Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Инфраструктура, мръсни и неподдържани паркове, градини, корупция, управа ...

Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот petronii » 07 Юни 2010, 20:25

Добре ли е да има "синя зона" за паркиране при положение, че тази дейност е губеща за общината. Излиза, че за да има работа за 20-25 чявека, всеки собственик на кола е принуден да плаща по 1 лв на час, когато спре в тази зона. Това е неудобство, защото понякога се налага да спреш за 5-10 мин. до някой магазин или на пазара и за това трябва да си платиш. Какво е вашето мнение?
petronii
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Юни 2010, 14:09

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот e-trn » 07 Юни 2010, 22:08

Синята зона трябва да бъде и малко по-добре урегулирана, на места буквално е незаконна. Друг е въпросът с работата на пътна полиция - ако те вършеха нещо и да санкционират всеки неправилно паркирал, ако въобще имаше ред по пътищата, тогава щеше да е и редно да има и синя зона. Трети е въпроса с цената на тая синя зона, в центъра на Пазарджик е два пъти по-евтина. И там може да платиш за половин час, тук не може обаче, ние сме специални, явно като тръгне велинградчанин да върши работа, я върши поне един час :D

Според закона има два вида "спиране" - паркиране и престой, тъй като това са зони за паркиране, за престой не трябва никой да ти търси пари. Престой обаче по закон е възможността само да спреш за да се качи или слезне някой от колата. Но аз понякога паркирам в синя зона с пуснат двигател, за да изчакам някой и не ме закачат, само хвърлят странни погледи :) И все пак за кратко време - 10 минути например. Това също го правя и в паркинга на центъра, където има една жена в кабинката, която винаги подвиква и трещи, ще ти изяде душата, че си влязъл без да й се отчетеш.

А за пазара точно нямам думи, там има една отсечка, която е забранена за влизане, но никой не го интересува, не само това, а обикновено спират две коли от двете страни на пътя и става много тясно и трудно за минаване, а в неделя въобще не се минава от разни търговци, които продават на улицата. И на никой не му пука. Тоя пазар е много зле, трябва да се изнесе на друго място, широко, хубаво, ако трябва да се преустрой напълно, да стане от затворен тип, много по-добре и за зимата.

Въпроса с 5-10-те минути е че няма кой да следи толкова коли точно в колко часа са пристигнали, става много сложно. Иначе общината иска да й плащаме, че паркираме, но като общинските улици ни разбиват колите никой не ни плаща. Айде стига, че ще задълбая пак във философски теми, за това колко е тъпо човечеството :D

p.s.
Аз съм сигурен, че ако доста голяма част Велинградчани успеят да съберат подписка с искания за промяна на функционирането на синята зона, кмета е длъжен да й обърне внимание. Или да се обяви неподчинение, докато полицаите не почнат да си вършат работата и докато не ни направят добри улици никой да не се съобразява със синята зона :D
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот theclansman » 07 Юни 2010, 23:50

Твърдо ПРОТИВ съм! Просто, не виждам никакъв смисъл в тези, така наречени "сини зони". Явно управниците ни, са видяли в тях, още една възможност за далаверки нещо, и са решили да ги въведат. От когато, ги има сините зоно, и съм с колата, никога не съм спирал там, няма и да го направя. Както казахте, някой път за 5 мин. работа имаш, оня ти цъфне там, и ти иска 1 лв., е от къде, па накъде.

п.с: Само да вметна, че паркинга пред парламента(а и не само, там ами в целия град, е има и платени паркинги, но НЯМА "сини зони") в Букурещ, е напълно БЕЗПЛАТЕН!!! А тука, в разбитите улици, 1 лв. на час...
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman
 
Мнения: 2387
Регистриран на: 13 Мар 2009, 18:16
Местоположение: Велинград

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот kalispera » 08 Юни 2010, 00:11

Платеното паркиране по улиците не е нито велинградски, нито български патент. Това е световна практика и навсякъде хората си плащат, за да паркират. Все пак общините трябва да събират пари, за да поддържат инфраструктурата. До тук съм съгласна.
Не съм съгласна, обаче, цената във Велинград да е два пъти по-висока отколкото в областния град Пазарджик, и равна на цената в София. Цената трябва да бъде съобразена с големината на населеното място и със средните доходи на жителите му. Каква е средната заплата в София, каква е във Велинград? Май са доста различни. Трябва да има някаква справедливост.
Друг е въпросът дали парите, събирани от тези такси, отиват по предназначение...
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот e-trn » 08 Юни 2010, 00:13

Абе нали сме големци тук, все пак живеем в СПА столицата на България :-D
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот Хиена » 26 Юни 2010, 19:01

