Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поддръжка на автомобилите ни

Форум за мъже!

Re: Поддръжка на автомобилите ни

Мнениеот theclansman » 09 Апр 2012, 16:36

mirrea написа:
theclansman написа:-предимно точно в такива сервизи ходя в града, но не новооткрити, а при хора на които знам, че мога да се доверя. ;-)

Кой добър майстор можеш да препоръчаш? Нека се знае от кои сме доволни...

хех, сега ще излезе, че правя реклама, ама...

за ел. компоненти по колата, ходя при Коцето в Зайче Блато - разбира си от работата, и до колкото знам, е ходил даже и на стаж в БМВ или Мерцедес (не мога да се сетя точно) фабриката в Германия

за свещи и разни компоненти свързани с тях, ходя при - забравих му името, но живее и работи точно срещу Беевата Бензиностанция на бул. "Съединение"

по едно време имах проблеми със стартера, отстрани ми го, а и съм доволен от - и неговото име забравих (доста съм зле с имената :oops: ), но гаража му е до Том и Нези (старото) на булеварда

за ходова част - шарнири, пружини, биалетки.... съм ходил в 2-та сервиза до завод Роботика. От работата съм доволен, но частите ги дават малко скъпо, особено за японски автомобили (карам Мазда)

за смяна на съединител с компонентите му - ходих при Тодор Шейнов, и съм доволен

за монтаж/демонтаж и купуване на гуми ходя в сервиза до станция Тотото - до сега, все от там пазарувам нови гуми и съм доволен

за смяна на ауспуси, гърнета, хидравлични маркучи - ходя при комшиите :-P , Володя и Димитър Патаранови. При тях ( не се занимават, но ми показват как да се сменява) съм сменял и спирачни дискове, накладки, филтри, помпи и др.

Абе с 2 думи - баси майката, като теглиш чертата си излиза бати лукса да караш кола в България...
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот radolag » 09 Апр 2012, 17:36

За бензиностанция AVANTI/OMV/ , за сервиз ,,-РОБОТИКА,, при Генчо , ел . инст. Кайо Горанов/ при поделението/ ,за електроника Чавдар
radolag

Мнениеот mirrea » 09 Апр 2012, 17:37

Mерси за споделената информация. Реклама, или споделяне м-у съфорумци, все едно. Важното е информацията да тече и те така, кьопавите майстори да се избягват!
Аз съм си патила от майстори в града, предимно в "реномираните" сервизи в града. Много от тях работят по метода на изключението, караха ме да сменям ненужни неща и докато се разбере какъв точно е проблема бях близо 1000лв. вътрешно, това беше преди години, но така съм се наплашила, че ми държи още влага. От тогава ходя само във фирмени сервизи на VW, но ми се наложи 2 пъти, като единия от тях отидох в малък сервиз, уж познат майстор, уж добър, ама 2 седмици не можеше да разбере какъв е проблема, препраща ме на 3 места, навсякъде ми взеха пари и сменяха ненужни неща, скъсаха ми нервите, не стига че ми взимаха парите и колата не палеше, ами и ме мотаха сума ти време да стоя без кола, накрая звъннах във VW-Патра, дойдоха за 15 мин. за още 10 мин. проблема беше отстранен-бендикс, и съм много доволна и от обслужването и от цените, в крайна сметка се оказва, че по-скъпото излиза по-евтино!
Последната кола, като я купихме я карах в един сервиз в Ракитово и то, защото майстора е познат, но само за смяна на ремък, масло, филтри, накладки и дискове.
П.П. дано не ми се налага скоро, но ако имам проблем ще взема под внимание споделените мнения.
Аватар
mirrea

Мнениеот respective » 09 Апр 2012, 19:54

Еми нормално е да те будалкат по тоя начин ;) Естествено че всеки "майстор" знае какъв е проблема...но нали им е такъв манталитета...на селски тарикати :lol: За кво да ти вземе 20лв и да ти реши проблема за 20мин,като може да ти вземе 200 и да ходиш през ден,два на "ремонти" при него. Затова другия път остави колата на мъж който разбира и ти гарантирам че ремонта ще ти е в границите на нормалното... Аз по принцип сам си я ремонтирам...но работя само с чук и отверка :lol:
respective

Мнениеот mirrea » 09 Апр 2012, 20:13

respective написа:Еми нормално е да те будалкат по тоя начин ;) Естествено че всеки "майстор" знае какъв е проблема...но нали им е такъв манталитета...на селски тарикати :lol: За кво да ти вземе 20лв и да ти реши проблема за 20мин,като може да ти вземе 200 и да ходиш през ден,два на "ремонти" при него. Затова другия път остави колата на мъж който разбира и ти гарантирам че ремонта ще ти е в границите на нормалното... Аз по принцип сам си я ремонтирам...но работя само с чук и отверка :lol:

Ми то белята е, че мъже ходеха, аз само плащах :rofl:
Няма оправия с повечето некадърници/мошеници, аз съм си намерила начина.
Аватар
mirrea

Мнениеот theclansman » 09 Апр 2012, 20:47

А идва и другия момент, при който като видят жена (особено нищо не разбираща от автомобили), и като се почне едно, ами виж сега - това ти е за смяна, и това, с това може да изкараш още малко, ама.... и така от проста смяна на свещите (примерно), отиваш на (ненужен) ремонт за +200лв...
http://www.ironmaiden-bg.com
4.6.07 BG -2.8.08 GR -10.2.09 SR -14.8.10 HU -15.8.10 RO -16.6.14 BG -30.7.16 RO-24.4.2017 DE -20.7.2018 GR -22.7.2018 BG -10.8.2018 UK -11.8.2018 UK
We are the diamonds that choose to stay coal...
Аватар
theclansman

Мнениеот respective » 09 Апр 2012, 22:04

mirrea написа:
respective написа:Еми нормално е да те будалкат по тоя начин ;) Естествено че всеки "майстор" знае какъв е проблема...но нали им е такъв манталитета...на селски тарикати :lol: За кво да ти вземе 20лв и да ти реши проблема за 20мин,като може да ти вземе 200 и да ходиш през ден,два на "ремонти" при него. Затова другия път остави колата на мъж който разбира и ти гарантирам че ремонта ще ти е в границите на нормалното... Аз по принцип сам си я ремонтирам...но работя само с чук и отверка :lol:

Ми то белята е, че мъже ходеха, аз само плащах :rofl:
Няма оправия с повечето некадърници/мошеници, аз съм си намерила начина.

Хаха,кви са тея мъже тогава :lol: Другия път да знаеш,аз ги правя...чукчето оправя всичко :evil: : car :
respective

Мнениеот radolag » 10 Апр 2012, 17:37

Един съвет, винаги сондирайте мнение поне от 2 майстори
radolag

Мнениеот missmall » 12 Апр 2012, 10:20

Благодаря за споделеното мнение :) Върти ми се една идея в главата и ме интересуваше това-онова ама да видим...
missmall

Предишна

Назад към Мъжете знаят защо