Страница 1 от 8

Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 02 Окт 2009, 22:17
от megalamer
Всеки път, качвайки се на Елин Връх, се питам що за хора са тези, оставящи след себе си това
1.jpg
2.jpg
, и всеки път си казвам - край, повече няма да почиствам.. но някак си сърцето не ми позволява да оставя тази мръсотия...и днес пак почистих, пак за "последен път". Сигурно и при следващото ми качване пак така ще стане... А в гората е толкова красиво...
3.jpg
4.jpg

PS Освен другото, и касичката за стотинките, които палещите свещи оставят беше разбита, а единия от стенописите повреден...

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 10:47
от kalispera
Отвратена съм и засрамена от тези снимки. Това "бунище" съм го виждала лично с очите си и най-жалкото беше, че боклукопроизводителите пиеха ракия и ядяха салата на масичките, а децата им играеха федербал в тая кочина. А сметището, което бяха изградили около себе си не ги притесняваше ни най-малко :evil:

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 10:52
от dora
На Елин връх не съм се качвала, но навсякъде в гората е така! Вземете най-достъпното и посещавано за пикник място- Старият чарк! Всеки яде, пие, заминава, боклукът след него остава!

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 10:53
от e-trn
Това нищо не, да знаеш само какво беше след Илинден. Трагично и гнусно. Толкова ли не могат да си съберат боклуците и с колите, с които са дошли да си ги извозят пред техните къщи! :twisted:

svi-2.jpg
Свети Илия, още боклуци

svi-1.jpg
Свети Илия, боклуци

svi-3.jpg
Свети Илия, масичка и боклуци

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 11:41
от megalamer
e-trn написа:Това нищо не, да знаеш само какво беше след Илинден. Трагично и гнусно. Толкова ли не могат да си съберат боклуците и с колите, с които са дошли да си ги извозят пред техните къщи! :twisted:


Според мен трябва да се забрани ходенето с коли по черните горски пътища - те да са само за колите на горското, за останалите си има асфалтови шосета...
Удоволствието от ходенето в планината е това - да отидеш пеш и едновременно с умората от ходенето да почуствуваш и удовлетворение от това, че си отишъл до някъде на собствен ход... защо, по дяволите за да се напие и наяде като шопар трябва да се качи с джипа си чак до Елин Връх ??? Защо, след като не му пука за природата наоколо, не го направи в къщи? Стол и маса и там има, даже по-удобни!

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 11:47
от megalamer
kalispera написа:Отвратена съм и засрамена от тези снимки. Това "бунище" съм го виждала лично с очите си и най-жалкото беше, че боклукопроизводителите пиеха ракия и ядяха салата на масичките, а децата им играеха федербал в тая кочина. А сметището, което бяха изградили около себе си не ги притесняваше ни най-малко :evil:

Велинградчани... и най-често - каменчани. Жалко, че ходейки по света да работят за да изкарат пари за возило, с което да се перчат пред съгражданите си, не са се научили и да живеят като хората там!

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 16:23
от митко
Сигурно Светлана е била там.

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 21:01
от пламен95
Не мисля ,че трябва да се обвиняват главно каменчани,защото идват хора не само от каменица,не само от Велинград ами и от много други места.А за тези които не си правят труда,да си изхвърлят отпадъците в коша просто ще кажа:Ниска култура.

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 22:02
от megalamer
пламен95 написа:Не мисля ,че трябва да се обвиняват главно каменчани,защото идват хора не само от каменица,не само от Велинград ами и от много други места.А за тези които не си правят труда,да си изхвърлят отпадъците в коша просто ще кажа:Ниска култура.


Качвал съм се може би стотици пъти на Елин Връх и повярвай ми, хората от "много други места" наистина се качват, но не да правят банкети и пиянски оргии - те даже не предполагат, че може да има вода и маси горе... цялото това сметище си е "наше" дело, няма какво да се оправдаваме с хора от някъде си.

Re: Защо бе, хора....

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2009, 01:25
от theclansman
еми това сметище е горе, щото като цяло българина е ГОВЕДО....