Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Форум за жени!

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот L'OLA » 13 Юли 2009, 23:57

Привет Калиспера,
Темата, по която си писала е направо фантастична, и има толкова много информация. Всеки трябва да я прочете, има какво да научи. ;) и съм напълно съгласна с това,че не трябва да се носи това, което е модерно, а това което отива на човека, това което го подчертава.... Спомням си веднъж бях в едно кафенце, и тъй като беше на мода лилавия цвят, всички бяха в лилаво облечени. Наистина хубав цвят, но си мисля дали поне 1/2 от там присъстващите се беше запитала дали наистина лилавата блузка или панталонче и отива или ги носи просто, за да бъде модерна "да е в крак с модата"??? Едва ли... Мисля си, че сега май всичко е само за "гъзърлък" и нищо друго, хора без вкус :!:
L'OLA

Мнениеот kalispera » 14 Юли 2009, 10:37

Здрвей, L'OLA!
Радвам се, че ти е харесала темата. Ти си една от малкото, които се осмеляват да пишат в нея, въпреки че много хора я четат - така поне показва статистиката :D
Права си за всичко, което пишеш - в България жените рядко имат собствен вскус и стил, а се осланят главно и следват сляпо на "модните тенденции", които им налагат поръчковите статии в списанията и тв предаванията. То не беше лилава вълна, но не беше жълта...Дори в един момент умишлено започнах да избягвам тези хитови цветове, въпреки че лилавият ми е любим ;) Хубаво ще е жените да разберат, че не може това, което подхожда на блондинка, да подхожда и на брюнетка; това, което стои на висока, слаба жена, да стои добре и на някое закръглено миньонче. 8-)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот Симела » 08 Ное 2009, 23:39

Калиспера, какво би посъветвала да облекат есенния сезон различния тип жени?
Аватар
Симела

Мнениеот kalispera » 09 Ное 2009, 12:19

Симела, за мен винаги комфортът на тялото и на краката е на първо място при изобра на облекло. Какво ако сложа 15 см. токчета пък се спъвам със смешна походка и осанка; или ултра-къса пола, която да придъпрпвам постоянно; или нещо "модерно", което изобщо не подхожда на фигурата и натюрела ми?
Когато човек се чувства удобно в дрехите си, движенията му са плавни, и излъчва по-голяма увереност и красота. Според мен, когато подбира дрехите си, човек трябва да се съборазява с много неща (поводът и мястото за където се облича; личното удобство; фигурата; цвета на косата и очите) но модата не е на челно място. Знам, че много хора няма да се съгласят с мен, но това е личното ми мнение и не ангажирам никого с него.
А есента е сезонът на меките топли полувери, жилетки и елеци и шалове, както и на бодита - изключително полезно и практично изобретение ;)
Аватар
kalispera

Мнениеот Зарина » 08 Яну 2010, 21:07

Привет, Калиспера! Прочетох всичко, което си написала по тази тема- много изчерпателно, много изискано и много интересно! Благодаря ти от мое име за удоволствито , което изпитах от всичко, което си написала!
Аватар
Зарина

Мнениеот Симела » 21 Фев 2010, 14:07

Калиспера, кои ще са модните цветове за тази пролет, знаеш ли? Макар че, при тази стагнация едва ли ще можем да бъдем в крак с времето, но може да се намира пък нещо в гардеробите
Аватар
Симела

Мнениеот kalispera » 21 Фев 2010, 22:34

До колкото знам, тази година синьо-зеленото (тюркоаз) ще е модерно през пролетта и лятото.
Аватар
kalispera

Мнениеот Симела » 13 Юли 2010, 08:11

Калиспера, дай повече инфо за модните тенденции за това лято и настъпващата есен. Ще чакам с нетърпение.
Аватар
Симела

Мнениеот kalispera » 14 Юли 2010, 22:55

Ами тюркоазеният цвят продължава да бъде на мода и през есента. Заедно с него - лилаво и по-убито зелено, червено, наситено топло жълто и както всяка есен неутрални тонове - бежово, сиво, бледо розово.

Пускам малко снимки в предпочитаните от мен цветове :wink:

Изображение
Изображение Изображение Изображение
Аватар
kalispera

Мнениеот Зарина » 12 Авг 2010, 19:15

Обичам топлото жълто и бледо розовото, нося ги с удоволствие. Впрочем всички цветове харесвам, но избягвам сивия цвят и обличам по-рядко черно.
Аватар
Зарина

ПредишнаСледваща

Назад към Eва