Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Форум за жени!

Съвети за ГРИМ

Мнениеот kalispera » 13 Апр 2009, 23:32

Цветовете, които използваме в ежедневния и вечерния грим също са от изключително значение, когато желаем да хармонираме грима с типа лице, към който принадлежим. Ето няколко кратки съвета:

spring.jpg
spring.jpg (134.42 KiB) Прегледано 22836 пъти

ПРОЛЕТ
За жените "пролет" се препоръчва лек, естествен грим. Нанесете течен фон дьо тен в светъл, кадифен цвят, който ще накара кожата ви да блести още повече. Ако сте с кафяви очи, подчертайте ги с зелени и кафяви тонове. А ако очите ви са зелени, изберете златисти или златисто-кафяви сенки. За да изглеждате още по-свежи, нанесете на скулите руж в цвят праскова. Нека спиралата ви бъде в кафяво вместо в черно, то по-добри стои на естествения ви тен. За устните е достътчен глос в прасковен, оранжево-розов или коралов цвят. За вас важи правилото - колкото по-малко грим, толкова по-добре. Избягвайте синкавите тонове.
дневен грим: Подчертайте излъчването си с топли, блестящи бронзови тонове. За клепачите изберете ръждиво кафяво и меко златисто. За устните - глос в цвят праскова.
In order to be irreplaceable one must always be different.
Аватар
kalispera

Re: Цветови анализ на лицето - ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН, ЗИМА

Мнениеот dora » 14 Апр 2009, 17:14

Калисперче, би ли написала какъв грим могат да използват жени с по -слаби и скулести лица и когато очите са големи, тужно ли е да се подчертават с грим !?
Аватар
dora

Мнениеот kalispera » 15 Апр 2009, 00:31

dora написа:Калисперче, би ли написала какъв грим могат да използват жени с по -слаби и скулести лица и когато очите са големи, тужно ли е да се подчертават с грим !?

Много от пластичните операции на лицето са именно за оформяне на скули, така че ако имаш силно подчертани скули, само могат да ти завиждат. За да разшириш оптически лицето, можеш да ползваш руж като го нанасеш само отсрани на бузите, в долния край на скулите и то с хоризонтални движения.
Друго, което може оптически да разшири лицето е прическата - в никакъв случай косата не бива да е плътно прилепнала, зализана или много изправена по лицето и врата, напротив - повече обем, вълни и букли биха разширили оптически лицето ти. Ако лицето ти е не само слабо, а и дълго, не се колебай да си подстрижеш бретон. Ако в комбинация със слабото, удължено лице, имаш и дълъг врат, избягвай дълбоки V-образни деколтета, а предпочитай поло-яките, ризи и шалчета, които оптически ще скъсят врата. Що се отнася до очите, мое лично мнение е, че винаги могат да бъдат подчертани, освен ако нямаш супер супер гъсти, черни мигли, които да ги обримчват вместо тъмен молив ;) Най-малкото можеш да коригираш сенки или бръчици със светлоотрязяващ коректор, това веднага ще ти придаде много свеж вид. Подходящи рамки за очила за такъв тип лице са квадратните, ако не носиш очила с диопетр, можеш да си избереш слънчевите с такава форма.
Аватар
kalispera

Re: Съвети за грим

Мнениеот kalispera » 21 Апр 2009, 17:08

ЛЯТО
Изображение

Червилото: На вашите устни най-добре стоят меки тонове със синкав подтон - синя слива, бургундово, а на някои жени "лято" им отива и топло кафяво, ако другите тоново са им прекалено синкави. Изберете розово към кафяво или слива, но нека да не бъдат много тъмни.
Сенки за очи: Ако очите ви са зелени изберете сиво-зелената гама. Тъй като на вас ви отиват студени тонове, избягвайте жълто-зеленото. Ако очите ви са сини, пробвайте опушено тюркоазено или пепеляво-синьо. Разберете кое ви подхожда най-добре като поставите грима по-силно от обикновено и се погледнете на светло, от далече. Ако сте "лято" с кафяви очи, по-добре се спрете на опушено тъмно синьо, отколкото на виолетовите нюанси. За всички останали тонове най-важното е да ги смесвате добре. Целта ви е да постигнете мек, нежен и женствен поглед.
Изображение

Спирала: Изберете цвят възможно най-близък до този на цвета на веждите и косата. Това са русо-кафявото, кафявото, кафяво-черното и тъмно сивото.
Руж: Нека да бъде студен отенък на розовото или лилавото.
Аватар
kalispera

Съвети за ГРИМ за жени тип ЕСЕН

Мнениеот kalispera » 24 Апр 2009, 13:46

ЕСЕН

Изображение

На вас ви стига съвсем мънчико грим благодарание на ясната ви и чиста кожа. Въздържайте се от прекалено многото цветове, подбирайте грим тон-в-тон, така ще изглеждате най-атрактино и изискано. Имайте предвид, че кращящите цветове не са за вас, затова се придържайте към по-естествените нюанси.

