Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Защо бе, хора....

Re: Защо бе, хора....

Мнениеот dora » 11 Дек 2010, 08:57

Мегаламер, ти вчера си се разходил в парка, а аз предния ден бях в гората и още на пътя при ливадите, след Гергевана, имаше боклуци. По целия път имаше, не знам откъде са "долетяли" . Защо бе, хора, отнемате удоволствието от хубавата природа, като хвърляте шишета, боклуци и тем подобни?
bokl.jpg
Аватар
dora

Мнениеот JeRRy » 22 Яну 2011, 16:03

Нищо чудно за България е типично това :roll:
JeRRy

Мнениеот dora » 29 Май 2011, 09:29

Някой се потрудил, направил нещо хубаво за хората, а те ?!
bokl.jpg
bok.jpg
Аватар
dora

Мнениеот megalamer » 29 Май 2011, 11:14

dora написа:Някой се потрудил, направил нещо хубаво за хората, а те ?!

Може и да е било събрано в найлонови чанти, но кучетата да са го разнесли... Истинските туристи си събират боклука и го носят обратно до града, за да го хвърлят в кошовете за смет... Аз, като полу-истински заравям разграждащите се отпадъци, а останалото изгарям - което не е много екологично, но поне терена остава чист...
Аватар
megalamer

Мнениеот 4itatel » 12 Сеп 2011, 05:38

Tova, 4e balgarinat niama kultura i saznanie, e taka, no smiatam, 4e marsotiata navsiakade, vkl. i v gorata, ne bi sashtestvuvala, ako obshtinata si varsheshe rabotata. Navsiakade po sveta gi ima tezi nesavestni i primitivni sashtestva, koito, s izvinenie, zasirat sled sebe si, NO v normalnite darjavi se 4isti redovno i ka4estveno sled tova. Nishto, 4e posle pak shte e mrasno, prosto SISTEMNOST v po4istvaneto e reshenieto na problema.
4itatel

Мнениеот ghost » 12 Сеп 2011, 11:51

4itatel написа:Tova, 4e balgarinat niama kultura i saznanie, e taka, no smiatam, 4e marsotiata navsiakade, vkl. i v gorata, ne bi sashtestvuvala, ako obshtinata si varsheshe rabotata. Navsiakade po sveta gi ima tezi nesavestni i primitivni sashtestva, koito, s izvinenie, zasirat sled sebe si, NO v normalnite darjavi se 4isti redovno i ka4estveno sled tova. Nishto, 4e posle pak shte e mrasno, prosto SISTEMNOST v po4istvaneto e reshenieto na problema.

4itatel, ще те помоля за напред да пишеш на кирилица, в противен случай ще се трият постовете ти! Ако изпитваш затруднения може да ползваш поне - http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php , http://www.kredor.com/lat2bg/Default.aspx или някой друг кирилизатор. Благодаря!
Something wicked this way comes! Бууу~
Аватар
ghost

Мнениеот 4itatel » 12 Сеп 2011, 13:46

ghost, a Vie zashto si pozvoliavate da se obrashtate kam men na "ti"?! Darja na distanciata!

A shto se otnasia do kirilicata, kakvi sa tezi ograni4enia tuk?! Ne Vi li drazni pove4e negramotnostta na niakoi iz foruma, makar i na krilica?! Az li4no biah izumena, 4e dori i potvarditelniat e-mail, koito polu4ih pri registriraneto si tuk vav foruma, beshe kraino negramoten (" ... v Velingrad" i pr.)! Vzemete i vsi4ko, koeto Vi drazni, go iztriite. Ne znam v roliata na kakav se iaviavate tuk, no dori i administrator da ste, ne Vi razbiram. Vseki balgarin moje da raz4ita i razbira napisanoto na balgarski, no s latinski bukvi. Oshte pove4e i v Balgaria, vkl. i Velingrad vaji svobodata na slovoto i pe4ata :!: . Otmina vremeto na cenzurite! Siakash tova e edinstveniat forum, 4e si pozvoliavate i da me zaplashvate sas "sankcii"... Vsi4ko dobro Vi jelaia, az niama da pozvolia, Vie da mi nalagate kak i kakvo da pisha!!
4itatel

Мнениеот theclansman » 12 Сеп 2011, 14:21

4itatel написа:ghost, a Vie zashto si pozvoliavate da se obrashtate kam men na "ti"?! Darja na distanciata!

A shto se otnasia do kirilicata, kakvi sa tezi ograni4enia tuk?! Ne Vi li drazni pove4e negramotnostta na niakoi iz foruma, makar i na krilica?! Az li4no biah izumena, 4e dori i potvarditelniat e-mail, koito polu4ih pri registriraneto si tuk vav foruma, beshe kraino negramoten (" ... v Velingrad" i pr.)! Vzemete i vsi4ko, koeto Vi drazni, go iztriite. Ne znam v roliata na kakav se iaviavate tuk, no dori i administrator da ste, ne Vi razbiram. Vseki balgarin moje da raz4ita i razbira napisanoto na balgarski, no s latinski bukvi. Oshte pove4e i v Balgaria, vkl. i Velingrad vaji svobodata na slovoto i pe4ata :!: . Otmina vremeto na cenzurite! Siakash tova e edinstveniat forum, 4e si pozvoliavate i da me zaplashvate sas "sankcii"... Vsi4ko dobro Vi jelaia, az niama da pozvolia Vie da mi nalagate kak i kakvo da pisha!!

Ами български форум е, така че пишем на кирилица, не на шльоковица. Пък дали е граматически правилно или не, е съвсем друг въпрос.

п.с: А "ghost", се явява във формата на модератор, и има пълното право да ви казва, какво можете или не можете да правите във форума. Защото форумите си имат правила (не визирам само този, но принцип е така), които трябва да се спазват!
п.с2: Да, всеки може да разчете това, което сте написали, но при добро желание, както "ghost" Ви даде линк-ове, из нета има дооооста кирилизатори.
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот megalamer » 12 Сеп 2011, 14:30

4itatel написа:ghost, a Vie zashto si pozvoliavate da se obrashtate kam men na "ti"?! Darja na distanciata!
A shto se otnasia do kirilicata, kakvi sa tezi ograni4enia tuk?!

Прекарал съм 10-15 години в IRC - всеки ден без изключение съм писал хиляди неща на латиница и не ми е проблем нито писането, нито четенето на нея, но когато видя на форум писано на латиница, просто го прескачам...дразнещо е заместването в думите на буквата Ъ примерно с а, у, u и подобни. Написаното от ghost не е заяждане, заплаха за живота или нещо подобно, просто подсещане, освен това алтернативата на липсваща кирилица която е посочил е чудесна :-) Хайде сега преодолей егото си, усмихни се и пропиши нормално, сигурен съм че има какво да си кажем по форума и за в бъдеще и ще е жалко, ако те загубим :-) И не се захващай с правописните и стилови грешки на другите, щото и аз намерих една твоя :-)
Аватар
megalamer

Мнениеот mirrea » 12 Сеп 2011, 14:39

megalamer написа:
A shto se otnasia do kirilicata, kakvi sa tezi ograni4enia tuk?!

Прекарал съм 10-15 години в IRC - всеки ден без изключение съм писал хиляди неща на латиница и не ми е проблем нито писането, нито четенето на нея, но когато видя на форум писано на латиница, просто го прескачам...дразнещо е заместването в думите на буквата Ъ примерно с а, у, u и подобни. Написаното от ghost не е заяждане, заплаха за живота или нещо подобно, просто подсещане, освен това алтернативата на липсваща кирилица която е посочил е чудесна :-) Хайде сега преодолей егото си, усмихни се и пропиши нормално, сигурен съм че има какво да си кажем по форума и за в бъдеще и ще е жалко, ако те загубим :-) И не се захващай с правописните и стилови грешки на другите, щото и аз намерих една твоя :-)

Само да допълня, че във всеки български форум се пише задължително на кирилица. Надявам се критиката да е градивна, не сте неграмотна жена, не се принизявайте на нивото на пишещите на маймуница!
Поздрави :)
Аватар
mirrea

ПредишнаСледваща

Назад към Туризъм