Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Форум за жени!

Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот kalispera » 14 Мар 2009, 02:28

Много се радвам, че вече има и такъв раздел във форума:)
Искам да споделя един известен, но не особено популярен начин, според който успешно можем да опредлим подходящите за нас цветове съобразно нашия тен, цвят на очите и косата.

ПРОЛЕТ
Изображение

Кожата на жените тип пролет е със златисти отенъци. Тя е по-скоро кадифена, слонова кост, прасковено розово или прасковено бежово. Някои жени могат да имат лунички, а други – кожа чиста като порцелан, но и в двата случая бузите им са с розов отенък. Косата им е златисто руса, ягодова, червена или златисто-кафява. Пепелявите тонове не са характерни за жената тип пролет. Обикновено очите им са сини, зелени или синьо-зелени. При някои очите са чисти, а при други има златист пигмент около зениците.
Накратко:
коса: тъмно кафява, кестенява, светло кестенява, рижо-русо, златно русо
кожа: златисто-бежов, розово-бежов, праскова, слонова кост, порцелан
очи: сини, зелени, синьо-зелени, златисто-кафяви, кехлибарени

Подходящи нюанси за дамите тип ПРОЛЕТ
Изображение

- Бели: слонова кост, сметана, топло бежово, но избягвайте искрящото снежно бяло :idea:
- Кафяви: златисто, млечен шоколад, златисто кафяво, но не и прекалено тъмно кафявото :idea:
- Сиви: само топло сиво с желтеникъв отенък. Избирайте много светло сиво, ако го носите близо до лицето си като шал, шапка, яка и т.н.
- Сини: светли, ясни и ярки тонове, но не и тъмно синьо, защото може да ви стои прекалено крещящо и да ви състари. Особено очарование ви придават тюркоазеното и синьо-лилавото.
- Розови: праскова, кайсия, розово-оранжево като цвета на сьомгата, коралово
- Виолетови: светли до средни тонове
- Черевени: всички светло оранжеви, ярко коралови, оранжево-череви нюанси ви стоят добре. Избирайте ясни тонове на черевеното, но в никакъв случай такива със синкав подтон в тях.
- Черно: можете да го носите, но по-скоро като акцент към останалите цветове, някъде близо до лицето - обеци, диадеми, шалове, колиета.

Рамките на очилата
За пластмасови рамки подходящи цветове са жълто-кафяво, прасковено, светло бронзово, слонова кост, светъл тюркоаз. Най-добрият цвят за метални рамки е жълто-златистото. Ако сте почитателки на класическия стил изберете цвят на рамката, който най-добре да прелива с цвета на косата и тена на лицето ви.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Цветови анализ на лицето - част I - ЛЯТО

Мнениеот kalispera » 14 Мар 2009, 14:14

ЛЯТО
Изображение
Жените тип ЛЯТО имат студен отенък на кожат със синкав подтон и осезаемо розово. Някои са много светли, а косите са им руси по рождение, но доста често по-късно стават светло кафяви. Други са с подчертано розова кожа на лицето, въпреки че кожата на тялото може да бъде и жълтеникава, бузите им са подчератано розови.
Като деца повечето от тях са били руси. С годините, косите им потъмняват до “миши” цвят. Лицето на жената лято истински заблестява, когато тя облече подходящите за нея цветове.
Летните дами имат сини, зелени, синьо-зелени или лешниковои очи, чиито ирис често изглежда леко замъглен.
Много лесно можете да определите, дали принадлежите към тази група по следния начин: Вземете розова кърпа или голямо парче плат. Застанете пред огледалото и увийте кърпата около раменете си. Сега затворете очи, когато ги отворите, първо трябва да видите лицето си, а не първо да приковавате поглед в кърпата. Ако първо ви е направила впечатление кърпата, повторете теста, само че със светло син плат. Ако този път забележите първо лицето си, значи вие не сте тип лято.
Накратко:
очи: сиви, сини
коса: тъмен кестен, мишо кафяво, пепеляво русо
кожа: розово-бежово, слонова кост

Изображение
Подходящата ЦВЕТОВА ГАМА за дамите лято е нежна, деликатна и светла, включваща пастелните нюанси.
Ярките тонове като интезивно жълтите на са вашите, вместо тях изберете пастелно жълто, които ще ви придадат невероятно очарование. Много добре биха ви стояли пола или панталон на жълти райета. Най-много ви подхождат розово, светло синьо и светло сиво.
Избирайте най-меките, пепеляви тонове. Концентрирайте се на нюанси, базирани на студено синьото. Вашите цветове са по-скоро “мъгливи” и “мътни”. Облеклото, което най-много ви “отваря” е в плътните тонове на вашата палитра. За шарки избирайте нежни и деликатни акварели. Запомнете – меки тонове с розов и синкав отенък. Разбира се, можете да предпочитате слънчеви и ярки цветове, но те изострят повече чертите ви, затова се стремете към по-малък контраст. За вас пастелните цветове са достатъчно мощни и енергични. Когато сте с тен, избягвайте да носите чисто бяло, защото е прекалено крещящо за мекия ви имидж.
Още за цветовете:
- Синьо: Почти всички сини са във вашата територия с изключение на кралско синьото и турско синьото, които са запазени за жените тъп зима.
- Сиво: Меки нюанси на светлите и тъмно синьо-сивите тонове
- Синьо-зелено: от пастелните до дълбоките нюанси
- Розово: Всички пастелно розови нюанси, с изключение на фуксия, но дори и той може да ви стои добре при подходящия грим.
- Червено: Избирайте червеното както избирате сивото и зеленото, червено, което има в себе си синкав подтон. Добре ви пасва цвета на диня с малко повече коралов отенък. Избягвайте оранжево-червеното и оранжевото.
- Бледолилаво: Можете да носите всички нюанси на лавандуловия и бледоморавия цвят.
- Бургундско, малина и слива: Пастелни тонове на тези цветове можете да носите сполучливо близо до лицето си.
- Жълто: Единственият тон на жълтото, който трябва да предпочитате е светло, лимонено жълто. Избягвайте жълто със златист отенък.
- Синьо-зелено: От светлите до средно дълбоките нюанси.
- Меко бяло: Меко бялото, още наричано зимно бяло, което няма жълтеникав отенък, е най-доброто за вас.
- Бежово/Кафяво: Вашето бежово винаги има кафяв отенък. Носете всеки нюанс от розово-бежовото до розово-кафявото, включително какаово, но избягвайте жълтеникаво бежово, сивкаво бежово и тъмно кафяво. Ако косата, обаче, ви е кафява, вие сте на границата с женат тип зима. Можете спокойно да си позволите по-ярките нюанси от лятната палитра и ще откриете, че най-бледите нюанси ви стоят най-добре, когато са комбинирани с по-ярки цветове.

Рамките на очилата:
Класически вид биха ви придали рамки с цвят, превилащ с косата и кожата ви. За пластмасови рамки най-подходящи са чистите тонове на тъмно сивото, синьо-сивото и розовото.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот dora » 14 Мар 2009, 21:47

Калиспера , всичко , което пишеш , е доста изчерпателно и дано се прочете внимателно от момичета и жени , защото в последно време една такава безвкусица се шири - кич и показност. Или им липсва вътрешен усет към хармония и цветове , или има някаква надпревара всеки да покаже колко "шик " изглежда , а всъщност...
Аватар
dora
 
Мнения: 618
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:00

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот kalispera » 14 Мар 2009, 22:40

Проблемът наистина е липсата на вкус, а липсата на вкус поризтича от липсата на познания по въпроса. Много от хората нямат елементарни познания за хармонията на цветовете и може да се каже, че те не са виновни. Това е нещо, което може да се научи в часа по рисуване в училище, то е лесно и елементарно, не се изисква талант да запомниш кои цветове с кои си отиват или не. Но не знам защо, учителките не си правят труда да кажат на децата елементарни и основни естетически правила.Не всеки може да стане Пикасо, но всеки може да понаучи горе-долу как да съчетава нюансите, така че да не буди смях.
Що се отнася до гледките по улицата...какво да ти кажа. Липсва им на момичетата това, за което говорих по-горе - основни познания. Просто е абсурдно като обяват жълтото примерно за цвят на сезона и куцо и сакато да се маскира от главата до петите в жълто. Щото били модерно. Човек трябва да носи цветовете, които му подхождат на него, защото така ще бъде най-привлекателен, другите напъни да си в тон с модата, въпреки че не ти отива, те правят смехотворен и нелеп. Аз така смятам. Тази информация я систематизирам и я пускам, за да може който има желание малко да почерпи от нея. В крайна сметка далче по-приятно ще ни бъде да виждаме красиво и умело облечени хора около себе си, отколкото еднакви хора с еднакви цветове.
Като ми остане време ще допълня темата с типажите Есен и Зима, които също са доста интересни 8-)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот kalispera » 16 Мар 2009, 17:13

ЕСЕН
Изображение

Кожата на жената Есен е със златисти отенъци, по-скоро оранжавееща, отколкото синкава като при жените Зима или розовееща като при жените Пролет. Много от тях изглеждат бледи или жълтеникави и им трябва мънчико руж, за да заискрят.
Като деца косите им са били златисто руси и постепенно са потъмнели. Много от тях са червенокоси или кестеняви със златисти или бакърени отенъци.
Повечето дами тип Есен са с кафяви – тъмни до топазени, или зелени очи със златисти или кафеникави петънца в ириса.
В тази кетогрия се вписват голям брой жени. От своя страна тя се разделя на четири подкатегории. Абсолютната Есен е с медена коса, а тенът на лицето й е топъл. Нежната Есен от своя страна се припокрива леко с жената Лято и е с по-светла коса. Тези, които се класифицират като Златна есен, притежават някои от характеристиките на жените тип Пролет и понякога са русокоси. И последно, има поразителни “есени” с тъмни коси и топъл тен, които се смесват със “зимите”.
Накратко:
Коса: кафяви, тъмно кафява, кестенява, медна, червена
Кожа: тъмно кафява, мургава, златисто-кафява, топло бежова, слонова кост
Очи: тъмно кафяви, златисто кафяви, кехлибарени, лешник, зелени

Изображение
За да озарят тоновета на своята кожа, добре е жените тип Есен да носят топли, земни цветове, които предизвикват асоциации с приятните, есенни дни. Жената тип есен гори, излъчва топлина и лесно предизвиква хората около себи си да се изпълнят с мисли за екзотика, пикантност и мистерия.
Те изглеждат зашеметяващо както в пищни, така и в приглушени нюанси на топлите и съблазнителни цветове като жълто-кафяво, бежово, олива, оранжево, тъмно кафяво и дори сивото може да придаде на жената Есен великолепно сияние. Тяхната топла, есенна палитра включва кремаво, топло бежово, което варира от светло до тъмно, топло кафяво, пак от светло до тъмно, жълто-кафяво, златно, цветовете на горчицата, тиквата, прасковата; теракота, ръждиво червено, оранжевото на сьомгата, оранжево-червено, доматено червено, зеленото на лайма, жълто-зелено, зеленото на мъха, сиво-зелено, маслинено зелено, нефритено зелено, горско зелено, тюркоазено, синьо-зелено, тъмно синьо-лилаво.
Ако понякога ви се прииска да се отклоните от вашата топла, есенна гама, можете да го направите и въпреки това пак да изглеждате фантастично. Просто носете близо да лицето си ризи, шалове, шапки, аксесоари за коса или бижува в цветове, които са от есенната палитра, а панталона и полата в друга палитра.
Разбира се, че има и някои цветове, които просто не ви подхождат и е добре да ги избягвате. Ако сте топла Есен, по-добре не се спирайте на ясните и ярки тонове.
Обикновено черното и бялото не стоято добре на жената Есен, тъй като или размиват образа й и правят кожата й да изглежда бледа и помръкнала. Изключения правят жените тип Есен, с много тъмни коси, които клонят към тип Зима, те изглеждат зашеметяващо в черно; а също така и червенокоските. Просто обърнете по-голямо внимание на грима и аксесоарите, които трябва да са достатъчно силни, за да ви предпазят от блед и “измит” вид.
Останалите дами Есен могат да заменят класическото бяло и черно с техни вариации – тъмно сиво, сиво-кафяво, бежово и светло каки, които стоят перфектно на техния тен.
Пастелните и синкавите тоново също не са добър избор за дамиет Есен, тъй като те също биха ви придали онзи “измит” и блед вид, за който вече стана дума.
Ако купувате рокля или костюм, изберете топли и съблазнителни тонове като морско синьо, маслено зелено, златисто-кафяво и дълбоко, топло сиво. Тези цветове перфектно ще подчертаят вашата кожа. Ако се нуждаете от риза, никога не се спирайте на снежно бялата. Вместо нея, изберете по-мек и естествен нюанс на бялото – слонова кост, шаманско, екрю.
Рамките на очилата:
Ако те са метални, нека бъдат жълти или оксидирано злато. Ако предпочитате пластмасови, изберете тюркоазено, топло кафяво, жълто-кафяво, бронз и дори прасковени тонове.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот dora » 17 Мар 2009, 14:02

Калиспера , ти си неизчерпаема . А би ли ми казала към кой тип спадаш ти ? Представям си те елегантна , изискана и много топла есен.
Аватар
dora
 
Мнения: 618
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:00

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот kalispera » 17 Мар 2009, 14:29

Хе-хе
Доре, благодаря за виртуалните комплименти. Няма да казвам към коя категория съм, понеже съм писала в темата за брюнетките и блондинките в мъжкия форум, да не ме обвинят после в пристрастия ;)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот kalispera » 20 Мар 2009, 17:02

Завършвам с жените тип ЗИМА. Този път доста по-накратко, за да не ви отегчавам ;)

ЗИМА
Изображение

Жените тип зима са царици на контраста, много от тях истински Снежанки – перлено бяла кожа и абаносови коси, може би най-очарователната и мистериозна комбинация, която на всичкото отгоре изглежда не изисква особени усилия. Бледата кожа им придава женственост и чистота, а тъмната коса отразява изтънченост и сила. Има много жени с тъмна коса, но с мургава кожа, която им придава изключителна екзотика и чувствена мистичност.
Накратко:
коса: черна, тъмно кестенява, пепелно кестенява, прошарена, бяла
кожа: студено кафява, мургава, неутрално бежова, бледо бежова
очи: черно-кафяви, лешник, кестен, сиви, сини

Изображение
На тях им подхождат всички тъмни, ярки и ясни цветове, както и много светлите ледени тонове. Техни са и всички основни цветове като бяло, черно, чисто червено и морско синьо. В повечето случаи оранжевото, светло и тъмно кафявото, жълто-кафяво не им отиват. Никоя друга жена, освен “зимата” не може да изглежда толкова величествена в бяло.
Накратко: червено, сино-зелено, турско синьо, кралско синьо, индиго, виолетово, розово, магента, светло синьо, люляково, лимонено жълто, студено сиво, черно, бяло.
Изображение
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот dora » 05 Апр 2009, 14:47

Здравей, Калиспера!!
Прочетох всички материали, но се колебая как да се самоопределя? Аз съм подобен тип със същите цветови данни като Анджелина Джоли (разбира се, не се сравнявам с нея ;)
angelina_jolie.jpg
angelina_jolie.jpg (95.94 KiB) Прегледано 28818 пъти
Аватар
dora
 
Мнения: 618
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:00

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот kalispera » 05 Апр 2009, 23:29

Дора, ти си щастливка! За жените тип зима казват, че са природни красаваци и дори не им трябва грим, за да привличат погледите. Просто контраста на много тъмната коса и светлата кожа е убийствен. Пък ако е съчетан и със светли очи, комбинацията е страхотна. Анджелина е типичен пример и мисля, че няма човек, който да го отрече. Мога да те посъветвам само, ако си прекалено бледа, да използваш лек, розов руж и да подсилиш очите с черна спирала. Нищо друго не ти трябва 8-)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Следваща

Назад към Eва

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron