Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...
писани яйца
24 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: писани яйца
писа , разбира се че се наслаждаваме на пролетта. Велинград е прекрасен град, с невероятна природа, минерална вода и красиви планини. На пикници когато има време, много е отпускащо сред природата. Трябва да дойдеш във Велинград на почивка, няма да съжаляваш!
Let me see, two words to sum up my name in reality - growth and patience!
-
independie - Мнения: 23
Здравейте велинградчани!Вече имам комплект-писалка, черен восък и инструкция за боядисване на яйца.
Една приятелка която беше на почивка при вас ми ги купи от музея.
Една приятелка която беше на почивка при вас ми ги купи от музея.
-
писа - Мнения: 62
Супер писа ! Сега остава да се усъвършенстваш в писането на яйца и да пратиш някоя снимка на яйца които си нарисувала !
Money makes the world go round
-
rocafeller - Мнения: 556
Писа, имаш една година да се подготвиш до следващия Великден и да представиш и твоите произведения на традиционната изложба на писани яйца в Историческия музей във Велинград
In order to be irreplaceable one must always be different.
-
kalispera - Мнения: 1591
Нямам амбицията да се явявам на конкурса във Велинград-много смело ще бъде от моя страна-да "продавам краставици на краставичари".Моята идея беше да се опитам да направя нещо което не ми се видя толкова сложно.
Какво друго в кулинарията или традициите има във вашият град?
При нас вече има плаж.
Какво друго в кулинарията или традициите има във вашият град?
При нас вече има плаж.
-
Eх, Писа, не се притеснявай, че няма да се справиш с писането на яйца. Щом имаш толкова голямо желание, със сиугронст ще вложиш достатъчно старание и резултатите ще са на лице Това занимание изисква желание и въображение; първото със сигурност го притежаваш, най-верояно и вторто!
Що се отнася до кулинарните традиции, се на прима виста, не мисля, че можем да се похвалим с уникални рецепти за някое ястие. Сещам се за типичните за Велинград - боб софенка и бурания. Боб софенка представлява вид бобена салата, за която се използва много едър стар фасул и става изключително вкусна. А буранията е ядене от боб и кисело зеле. За второто не съм сигурна как се готви, но ако те интересува софенката мога да ти кажа как се приготвя
Що се отнася до кулинарните традиции, се на прима виста, не мисля, че можем да се похвалим с уникални рецепти за някое ястие. Сещам се за типичните за Велинград - боб софенка и бурания. Боб софенка представлява вид бобена салата, за която се използва много едър стар фасул и става изключително вкусна. А буранията е ядене от боб и кисело зеле. За второто не съм сигурна как се готви, но ако те интересува софенката мога да ти кажа как се приготвя
-
Здравейте Калиспера наистина ще ми е от полза рецептата на бобената салата.
Като идвахме зимата на Семково си купих едър черен боб от Юндола и все още не съм го готвила.
Ползвам тенджера под налягане.Предполагам че и този вид боб може да се приготви с нея.
Като идвахме зимата на Семково си купих едър черен боб от Юндола и все още не съм го готвила.
Ползвам тенджера под налягане.Предполагам че и този вид боб може да се приготви с нея.
-
Здравей, Писа,
написах рецептата за боб-софенка в темата "Кулинари от Велинград".
Ето ти линк към нея БОБ СОФЕНКА
написах рецептата за боб-софенка в темата "Кулинари от Велинград".
Ето ти линк към нея БОБ СОФЕНКА
-
Писа,тъй като се интересуваш за писането на яйцата , в раздел "Личности" прочети за Даниела Цопанова, тя е велинградската майсторка на писани яйца. Има и клипче.
-
Leyla - Мнения: 31
може би е още рано, но знаете ли за Великден откъде мога да си купя великденски яйца на по-приемливи цени?
-
Зарина - Мнения: 110
24 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3