Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

писани яйца

Форум за жени!

Re: писани яйца

Мнениеот independie » 14 Май 2009, 14:01

писа , разбира се че се наслаждаваме на пролетта. Велинград е прекрасен град, с невероятна природа, минерална вода и красиви планини. На пикници когато има време, много е отпускащо сред природата. Трябва да дойдеш във Велинград на почивка, няма да съжаляваш!
Let me see, two words to sum up my name in reality - growth and patience!
Аватар
independie

Мнениеот писа » 26 Май 2009, 15:30

Здравейте велинградчани!Вече имам комплект-писалка, черен восък и инструкция за боядисване на яйца.
Една приятелка която беше на почивка при вас ми ги купи от музея.
Аватар
писа

Мнениеот rocafeller » 26 Май 2009, 22:54

Супер писа ! Сега остава да се усъвършенстваш в писането на яйца и да пратиш някоя снимка на яйца които си нарисувала ! :roll:
Money makes the world go round
Аватар
rocafeller

Мнениеот kalispera » 27 Май 2009, 00:32

Писа, имаш една година да се подготвиш до следващия Великден и да представиш и твоите произведения на традиционната изложба на писани яйца в Историческия музей във Велинград ;)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот писа » 27 Май 2009, 21:06

Нямам амбицията да се явявам на конкурса във Велинград-много смело ще бъде от моя страна-да "продавам краставици на краставичари".Моята идея беше да се опитам да направя нещо което не ми се видя толкова сложно.
Какво друго в кулинарията или традициите има във вашият град?
При нас вече има плаж.
Аватар
писа

Мнениеот kalispera » 27 Май 2009, 22:29

Eх, Писа, не се притеснявай, че няма да се справиш с писането на яйца. Щом имаш толкова голямо желание, със сиугронст ще вложиш достатъчно старание и резултатите ще са на лице :) Това занимание изисква желание и въображение; първото със сигурност го притежаваш, най-верояно и вторто!
Що се отнася до кулинарните традиции, се на прима виста, не мисля, че можем да се похвалим с уникални рецепти за някое ястие. Сещам се за типичните за Велинград - боб софенка и бурания. Боб софенка представлява вид бобена салата, за която се използва много едър стар фасул и става изключително вкусна. А буранията е ядене от боб и кисело зеле. За второто не съм сигурна как се готви, но ако те интересува софенката мога да ти кажа как се приготвя :D
Аватар
kalispera

Мнениеот писа » 28 Май 2009, 08:19

Здравейте Калиспера наистина ще ми е от полза рецептата на бобената салата.
Като идвахме зимата на Семково си купих едър черен боб от Юндола и все още не съм го готвила.
Ползвам тенджера под налягане.Предполагам че и този вид боб може да се приготви с нея.
Аватар
писа

Мнениеот kalispera » 30 Май 2009, 15:59

Здравей, Писа,
написах рецептата за боб-софенка в темата "Кулинари от Велинград".
Ето ти линк към нея БОБ СОФЕНКА
Аватар
kalispera

Мнениеот Leyla » 16 Юни 2009, 22:16

Писа,тъй като се интересуваш за писането на яйцата , в раздел "Личности" прочети за Даниела Цопанова, тя е велинградската майсторка на писани яйца. Има и клипче.
Аватар
Leyla

Мнениеот Зарина » 18 Фев 2010, 21:49

може би е още рано, но знаете ли за Великден откъде мога да си купя великденски яйца на по-приемливи цени?
Аватар
Зарина

ПредишнаСледваща

Назад към Eва