Изображение

За основа изберете светли, нежни тонова на бежовото. В никакъв случай вашия фон дьо тен не бива да има синкав отенък, а вместо това прасковения цвят ще ви накара да заблестите.
Що се отнася до ружа, изберете земни цветове или по-тъмни нюанси, теракота или червено-кафяво. Също така и пудра с лек оранжев тон може да ви предаде невероятна шармантност.
Внимавайте да не прекалите и с грима на очите, за да не изглеждате гротескно. Подчертайте възможно най-естествено красивите си очи. Ако имате кафяви очи, използвайте земните цветове, кафявото, шоколадово-кафяво, медно-кафяво и златисти тонове. Също така и зелените тонове ви стоят фантастично. В случай, че очите ви са светли, изберете бежовите и нежните розови тонове. Зелените очи заискряват още повече с кафяви и зелени сенки. Сините очи стават още по-привлекателни, когато са подчертани с тъмно сини или тъмно зелени сенки или нежни прасковени тонове.
Тайнственият поглед подсилете със спирала в кафяво или черно-кафяво.

Изображение

Червилото в интензивен цвят ще завърши успешно вашия грим. Плътни, искрящи червени тонове, блестящи златни и кафяви тонове или ярко оранжево, ще накарат устните ви да заблестят. Табу за вас са ярките розови и лилави нюанси, не само за червилото, но и за грима като цяло.

Изображение
Аватар
kalispera

Мнениеот Leyla » 24 Апр 2009, 13:58

Калиспера, учудвам се на твойте познания в света на козметиката, явно си някоя професионалистка от голям моден салон и тук, във форума ни караш да се изчервяваме от лаичните си познания, но ....тази информация, която ни даваш , първо е много полезна и второ - ни стимулира да мислим повече за себе си и вида си. Не знам с какво си решила по-нататък да ни изненадаш, но аз винаги с интерес те чета. Уважавам интелигентните хора и искрено те поздравявам!
Аватар
Leyla

Мнениеот kalispera » 24 Апр 2009, 15:13

Не, не съм професионалистка, просто обичам красивите и естетични предмети, хора и постъпки.
За съжаление, никой не пише в тая тема, но като гледам само колко хора са я прочели, явно е интересна. :D Затова ще довърша някой ден и с грима за тип "зима", пък ако има някой друг да се включи с полезни съвети в областта, да заповяда 8-)
Аватар
kalispera

Re: Съвети за грим - ЗИМА

Мнениеот kalispera » 28 Апр 2009, 20:51

ЗИМА

Изображение

Невероятното обаяние на жените тип ЗИМА се засилва още повече чрез студените, ясни цветове. Така тя въздейства като хладен, свеж, зиме ден и омагьосва околните с изтънченото си излъчване. За разлика от останалите типове, тя може да си позволи силни, контрастни цветове, които за тях са табу.
За основа изберете студен тон и избягвайте топлите цветове с жълтеникави, оранжеви отенъци. Бежовите, порцелановите и розовите тонове пасват най-добре на вашето лице. По същия начин изберете пудрата и ружа, като за ружа подходящ е студения розов цвят или фуксия. Не посягайте към земните, кафяви и топли тонове.

Изображение

Зашеметяващите очи накарайте да изпъкнат още повече като използвате сребристи тонове, тъмно синьо, тъмно зелено или лилаво. Сините очи, подчертайте ги с петролено, а кафявите с тъмните тонова на цвят синя слива. Нека миглите ви бъдат с черна спирала за още по-голяма дълбочина на погледа. За тотален драматичен и фатален вид, поставите допълнително очна линия или индийски въглен за очи "каял".
При избора на червило се спрете отново на студени цветове - розово, фуксия или силно коралово червено. Екстравагантно би ви стояло тъмно виолетовото или някой друг по-необичаен лилав цвят. За да подчертаете още повече хладната си прелест, използвайте блестящ глос със сребрист отенък.

Изображение
Аватар
kalispera

Мнениеот svetlana » 04 Май 2009, 12:34

Много интерсни неща сте написали още не съм прочела всичко норазбрах че съм есен. Обаче не мисля че сте прави за всичко защото пише че не ми отиват черно и бяло а пък това са ми любимите цветове дето най много ми отиват и се обличам почти секи ден в тях и си изглеждам страхтно. Всички ми прават компилемнти колко съм хубава така че ще си ги нося. Обаче понеже сега косата ми е кафява съм есен нали? Значи искам да стана зима - просто като ги видех тия снимки на жените зима и се въсхитих!!!! Много са красиви и егзотични, затова смятам и аз да се боядисам с черна коса въпреки че майка ми казва че още ми е рано за боядисване. Но с черна и коса и лилави сенки просто е убиец ;)
Весело момиче съм, всяка вечер съм навън~
Аватар
svetlana

Мнениеот kalispera » 04 Май 2009, 20:27

Светлана, информацията, която съм дала, е просто препоръка и севет. Това са основни "правила", с които ако се съобразяваме, не можем да рискуваме да изглеждаме гротескно в случай, че сме решили да развихрим фантазията си и да експериментираме. Разбира се, всеки има уникални черти и багри, така че може сам да нагоди към своето лице, най-подходящото облекло и грим. Доколкото разбирам от поста ти, ти си много млада и това те прави още по-свободна да експериментираш и да имаш по-нестандартен и екстравагантен вид. Един съвет от мен: ако си боядисаш черна косата и после бързо ти омръзне, нямаш шанс да го махнеш цвета - или чакаш да ти порасне естествената коса или режеш максимално късо, или я съсипваш с обезцветители, което пак я съсипва.
Аватар
kalispera

ПредишнаСледваща

Назад към Eва