Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кръста на Острец

Инфраструктура, мръсни и неподдържани паркове, градини, корупция, управа ...

За или против сте за направата на Християнски кръст на връх Острец ?

За
10
53%
Против
4
21%
Безразлично ми е...
4
21%
Какво е Християнски кръст ?!
0
Няма гласували
Къде е това Острец ?!
0
Няма гласували
Ами ако не се вижда от вкъщи, съм против :)
1
5%
 
Общо гласове : 19

Re: Кръста на Острец

Мнениеот mirrea » 08 Дек 2009, 00:05

Разликата между двете мнения е, че аз не отричам науката, докато ти отричаш нещо което дори не знам дали разбираш или се опитваш да разбереш, а отричайки каквото и да било не е близо до научното мислене, говоря по принцип, разбери ме правилно най-накрая, аз се опитвам да говоря всеобхватно а не конкретно.
Затова казвам понятието бог за всеки е различно и твърдя, че ме четеш избирателно.
Говоря принципно затова дали вярата и надеждата са хубави неща и го подчертах изрично няколко пъти, и го обясних прекалено много пъти защо за мен са хубави ти си се впил в библията и в религиите, АЗ НЕ СЪМ РЕЛИГИОЗНА, споменвам религиите, затова защото ги има и са единствените книги служили за нравствен модел за времето си, но давам ясно да се разбере, че нито една не отговаря на моето разбиране за това как се върти света, (единствената част от библията която ми харесва са притчите на Христос), стария завет не го харесвам, и явно не само аз, затова са написали новия, и ако не беше тази книга наистина една от най-великите книги нямаше сега да спорим 2000г. след написването и.
Мога да ти задам много въпроси например какво е душата, какво е третото измерение, защо всички в клинична смърт виждат едно и също, много от научна гледна точка сме постигнали, но още повече предстои да се постигне, в тази сфера вече се работи.
Всички сегашни постижения преди да ги е имало са звучали абсурдно.
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: Кръста на Острец

Мнениеот e-trn » 08 Дек 2009, 00:24

хаха, нали щяхме да спираме?

Миреа, веднъж за винаги разбери. Това нещо, което уж не разбирам е ИЗМИСЛИЦА, в буквалния смисъл на думата. Нещо измеслено, както е измислен и ДЯДО КОЛЕДА.

Сега, когато ти си порастнала и голяма ти мислиш и знаеш, че няма Дядо Коледа. Нашия спор може да се оприличи на спор между възрастен (аз) и дете (ти), където детето упорито се опитва да убеди възрастния, че ИМА Дядо Коледа, че възрастния "не ги разбира тези работи", че "било очевадно"...

И нека се разберем, аз приемам това, което може да се установи практически, всичко друго е спекулация. Помисли над аналогията с дядо коледа... Отричам това, което не е налично и за което няма доказателства. Ако сега дойде при мен някой, който се казва исус и пред мен превърне вода във вино, няма да го отреча... Когато го направи в контролиран тест, даже ще го призная... Но когато някой си разказва приказки в някаква книжка не мога и не трябва да приемам това за истина... Иначе трябваше да прехвръкват дракони навънка и торбалан да гони непослушните деца...

Душата? Че кой ти каза че има душа? Кои са тези "всички"?! Всички?! Ама вярно!? Които виждат едно и също? Какво е това едно и същото? Или пак говорим наизуст? В състояние на клинична смърт в тялото настъпват определени промени, добре познати и описани. Едни такива промени са ненормални нива на различни хормони и невротрансмитери. Тези нива обясняват това, за което предполагам, че говориш. Нещо като наркотично действие се получава, може би такъв е замисълът на природата - когато човек умре да изпита "божествено блаженсто". Мозъка превзема функциите на сетивните органи, виждаме ярки цветове... и т.н. и т.н.

Искам само да добавя, че библията единствено може да се смята за "велика" в смисъл, че за 2000 години развитие хората (голяма част от тях) не са могли да разберат каква е измислица. "Велика" е като пример за овчето мислене.

Човечеството няма да претърпи никакво забележително развитие, докато не се откъсне от религиите и всички духовни лъжовни доктрини.
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Кръста на Острец

Мнениеот kalispera » 08 Дек 2009, 00:27

е-trn и mirrea, защо не отидете в темата за supernatural и там се изяснявайте, тука се говори за кръста на Острец, все пак ;)
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 04 Фев 2009, 12:45

Re: Кръста на Острец

Мнениеот ghost » 08 Дек 2009, 00:32

kalispera написа:е-trn и mirrea, защо не отидете в темата за supernatural и там се изяснявайте, тука се говори за кръста на Острец, все пак ;)
Да права е калиспера, пишете в другата тема или ВИ предлагам да направим една тема - Mirre VS e-trn ! ;) И там си спорете за каквото ВИ доиде на ум ! :roll:
Something wicked this way comes! Бууу~
Аватар
ghost
 
Мнения: 57
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:35

Re: Кръста на Острец

Мнениеот mirrea » 08 Дек 2009, 00:43

Спирам извинявам се, но мисля че на всички им беше интересно. :D
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: Кръста на Острец

Мнениеот e-trn » 08 Дек 2009, 01:11

Хехехе, забележете само парадокса... :D
Кръста но Острец - заглавие на темата, всеки като се изказва: "кръста но острец това, кръста на острец онова" :lol:

А всъщност кръст на Острец няма :D
Bang!
Аватар
e-trn
 
Мнения: 825
Регистриран на: 03 Фев 2009, 17:08

Re: Кръста на Острец

Мнениеот roni » 08 Дек 2009, 12:10

Хехехе, забележете само парадокса...
Кръста но Острец - заглавие на темата, всеки като се изказва: "кръста но острец това, кръста на острец онова"

А всъщност кръст на Острец няма

Ами как да има , като както всяка наша,българска работа,вместо да я свършим-чакаме някой друг да я свърши,та да почнем после да го критикуваме.Относно "Етническото напрежение":
Тука е България,официалната религия е православно християнство. А кръста е символ-на вярата ,на доброто,на националната ни и историческа идентичност! А това,че някой политик ше загуби част от гласовете-МНОГО ВАЖНО!!!
Така,че-МОЛЯ ВИ- нека не отплесваме в безсмислена теология,а да помислим как мойем да помогнем за осъшествяването на този проект!
roni
 
Мнения: 10
Регистриран на: 13 Апр 2009, 09:04

Re: Кръста на Острец

Мнениеот mirrea » 08 Дек 2009, 14:19

roni написа:Така,че-МОЛЯ ВИ- нека не отплесваме в безсмислена теология,а да помислим как мойем да помогнем за осъшествяването на този проект!

Теологията е пряко свързана с кръста и разсъжденията ни са си са съвсем в темата и в момента спорим дали да го има, пък после ще помагаме ако можем някак, (навремето Соломон е наказвал, всеки опит да се осуети или избягва спор :D) аз се опитвам да докажа защо е добро да го има, другите се опитват да докажат че не е хубаво да го има, как да помагаме, като повечето засега не го искат...?
Аватар
mirrea
 
Мнения: 1741
Регистриран на: 02 Авг 2009, 13:17

Re: Кръста на Острец

Мнениеот roni » 08 Дек 2009, 14:29

Tогава ще помолйа модератора на сайта да пусне една анкета - за и против!
roni
 
Мнения: 10
Регистриран на: 13 Апр 2009, 09:04

Re: Кръста на Острец

Мнениеот ghost » 08 Дек 2009, 15:35

Направих анкета, който желае да гласува ;)
Something wicked this way comes! Бууу~
Аватар
ghost
 
Мнения: 57
Регистриран на: 10 Фев 2009, 21:35

ПредишнаСледваща

Назад към Проблемите във Велинград

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron