тези "мъжки" чантички. Лятото нося по-малко багаж :-D, пък зимата имам дооста джобове, така че, отново не ми трябват.
За прическите съм съгласен, че вече масово са такива. Но не мога да разбера, защо на човек с дебел врат, да не му отива такава прическа. Според мен е дори обратното, на човек със слаб врат, не отива такава прическа.
За дрескода/къси панталони, какво да кажа. Аз съм за, всеки да се облича както намира за добре. Да, ако работиш в банката, няма да си с хавайска риза и къси панталони, но нищо не ти пречи да ги носиш в извън работно време, нали?
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот megalamer » 13 Сеп 2011, 09:59

theclansman написа:...За дрескода/къси панталони, какво да кажа. Аз съм за, всеки да се облича както намира за добре. Да, ако работиш в банката, няма да си с хавайска риза и къси панталони, но нищо не ти пречи да ги носиш в извън работно време, нали?

Аз пък сигурно щото съм от старата генерация, изобщо не харесвам мъж с къси панталони, особено тези дето са малко над коленете.. /май бермуди се викат, ама не съм сигурен/. Направо ми е смешно като видя мъж с тънки паешки криви крака по улицата... Пък и дебели да са, пак си е грозно...За разлика от жените, 99% мъжете са с отвратително криви и грозни крака, така че не виждам за какво трябва да ми ги навират в очите ;-) По улиците не трябва да се ходи така, не е уважително спрямо останалите да им демострираш грозните си израстъци :-) :-) :-)
Аватар
megalamer

Следваща

Назад към Мъжете знаят защо