И аз съм твърдо против “сините зони“
За някои са сини за някои не...
Скорошен случай:
Спирам пред китайския магазин намиращ се преди светофарите на женска баня посока посока каменица.
Пазарувам с жена ми за 10 мин. излизам и въобще не забелязвам, че ми е сложена скоба на предната гума.Няма документ няма нищо, един таксиметров шофьор в последния момент ме спря.Хоп гледам един дърт “тр*вестит“ :fubar: ми размахва някакво листче...леле майко причерня ми! Казвам му до бройка да махне скобата защото ще му напукам очилата, той ми вади телефон и го насочва към мен с думите, че разговора се записва. :-D
Казах му да спре да го размахва, че ще му намеря място в тялото му.Жената и тя се развика мали стана страшно, вика на подчинения му викай полицаите, казвам му викай, аз съм спрял на пешеходната пътека и на теб не ти влиза в работата да ми слагаш скоби.Добре, че разума надделя, та не му откъснах главата, но при втори случай едва ли ще остане здрав. :cool:
Плащам ли си данъците?-Плащам си ги! И не са малка сума само данъка на колата ми е 160лв...
Тия “О“правници да се замислят малко, че този град е потънал в мизерия. :drunk:
Аватар
Хиена
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Апр 2010, 16:59

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот митко » 16 Дек 2010, 10:44

Глас народен - глас Божи! или: Глас народен - глас в пустиня ! Кое от двете?
Ами второто разбира се. Какви ги пишете? Кой се интересува от мнението ви ? Управниците ли ? Те се интересуват само и единствено от комисионни и банкети! Това е единственото нещо, за което можете да говорите с тях.
Синята зона е направена за да се събират пари и после да се разпределят в нечии джобове. Направете си сметка откога съществува тази зона, и с какво това промени състоянието на улиците, или пък качеството на вашия живот?
Да не би майките с количките по-добре да преминават по раздраните тротоари? Да не би хората да спряха да си трошат джантите и окачването на колите по изтърбушените улици? Средният размер на дупките е относително нещо. Започват с размер: главата на първокласник, преминават в размер колкото задника на кмета, и стигат до размера на портфейла му, заедно с тези на общинските съветници. А тези размери .... тези размерииии - бъдете смели в представите си ! Явно после им става неудобно, та запълнят някоя и друга дупка.
Ще ви кажа как е организирана синята зона в Стара Загора. Има си едни автоматчета, които пускат едни бележчици, след като вие пък им пуснете стотинчици. Може да паркирате и за 10 мин. ако искате - за 10 ст. За колкото стотинки пуснете - за толкова време ви излиза бележчицата. И само 2 човека ходят и ги наобикалят да следят за времето. Не знам дали точно тези пари отиват за ремонт и миене на улиците, но там е изключително подредено и чисто.
Работата няма да стане уважаеми. Ще трябва да се предприемат действия. Активни действия за да спрат безумията и своеволията. Ще трябва да се създаде законово "будно гражданско сдружение за по-качествен живот" ! Това сдружение ще декларира непрестанно вашите интереси. Ще се събират подписки, ще се участва активно в политическия и икономическия живот на града, като непреклонно се защитават интересите на обикновените хора, масата населяваща територията на града.
Имам и други идеи. Наистина хората е вече крайно наложително да се обединят и да отстояват интересите си.
И вълците сити, и агнетата цели, а на овчаря - вечна му памет!
Аватар
митко
 
Мнения: 44
Регистриран на: 11 Май 2009, 23:25

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот OPP » 16 Дек 2010, 21:28

тая синя зона е безсмислена и има много излишни разходи при нея !
Bitch get a job if you wanna be rich !
Аватар
OPP
 
Мнения: 397
Регистриран на: 13 Фев 2009, 22:27

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот radolag » 12 Яну 2011, 11:48

Всичко ни европейско ,та опряхме до сини зони Да направят паркинги около центъра първо и тогава да правят сини зони Не може да спреш на някоя улица и да плащаш нали за това плащаме местни данъци ,за да ползваме тези улици Всички от общината са си раздали пропуски / и на приятели и рода / а ние баламите да плащаме И защо работят пенсионери в контрол по паркирането на младите не им ли трябват пари, дори единия не е от нашта община
radolag
 
Мнения: 410
Регистриран на: 12 Яну 2011, 10:47

Re: Одобрявате ли наличието на "синя зона" за паркиране ?

Мнениеот radolag » 13 Яну 2011, 11:37

Никой да не плаща за синя зона и масов отпор на тия от контрола по паркирането , които се държат като селски шерифи
radolag
 
Мнения: 410
Регистриран на: 12 Яну 2011, 10:47

Следваща

Назад към Проблемите във Велинград

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron