Страница 1 от 1

Тука има, тука няма... мина

МнениеПубликувано на: 01 Окт 2015, 14:26
от Велинградчанин
Предизборната кампания във Велинград започна с парадокс. Кандидатът за кмет Ангел Манолов публично заяви твърдата си позицията срещу изграждане на волфрамова мина. В същото време местната коалиция „Бъдеще за община Велинград“, която подкрепя кандидатурата на Манолов и в която личат имената на близки до него хора (Пламен Мавров, Дияна Кехайова, Йордан Аршинков) издига за кмет в с. Кръстава Мустафа Еюпов. Известно е, че той е един от основните защитници на изграждането на мината. Не без основание гражданите на Велинград се питат как г-н Манолов едновременно може да е и против мината и да е в един отбор с хора, които са за нейното изграждане. За нас гражданите остава да се надяваме, че този парадокс е плод на случайна грешка или неподготвеност, а не е целенасочена политическа манипулация. Надяваме се също, че местната коалиция „Бъдеще за Велинград“ и кандидатът за кмет на общината Ангел Манолов ще си изяснят позициите, за да не се стига до ситуация, в която на избирателите във Велинград да се обещава едно, а на тези в Кръстава друго.

Re: Тука има, тука няма... мина

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2015, 10:23
от Blind man
Не само Ангел, абсолютно всички партии и кандидати са в тази ситуация. Ще обещават на всеки каквото му е необходимо, за да спечелят гласа му.
Напълно нормално е в един отбор да се съберат хора с различни позиции по определени въпроси. Клонинги без собствено мнение са само в тоталитарните (у нас - посткомунистически тип БСП партии). Нали точно това е добрата екипна работа - да се намери баланс и разумен компромис, за да вървят най-важните и необходими към даден момент политики.
Не се притеснявай, след изборите всичко ще приключи и повечето обещания ще си останат само един предизборен шум.

П.П.: Харесвам и Ангел, и някои от цитираните в листата, бих ги подкрепил на изборите.