Страница 1 от 1

Използвате ли добавки в подготовката си?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2015, 15:43
от Lukanova
Здравейте,
За мен е интересна тема използването на добавки в подготовката на спортисти. Аз самата използвам и препоръчвам добавки. Ако използвате добавки, какви са? Как правите своя избор?
Поздрави,
Елена

Re: Използвате ли добавки в подготовката си?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2015, 16:58
от Blind man
Ами едва ли ще намериш тук клиенти, съмнявам се, че някой от нас се занимава професионално със спорт и гони върхови постижения. Аз съм пълен любител, спортувам само за удоволствие и от инат, така че добавки, различни от естествените плодове и пчелен мед, както и натурален шоколад, трудно ще ме привлекат.
Все пак какво се препоръчва на такива като мен, бягам ежедневно сутрин по 10 км., отделно правя около 35-40 мин. упражнения с леки тежести? На 47 години съм.

Re: Използвате ли добавки в подготовката си?

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2015, 08:21
от Симела
Купувала съм понякога добавки, но никога не съм усещала ефекта им. Дали не съм попадала на качествени, не знам...Единствено, когато взимам- бирена мая, вит. С, или или магнезий и вит.D, мога да кажа, че ми помага. Иначе и аз като Blind man ям мед, много плодове, разни ядки, най-вече орехи, от време на време фурми и стафиди и всеки ден чай с канела. За съжаление, не спортувам, което е едно от най-важните неща за здравето. Правя 10 минутни леки упражнения, но това е много малко...Самата дума ДОбавки ни говори, че след комплексна грижа за тялото -добро хранене и спорт, можем да добавим и тях, ако има нужда.

Re: Използвате ли добавки в подготовката си?

МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2016, 14:43
от moral
Една и съща добавка може да действа по съвсем различен начин на всеки човек . Определени хора са по-чувствителни към определени съставки , примерно кофеина . Важното е да намериш качествени производители