Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Инфраструктура, мръсни и неподдържани паркове, градини, корупция, управа ...

Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот e-trn » 06 Фев 2009, 20:00

Отварям тази тема за всички, които искат да споделят впечатленията си от пътната обстановка в града. За работата на полицията, за шофьорите по пътя..

Шофирам всеки ден и от ден на ден все повече се ядосвам за пътищата във Велинград...

Най-главният булевард в града - Бул. Съединение, който трябва може би да е най-добре поддържаната улица всъщност е изключително зле поддържан и всеки ден, всеки, който кара по него с малко вреди на автомобила си!!

Редувайки вълнист и неравен паваж с асфалтови настилки, пълни с дупки и още неравности от всякакъв характер, да караш по "Съединение" е истинско преживяване!
В посока "Чепино" след паничките има един участък, където има изрязани парчета асфалт, дупки и неравности, където винаги трябва да се намаля скоростта почти до спиране, за да ги преодолееш. Недай си Боже насреща ти да има друг, който чевръсто да прокарва колата си през там.

В посока "Каменица" от същото място преди да се стигне поликлиниката има вдлъбнатини и неравности останали от някога, когато някой несъвестно си е прокарвал кабели или тръби под шосето и никога не е направил добър ремонт. Явно никой не го е и заставил.

Точно след уч. "Алеко Константинов" в посока "Лъджене"/"Каменица" вече месеци наред седи изровена широка лента, която минава през цялото платно. За справка на длъжностните лица, които трябва да се занимават с пътната инфраструктура, ние не караме танкове, и усещаме всички вибрации и прекатурвания, когато минаваме и чупим колите си през това и подобни препядствия. От там до старите светофари е горе-долу добре с изключение на вечните неравности.

Като стана дума за светофарите всички знаят за шахтата, която се намира на ъгъла на Църкавата и не е изравнена с пътя. Ако е движението е натоварено избягването й е невъзможно и ние чупим автомобилите си за сментка на лошосвършена работа от някой. Въобще да намериш правилно поставена шахта, изравнане с пътното платно е като да намериш четирилистна детелина.

Близо до това място, малко преди спирката в посока Каменица има дупка, която зее от много време...

Срещу туристическа агенция "Родопи турист" има вдлъбнатина, която винаги създава проблеми. Като стана дума за този участък, когато се свива от "Хан Аспарух" към главната улица ("Св Св Кирил и Методий"), т.е. като се тръгне от кафе "Селект" за главния булевард, винаги отляво и отдясно има спрели коли и на двете улици, които запречват видимостта и затова трябва да се изнесеш доста напред, за да можеш да се огледаш.

Преди новите светофари в посока Каменица, срещу входа на паркинга има още една дразнеща вдлъбнатина, вероятно оставане при строежа на новата блестяща сграда, чийто собственици не са се погрижили добре за правилното възстановяване на пътя.

Стигнахме светофарите и сафарито започва. Това би трябвало да е любим участък на всички любители на off-road, защото да караш по тези неравни павета си е истинско преживяване. Това е от новите светофари до моста при "Власа" в Каменица. Хората, които се занимават с инфраструктурата трябва да знаят, че големият трафик по главния булевард няма да утъпче и намести паветата и да създаде нормална улица.

Мостът при х-л "Рич" е под всякаква критика. Там винаги попадаш в дупки и си чупиш колата... Лятото, когато има много хости във Велинград, находчивите "бакшиши" си паркират жълтурите на самия мост, без никакво прави и санкция. В същото време патрулките обикалят безцелно града ни.

Неравности, "легнали полицаи", дупки и кръпки ни съпровождат до моста в Каменица, но там проблемите не свършват.. Големи дупки и неравни пътища чак до Обръщалото.

Оправиха някои улици, изцяло асфалтирани, но.. не съвсем. "Връзката" между новоасфалтираната улица и улиците, свързани с нея винаги имат проблеми. Така е при топлата вода под градинката под уч. "Кирил и Методий", така е и при свръзките на ул. "Йорданка Чанкова" и на много други места... А за да свиете от "Юндолска" към входа на училище "Кирил и Методий" трябва да преминете през дълбока дупка!

"Винчо Горанов", "Стела Благоева", "Патриарх Евтимий", "Есперанто", "Гергевана", "Даскал Георги Чолаков", "Георги Кирков", "Тошо Стайков", "Николай Хрелков"... Общо взето няма улица във Велинград без проблеми. Може да се напише цял ферман с описания на лошите улици!!

В близост до хотел "Рич" има чешма с топла вода, която отчасти изтича на пътното платно. Дали водата идва от чешмата или от от каптажа в близост до параклиса срещу лятното кино, никой не знае, явно и никой не е проверявал.. Това в съчетание с есенните листа са били предпоставка за не едно и две ПТП-та!

Преди изборите всички правят някакви освежавания и асфалтирания за да ни замажат очите. В интерес на истината Лебанов е първият кмет, който асфалтира улици, след като беше избран за кмет, а не при свършване на мандата му. Това не означава, че е трябвало да направи това еднократно. Но все пак това е похвално. Ако всеки от предишните и временни кметове правеше същото, ситуацията щеше да е друга.

Поне "Съединение" да беше добре поддържан! Поне една представителна улица да имаше! :evil:

Не че културата на шофьорите в града ни е добра. Отнемане на предимство, пререждане, неподаване на светлинни сигнали, минаване на червено. Никой не бива санкциониран! Някакви глупаци паркират където им скимне и пречат на другите, но пак не биват санкционирани.

Кръстовището при новите светофари от страна на "Енергото" е голямо изживяване. Там винаги чакаш. Там винаги трябва да дадеш на някой предимство, защото е тясно и не може да се мине. Там винаги има някой глупак спрял точно на кръстовището. Иначе патрулките обикалят и харчат бензин, но няма нито един санкциониран, защото ако санкциите бяха чести щяхме ва дивим улиците празни от нарушители.

Същата улица в участъка от паркинга зад старата община до към светофарите е ужасна! Някои бизнесмени построиха жилищна и търговска сграда там, разкопаха улицата както те си знаят, за да се снабдят с ток и вода, но неоправените павета ред нея всеки път раздрусват колите ни! :evil: Иначе точно преди същата сграда има един известен участък, където също винаги се чака! Защото някакви шЕфьор са решили, че са по-големи от закона и паркират на улица, където ясно е указано, че е забранено паркирането и престоя! :evil: Къде са господата полицаи, чийто бензин и заплати ние плащаме, никой не знае! :evil:

Друг случай с изключително дразнещи шЕфьори е триъгълникът, който се оформи срещу входа за автомобили на х-л Двореца. Общината направи ремонта там, оформи тротоари, като идеята е да бъде улеснено завиването по "Тошо Стайков" като се разделят потоците за наляво и надясно. Обаче винаги там има струпани възможно повече коли, които пречат на видимостта и минаването. Понякога нагли водачи паркират така, че едвам има място да мине една кола! :evil: Иначе това е улица, а не паркинг. Къде са КАТ!? Къде са патрулките? Къде е закона?! :evil:

Ето няколко снимки като доказателство на думите ми. Ще се постарая да снимам още, дано някой се засрами и да се подобри обстановката. Призовавам всеки да каже за улицата, на която живее и близките до нея.

Нарочно оставям номерата на колите да се виждат. Дано някой си вземе бележка!
Прикачени файлове
DSC02012.jpg
Неправомерният паркинг при входа на х-л Двореца
DSC02011.jpg
Неправомерният паркинг при входа на х-л Двореца
DSC00605.jpg
"Синята зона" противоречи на закона и специално на чл. Чл. 98. (1) 6 от ЗДП!
DSC00546.jpg
От новите светофари по "Винчо Горанов" неправилно паркирали коли пречат на видимостта!
DSC00016.jpg
Докато Q7 е паркирал правилно, Toyota-та и още коли след неся са едни от МНОГОТО неправилно паркиращи в този участък!
DSC00250.jpg
Това НЕ Е паркинг!
DSC00247.jpg
BMW срещу закона! Един от многото, които паркират неправомерно в участъка след паркинга на старата община към новите светофари.
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот diamond » 10 Фев 2009, 17:51

За пътната инфраструктура във Велинград мога да кажа само - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , то има инфраструктрура ама пътна ли е , "селско-пътна" ли е :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: ?!?!?!? А уж е спа-столица.......... пффффффффффффффф с тия пътища такава сме спа-столица, че нямам думи ! А това е едно от първите неща дето трябва да са наред в един курортен град!
Visions of diamonds in my sleep.
Аватар
diamond
 
Мнения: 42
Регистриран на: 07 Фев 2009, 22:12

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот CoW_BoYyYyYYyy » 10 Фев 2009, 18:17

Мога да кажа само, че пътищата в града ни правят частите по предницата и задницата консуматив :lol: :lol: :lol: :oops: :evil: :twisted:
CoW_BoYyYyYYyy
 
Мнения: 10
Регистриран на: 10 Фев 2009, 18:13

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот kalispera » 11 Фев 2009, 11:53

Аз искам само да добавя един друг проблем с нашите улици, а именно факта, че много от тях са с павета от бала на Хитлер и това така раздрънква колите и нови и стари, че вместо ние да плащаме данъци, на нас трябва да ни плащат, за да си ремонтираме автомобилите. В кой век живеем с тия павирани улици не знам :mrgreen:
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот dreams » 17 Фев 2009, 23:20

Имам предложение, да кандидастваме за СПА града в който има най-много дупки и е с най-лошата инфраструктурата и най-неколегиално отношение на пътя! :lol: :lol: :lol: Иначе по сериозно по темата - ами то в цяла България е така , но нали сме столица, СПА СТОЛИЦА ! :lol: :lol: :lol: :roll: не трябва ли поне например главния булевард , който е основен и свързващ за почти всички хотели, не трябва ли той да е безупречен ! Ааааааааа почвам да ви се ядосвам бе ейййййй там общинарите! Кво правите, се нямало пари, ама евала на Лебана де ! Похвално ама да извранка от някъде още някой лев за пътищата! Така де мандатите бързо свършват :lol: А за неправилното паркиране какво да кажа - КАТ не си вършат работата грам ! Това е от мене по тази тема и дано тази страница и форум се посещава от служители на по-висши инстанции та белким нещо се промени!
Sent to live and die, on earth as a lesson
We each have a star,all we have to do is find it
Once you do,everyone who sees it will be blinded
They'll tell you that you're bright,and say you have a future
When you turn your back,same cats'll try to shoot ya
Аватар
dreams
 
Мнения: 10
Регистриран на: 17 Фев 2009, 21:41

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот пламен95 » 17 Апр 2009, 18:11

Каква пътна инфраструктура все едно си караш по нивата.Толкова много дупки и неравности по "пътищата" ,че имиджът ни на Спа столица е смешен.Мисля че управляващите трябва да се замислят за пътната инфраструктура и хората ,които отговарят за спазването на пътните правила да започнат да глобяват нарушителите.
Аватар
пламен95
 
Мнения: 27
Регистриран на: 17 Апр 2009, 17:59

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот diamond » 17 Апр 2009, 19:48

пламен95 написа:Каква пътна инфраструктура все едно си караш по нивата.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ми точно така си е........ за съжаление :!: :?:
Visions of diamonds in my sleep.
Аватар
diamond
 
Мнения: 42
Регистриран на: 07 Фев 2009, 22:12

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот rocafeller » 30 Апр 2009, 21:27

Много са ни зле улиците. Имам чуството, че от цяла България във Велинград най-бързо се трошат колите зарди дупки и неравности ! :lol: :evil:
Money makes the world go round
Аватар
rocafeller
 
Мнения: 556
Регистриран на: 16 Мар 2009, 16:05

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот ghost » 01 Май 2009, 23:55

Поне главната улица да направят ! Булеварда имам предвид :twisted:
Something wicked this way comes! Бууу~
Аватар
ghost
 
Мнения: 57
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:35

Re: Пътна инфраструктура, неправилно паркиране...

Мнениеот independie » 05 Май 2009, 21:38

Ох леле, ми те пътищата са ни толкова зле че нямам думи ! Е пак добре че Лебана оправи някоя друга улица. Ама какво им става на тия всички кметова до сега не знам ! Главния булевард трябва да им е приоритет. Него да направят навсякъде с хубав асфалт и ще е супер !
Let me see, two words to sum up my name in reality - growth and patience!
Аватар
independie
 
Мнения: 23
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:08

Следваща

Назад към Проблемите във Велинград

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта