Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Защо бе, хора....

Re: Защо бе, хора....

Мнениеот Gradvelin » 12 Сеп 2011, 17:41

4itatel написа:ghost, a Vie zashto si pozvoliavate da se obrashtate kam men na "ti"?! Darja na distanciata!

A shto se otnasia do kirilicata, kakvi sa tezi ograni4enia tuk?! Ne Vi li drazni pove4e negramotnostta na niakoi iz foruma, makar i na krilica?! Az li4no biah izumena, 4e dori i potvarditelniat e-mail, koito polu4ih pri registriraneto si tuk vav foruma, beshe kraino negramoten (" ... v Velingrad" i pr.)! Vzemete i vsi4ko, koeto Vi drazni, go iztriite. Ne znam v roliata na kakav se iaviavate tuk, no dori i administrator da ste, ne Vi razbiram. Vseki balgarin moje da raz4ita i razbira napisanoto na balgarski, no s latinski bukvi. Oshte pove4e i v Balgaria, vkl. i Velingrad vaji svobodata na slovoto i pe4ata :!: . Otmina vremeto na cenzurite! Siakash tova e edinstveniat forum, 4e si pozvoliavate i da me zaplashvate sas "sankcii"... Vsi4ko dobro Vi jelaia, az niama da pozvolia, Vie da mi nalagate kak i kakvo da pisha!!

Нека не издребняваме. Потвърдителният email, който сте получили, е автоматично генериран от форум системата. Форум софтуерът обаче не е български и не използва български граматически правила. Шаблонът е "Добре дошли в {ИМЕ_НА_ФОРУМ}". Сама може да се досетите от къде произлиза тази "крайна неграмотност". Не може да коментираме "и пр." частта, но преводът на форумната система е правен от Йоан Арнаудов (пише го най-отдолу на всяка форум страница). Може да се свържете с него през интернет страницата му и да изкажете недоволството си там. Ghost не Ви е налагал какво да пишете. Няма операционна система (поне от най-често ползваните - Windows, Linux, MacOS), която да няма възможност за писане на кирилица. Ако не Ви е удобно да пишете с кирилизатор се обърнете към нас с повече детайли за операционната Ви система, за да Ви обясним как може да пишете на кирилица.
Gradvelin
Администратор

Мнениеот 4itatel » 12 Сеп 2011, 20:28

Приемам недоволството на тези,които го изразиха тук, относно изписването с латински букви и съм изумена колко единодушни могат да бъдат българите, но... когато става въпрос за незначителни неща. А колко безумия и престъпни дела се случват ежедневно в родината ни, с които явно се примирявате или ако се роптае, то е не там, където трябва.(Изключвам себе си от това число, тъй като живея от дълго зад граница.) Това между другото.
Май беше по-добре да не спамим темата тук с проблема за кирилицата, а да се изясни с лични съобщения.

P.S. Това с транслитераторите е вариант, но ме изнервят грешките, с които превеждат и после трябва допълнително да поправям...
4itatel

Мнениеот megalamer » 12 Сеп 2011, 21:10

4itatel написа:Приемам недоволството на тези,които го изразиха тук, относно изписването с латински букви и съм изумена колко единодушни могат да бъдат българите, но... когато става въпрос за незначителни неща. А колко безумия и престъпни дела се случват ежедневно в родината ни, с които явно се примирявате или ако се роптае, то е не там, където трябва.

Ще ти отговоря в твоя стил - много е лесно да се критикува някъде от далеч.. И как така имаш конкретни подробни наблюдения върху всеки един от нас, та знаеш че сме се примирили и не роптаем там където трябва? ;-)

4itatel написа:P.S. Това с транслитераторите е вариант, но ме изнервят грешките, с които превеждат и после трябва допълнително да поправям...

Аз го пробвах този на abv.bg - копирах и пастнах твоя текст на латиница и го направи на кирилица без нито една единствена грешка! :-)
Аватар
megalamer

Мнениеот 4itatel » 12 Сеп 2011, 21:42

Естествено, че нямам конкретни наблюдения точно върху вас (ако не сме познати в действителността :wink: ), но виждам застоя във Велинград, а и въобще в Бг, в основата на което смятам, че е и тази примиреност у хората. Затова и се изказвам обобщително, а не упоменавам конкретни хора.
4itatel

Мнениеот megalamer » 12 Сеп 2011, 21:56

4itatel написа:Естествено, че нямам конкретни наблюдения точно върху вас (ако не сме познати в действителността :wink: ), но виждам застоя във Велинград, а и въобще в Бг, в основата на което смятам, че е и тази примиреност у хората. Затова и се изказвам обобщително, а не упоменавам конкретни хора.

Според мен това за примиреността на хората е малко пресилено - никъде по света излизането на улицата не решава проблемите, само ги задълбочава.... А и винаги ще се намери някой, който да оглави улицата и след това да стане като всички тези, заради които хората са излезнали...
Аватар
megalamer

Мнениеот kalispera » 12 Сеп 2011, 22:12

Аз също мразя текст с граматични грешки, особено с много такива. Една-две, допуснати в бързината или от разсеяност - добре, но масово грешки е кофти. НО не по-малко ме дразни неуважението към българската писменост и заместването на Ч с 4 и на Ш с 6. Това наистина ме отблъсква и ме кара да смятам, че човекът, който го ползва не е чел много книжки. Оправдания от сорта на "съкращаване на време" ми звучат несериозни, защото дали ще натиснеш един или два клавиша - разликата не е голяма. В тази връзка, 4itatel, явно доста е бързала да се регистрира във форума. И още нещо - не по темата, изключително рядко съм забелязвала във форумите хората да си пишат на "Вие". Но ако някой от съфорумците се чувства засегнат и неуважен, нека да ме извини и да заяви желанието си да се обръщам към него на Вие.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Мнениеот mirrea » 12 Сеп 2011, 23:53

megalamer написа:
4itatel написа:Естествено, че нямам конкретни наблюдения точно върху вас (ако не сме познати в действителността :wink: ), но виждам застоя във Велинград, а и въобще в Бг, в основата на което смятам, че е и тази примиреност у хората. Затова и се изказвам обобщително, а не упоменавам конкретни хора.

Според мен това за примиреността на хората е малко пресилено - никъде по света излизането на улицата не решава проблемите, само ги задълбочава.... А и винаги ще се намери някой, който да оглави улицата и след това да стане като всички тези, заради които хората са излезнали...

Как според теб хората да изразят недоволството си по даден проблем? Аз съм съгласна с мнението на 4itatel на 100% и с теб донякъде...
Ако се замислим по въпроса глобално, трябва да се вземат мерки в образованието и културата, те са много важни! На местна почва, на политиците ни не е изгодно да управляват образовани хора и скапаха българското образование и култура тотално...та въпросът ми е как по-точно да се справим с тях и с масмедиите?
-като не гласуваме
-като гласуваме
-като протестираме(тук веднага се сещам за нагласения бунт по времето на Петър Младенов)
П.С. Колкото и да го мисля и премислям стигам до извода, че протеста и стачките са начин да бъде чут гласът на народа, въпреки евентуалните користни цели на организаторите му. Виждам, че за съжаление с толерантност нищо не се получава и се сещам за един цитат на дядо Вазов: "Лудите, лудите-те да са живи!"...
Аватар
mirrea

Мнениеот theclansman » 13 Сеп 2011, 00:17

mirrea написа:....-като протестираме....

Да, ама протест ала Гърция :-)
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот mirrea » 13 Сеп 2011, 00:29

theclansman написа:

Без вандалщините насочени срещу невинни хора, обектите на търговци и жилилищата на хората!
Аватар
mirrea

Мнениеот theclansman » 13 Сеп 2011, 00:32

mirrea написа:
theclansman написа:

Без вандалщините насочени срещу невинни хора, обектите на търговци и жилилищата на хората!

Еми, омлет без да счупиш яйцата, не става ;-)
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

ПредишнаСледваща

Назад към Туризъм