Страница 1 от 1

Да се учим от Ракитово или как избрахме неправилния кмет.

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2012, 20:40
от ritchi
http://www.vip-velingrad.com/index.php/ ... ovsko.html


С проект за близо 1.6 млн. лв. ще ремонтират улици в ракитовско

Над милион и половина лв. ще бъдат вложени в ремонт на улици в община Ракитово, съобщиха от администрацията в града.

Вчера, 27 ноември, кметът на общината Любомир Петков подписа договор с ДФЗ за проект "Реконструкция, рехабилитация и благоустрояване на уличната мрежа и тротоари в населени места на община Ракитово – гр. Ракитово, гр. Костандово, с. Дорково". Проектът е на стойност 1 582 784 лв.

В общинския център реконструкция и рехабилитация ще бъде извършена на улиците „Александър Стамболийски” и „Райна Княгиня”, а на ул. „Иван Клинчаров” ще се реконструира тротоарна настилка. В Костандово тротоарна настилка ще се реконструира на ул. „Васил Левски”, а в Дорково ще се благоустрои ул. „Цепина”.

Предстои провеждане на обществени поръчки.


Е това се казва кмет а не като нашия.И после били сме СПА -Столица на Балканите,направо станахме ЗАСПА-Столица на Балканите.

Re: Да се учим от Ракитово или как избрахме неправилния кмет

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2012, 21:14
от megalamer
Ами с ясновидец ли да се консултираме когато избираме? Който и да беше избран до сега, все се оказа неподходящ...

Re: Да се учим от Ракитово или как избрахме неправилния кмет

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2012, 22:47
от blue_shadow
Имаме си много заСПАл кмет. В началото на месеца във в-к Темпо беше публикувана тази новина:
В 10 часа на 5 ноември се събира група общински съветници, която ще обиколи улиците на Велинград, за да провери как е било извършено асфалтирането през летния сезон. Повод за безпрецедентната обиколка стана представеният от Общинска администрация отчет за ремонта и асфалтирането на общинските пътища.
Според отчета за асфалтиране на улици във Велинград са дадени 110 000 лева.
Частично преасфалтирани са улиците “цар Самуил”, “Скриеница”, “Крупская” и Околовръстният път, изкърпване на дупки е правено на улиците “Съединение”, трасето от републиканския път от жп-надлеза до края на Велинград (по “Юндола”), “Св.св. Кирил и Методий”, “Никола Вапцаров”, “Ленища” и “Връх Киселец”. Съветниците обаче се възпротивиха, че със свое решение са определили да бъдат асфалтирани улиците към хотелите “Велина”, “Рич” и “Гранд хотел Велинград”, а това не е направено.....

Какво стана с тази проверка, дали се осъществи или не, няма информация още. Но и без проверката на съветниците, хората виждат, че под понятието "частично преасфалтирани" се крие една типично нашенска мила картинка на грубо, неравно и безформено закърпени дупки с нискокачествен асфалт. И то не всички дупки, а само по-големите такива. Минете например по ул. "Никола Вапцаров" - точно покрай жп линията от Полицията до УТР-то и вижте за каква картофена нива става въпрос. А тази улица официално е "частично преасфалтирана" - пълна трагедия!
Също така ще спомена и павираните участъци от булевард "Съединение" в Каменица и Чепино - е там танк да караш ще му се откачат веригите. То е като Черно море в бурен ден. Бива ли повече от 50 години тези павета да не се пренаредят? На всичкото отгоре, при всяка възникнала авария се копае и после всеки закърпва дупките както може. Пример: от х-л Клептуза до центъра на Чепино - имаше изкоп преди години и сега още личи и се вижда "качеството" на възстановения паваж.
Пътната мрежа е доволно занемарена, но на кмета май не му пука изобщо.

Re: Да се учим от Ракитово или как избрахме неправилния кмет

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2012, 00:12
от ritchi
megalamer написа:Ами с ясновидец ли да се консултираме когато избираме? Който и да беше избран до сега, все се оказа неподходящ...

Е колежке,то не иска ясновидски способности за да видиш един човек който е бил кмет ,че не става за тая работа а ние какво?Втори мандат му дадохме.И какво се случи?Глоба за парковете,провалени проекти,фалирала община,конфликт със съветниците и т. н. а виж какво се случва на 10 км от нас?Печелят се проекти,работи се и Ракитово върви на пред,скоро с болид от Формула 1 не може да ги стигнем.

Re: Да се учим от Ракитово или как избрахме неправилния кмет

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2012, 00:21
от megalamer
Всичките онези, дето бяха с по един мандат да не бяха по-добри? И кой от кандидатиралите се трябваше да бъде избран, за да е като ракитовския кмет? С какво ни убедиха с предизборните си агитации, че са по-добри та тях да изберем?

Re: Да се учим от Ракитово или как избрахме неправилния кмет

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2012, 08:14
от radolag
За 20 год да помните някой политик да е направил това, което е обещавал предизборно :think:. Искам дела , а не празни обещание. ,,Всички са маскари,,...