Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Защо бе, хора....

Re: Защо бе, хора....

Мнениеот megalamer » 13 Сеп 2011, 10:13

И какво постигнаха гърците с протеста си? Тази сутрин по радиото чух, че имали пари за още един месец...
Аватар
megalamer

Мнениеот mirrea » 13 Сеп 2011, 13:32

megalamer написа:И какво постигнаха гърците с протеста си? Тази сутрин по радиото чух, че имали пари за още един месец...

Съкратени са много общински и държавни работници, които освен че вземаха много добри заплати, вземаха и много при пенсиониране в зависимост от стажа. Познавам жена взела 50000 евро при пенсиониране и мъже взели по 80000 и 90000 евро. Питам ги какво толкова сте работели и колко сте получавали, че да ви изплатят толкова много пари при пенсиониране, еми как казва на мен тез пари са ми спрени от заплатата, т.е. тя е вземала около 2000 евро, клатила си е краката цял ден, дори и висше няма, защото се е уредила по някакъв начин и на всичкото отгоре 50000 евро подарък, че е работила в общината.
Онзи ден гледам един комшия все стои на двора, питах майка какво работи, и тя ми отговори ми в общината поддръжка нещо, по цял ден казва си е в къщи :!: Тези служители са с намалени заплати, не знам какъв % е намалението но пак е нещо, защото в този сектор заплатите само се увеличаваха, съкратени са и не малко от тях, но от това което виждам иска още ножица. Самите гърци са настръхнали срещу такива хора и може да се стигне и до по-големи протести, за още съкращения, защото в тези сектори работят наистина много излишни хора, които се мяркат на работа веднъж и два пъти седмично. Т.е. хрантутници, които лежат на раменете на обикновенния данъкоплатец.
Представете си имам познат военен и ми каза така: за всеки военен държавата отпуска помощ-зестра ако има момиче, за колкото момичета има толкова зестри, която се равнява на 3-стаен апартамен в населеното място в което живее. (В Гърция жените наследяват бащината къща, не мъжете.)
Та да обобщя, преди години човек влязъл в тези сфери оставаше там и службата му беше сигурна, защото зад назначаването му стои някой политик, или друг общински/държавен служител и съкращения не се правеха. Сега, благодарение на протестите много от тях са съкратени!
Аватар
mirrea

Мнениеот megalamer » 13 Сеп 2011, 13:57

mirrea написа:
megalamer написа:И какво постигнаха гърците с протеста си? Тази сутрин по радиото чух, че имали пари за още един месец...

Съкратени са много общински и държавни работници, които освен че вземаха много добри заплати, вземаха и много при пенсиониране в зависимост от стажа.

Съкращението на многото общински и държавни работници не е в следствие на това, че хората са се надигнали и излезнали на улицата, а точно обратното - излезнаха, защото започнаха да ги съкращават :-) И какво, като излезнаха, та да не би да ги върнаха? ;-)
Аватар
megalamer

Мнениеот mirrea » 13 Сеп 2011, 14:27

megalamer написа:Съкращението на многото общински и държавни работници не е в следствие на това, че хората са се надигнали и излезнали на улицата, а точно обратното - излезнаха, защото започнаха да ги съкращават :-) И какво, като излезнаха, та да не би да ги върнаха? ;-)

Е, ти си гледал само за протестите на държавните служители, имаше и протести от представителите на малкия и среден бизнес, селско стопанство...Иначе да, богопомазаните досега реват с кански сълзи, ама няма кой да ги чуе ;) То е ясно, че заради тях предимно държавата им е на тоя хал, от една страна и на политиците, от друга...
Аватар
mirrea

Мнениеот 4itatel » 13 Сеп 2011, 16:17

kalispera написа:Аз също мразя текст с граматични грешки, особено с много такива. Една-две, допуснати в бързината или от разсеяност - добре, но масово грешки е кофти. НО не по-малко ме дразни неуважението към българската писменост и заместването на Ч с 4 и на Ш с 6. Това наистина ме отблъсква и ме кара да смятам, че човекът, който го ползва не е чел много книжки. Оправдания от сорта на "съкращаване на време" ми звучат несериозни, защото дали ще натиснеш един или два клавиша - разликата не е голяма. В тази връзка, 4itatel, явно доста е бързала да се регистрира във форума. И още нещо - не по темата, изключително рядко съм забелязвала във форумите хората да си пишат на "Вие". Но ако някой от съфорумците се чувства засегнат и неуважен, нека да ме извини и да заяви желанието си да се обръщам към него на Вие.

Калиспера, какви са тези несвързани и на нищо базиращи изводи и заключения от Вас?! С това ли се изчерпват възможностите да не се пише на кирилица - с "нечетене на книжки"? Едва ли сте прочела повече книжки от мен, едва ли сте печелила международни стипендии, и сте градила академична кариера, за да си позволявате да ме окачествявате тук по какъвто и било начин. Може да звучи нескромно от моя страна, но сама съм си постигнала всичко и имам основание да се гордея с успехите си. Още повече, не понасям, когато несправедливо се настъпват можещите (типично по български). Бързала съм била да се регистрирам във форума... Ами направих го хей така пробно и от любопитство, тъй като нямам контакт с българи в реалността, но не се оправдаха очакванията ми. Тази овълченост и негативизъм у хората ме отблъсква, разбира се има и изключения. А кой знае, може би просто много съм се отдалечила от велинградското мислене и манталитет. Все едно, поне "видях" отново как може да се беседва с велинградчани.
4itatel

Мнениеот megalamer » 13 Сеп 2011, 16:37

4itatel написа:... Още повече, не понасям, когато несправедливо се настъпват можещите (типично по български).

С това категорично не съм съгласен ;-) Никой от нас не знае коя си, дали си или не си можеща, за да ни
обвиняваш в тенденциозно "настъпване на можещите".

4itatel написа:Бързала сам била да се регистрирам във форума... Ами направих го хей така пробно и от любопитство, тъй като нямам контакт с българи в реалността, но не се оправдаха очакванията ми.

А какви са те?

4itatel написа: Все едно, поне "видях" отново как може да се беседва с велинградчани.

С така назованите "велинградчани" може да се общува по много и различни начини, зависи от това, какъв тон ще подадеш :-)
Извинявам се, за това че пиша на ТИ, не целя да звучи обидно, просто по форумите в България е общоприето правило /"(типично по български)"/ и писането на Ви звучи неестествено :-)
Аватар
megalamer

Предишна

Назад към Туризъм